Επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο του router

 

Tο FRITZ!Box 7490 δεν είναι απλά ένα modem/router με τεχνολογία αιχμής που προσφέρει εντυπωσιακές ταχύτητες τοπικής δικτύωσης. Αποτελεί την πρόταση της γερμανικής AVM για το ρόλο που οφείλει να έχει το router του μέλλοντος, μια συσκευή που μπορεί να συντονίσει τα πάντα: από τις τηλεπικοινωνίες σας και τη δικτύωση των συσκευών σας, μέχρι τον αυτοματισμό και την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Για να το κατορθώσει αυτό, το FRITZ!Box 7490 ξεκινά με τα αυτονόητα για ένα modem/router που θέλει να εξασφαλίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά. Το ενσωματωμένο DSL modem του υποστηρίζει ADSL, ADSL2+ και VDSL2 (ακόμα και με τεχνολογία vectoring για ταχύτητες έως 100Mbps), καθιστώντας το 7490 συμβατό με το παρελθόν και ασφαλές για το μέλλον, ενώ μπορεί να υποδεχτεί οποιουδήποτε τύπου γραμμή, ακόμα και ISDN, αλλά και να συνεργαστεί άψογα με 3G/4G dongle (LTE/UMTS/HSPA).

4 Gigabit Ethernet θύρες εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα για τις συσκευές που θα επιλέξετε να συνδεθούν ενσύρματα με το τοπικό σας δίκτυο, ενώ στον τομέα της ασύρματης συνδεσιμότητας, με τρία ανεξάρτητα data streams (3×3 MIMO) μπορείτε να επιτύχετε ταχύτητες έως και 1.300Mbps σε 802.11ac WiFi στα 5GHz (συχνότητα που υποστηρίζεται από της τελευταίας γενιάς φορητές συσκευές) και ταυτόχρονα 450Mbps σε 802.11n δίκτυο στα 2.4GHz, για συμβατότητα και με παλαιότερα smartphone, tablet, laptop κ.λπ. Εννοείται πως το FRITZ!Box 7490 είναι συμβατό και με τα προγενέστερα πρωτόκολλα 802.11g, b και a. Παράλληλα, χάρη στις δύο USB 3.0 θύρες, το 7490 επιτρέπει τη μετατροπή εξωτερικών σκληρών δίσκων και εκτυπωτών σε δικτυακούς, προσβάσιμους από όλους τους χρήστες του LAN σας. Ειδικότερα, όσον αφορά στα αποθηκευτικά μέσα, με τη βοήθεια του περιβάλλοντος  FRITZ!NAS, αποκτάτε άμεση πρόσβαση στα αρχεία σας από οπουδήποτε, ενώ στο σωστό «σερβίρισμα» των ταινιών, των φωτογραφιών ή της μουσικής σας συμβάλουν όλες οι απαιτούμενες τεχνολογίες και πρότυπα, όπως SMB, FTP, UPnP AV, DLNA κ.ά.

AVM-FRITZBox-7490-WLAN-Router-3_5

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει Stateful Packet Inspection Firewall με port forwarding,NAT, DHCP server, DynDNS client, UPnP AV, VPN (IPSec), IPv6, wireless guest access, λειτουργίες γονικού ελέγχου και όποιο άλλο «καλούδι» μπορεί να χωρέσει μια εταιρεία σε ένα modem/router!

Συνεχίζουμε με τις ευπρόσδεκτες ιδιαιτερότητες που διακρίνουν το «καμάρι» της AVM, όπως οι 2 a/b θύρες για αναλογικά τηλέφωνα, τηλεφωνητές ή fax.

Το 7490, άλλωστε, λειτουργεί και ως σταθμός βάσης dect, με δυνατότητα υποστήριξης έως και έξι handsets. Και εδώ η λίστα με τις εξτρά λειτουργίες είναι μακροσκελής: εκτροπή κλήσεων, εσωτερικές κλήσεις, μεταφορά κλήσης από το ένα dect στο άλλο, φραγή κλήσεων, ξυπνητήρι, baby monitor, VIP κλήσεις, «do not disturb» mode, voice-to-mail, fax-to-mail κ.ά. Η λειτουργία ECO, τόσο στο dect όσο και στο WLAN δίκτυο, εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, γεγονός διόλου αμελητέο για συσκευές που είναι ενεργοποιημένες αδιάκοπα.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε επίσης, πως το FRITZ!Box έρχεται με 5 έτη εγγύηση, ενδεικτική της ποιότητας κατασκευής του.

 

FRITZ!OS 6.50: Το λειτουργικό…

κλέβει την παράσταση

Δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την παρουσίαση οποιουδήποτε FRITZ!Box δίχως ιδιαίτερη «μνεία» στο λειτουργικό της AVM, το FRITZ!OS. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εύχρηστο, αξιόπιστο και πολυδιάστατο software, το οποίο αναβαθμίζεται συνεχώς, ακολουθώντας όχι μόνο τις εξελίξεις της τεχνολογίας, καθώς προσθέτει δωρεάν νέα λειτουργικότητα, αλλά και υπακούει στις κυρίαρχες αρχές του design για ένα σωστό user interface. Ετσι, η πρόσφατη αναβάθμιση στην 6.50 έκδοση μάς έφερε μαζί με τις 120 βελτιώσεις και καινοτομίες της, μια ευπρόσδεκτη αλλαγή στην εικόνα του UI, καθιστώντας το browser-based περιβάλλον του φιλικό σε smartphones και tablets. 512MB εσωτερικής μνήμης και διπύρηνος ισχυρός επεξεργαστής τίθενται υπό την «μαεστρική» καθοδήγηση του FRITZ!OS και το αποτέλεσμα δίνει στο χρήστη τον πλήρη έλεγχο του τοπικού του δικτύου, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ενδεικτικό του εύρους των δυνατοτήτων του εν λόγω λειτουργικού είναι πως ο γονικός έλεγχος υποστηρίζει ακόμα και σύστημα ticketing για κάθε ασύρματη συσκευή, ώστε να μπορείτε για παράδειγμα να εκδίδετε ένα ημερήσιο «εισιτήριο» πρόσβασης στο internet, χρονικής διάρκειας 45 λεπτών για το tablet ή την παιχνιδομηχανή των παιδιών σας. Επειτα από όλα τα παραπάνω, εύκολα συνειδητοποιεί κανείς πως για την AVM το modem/router οφείλει να έχει το ρόλο του «έξυπνου» hub, του σημείου αναφοράς κάθε τεχνολογικής και τηλεπικοινωνιακής υποδομής του σπιτιού και όχι το ρόλο ενός «χαμάλη» που δρομολογεί πακέτα δεδομένων…

 

 

AVM_FRITZFon_C5_freigestellt_enAVM FRITZ!Fon: Το «πολυμήχανο» dect

Το FRITZ!Fon αποτελεί το ιδανικό αξεσουάρ για το FRITZ!Box router σας, καθώς μπορεί εκτός από το ρόλο του παραδοσιακού dect σταθερού τηλεφώνου να αναλάβει και μια σειρά από ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Για αρχή, στην έγχρωμη οθόνη του μπορείτε να έχετε μια πλήρη εικόνα της ποιότητας της σύνδεσής σας στο internet, συντροφιά με αρκετά ακόμα στοιχεία του router σας, όπως π.χ. τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών στο WiFi σας κ.ά. Αν είστε κάτοχος και μιας «έξυπνης» πρίζας FRITZ!DECT 200, μπορείτε μέσω του dect handset να ανοιγοκλείσετε την συνδεδεμένη οικιακή σας συσκευή ή να δείτε την κατανάλωσή της.

 

 

AVM_FRITZDECT_200_freigestelltAVM FRITZ!DECT 200: Μια διαφορετική «έξυπνη» πρίζα

Με το που θα συνδέσετε την πρίζα μιας συσκευής (ισχύος έως και 2300 Watt!) με το FRITZ!DECT 200, μπορείτε να την ανοιγοκλείσετε από οποιοδήποτε smartphone, tablet, PC και FRITZ!Fon που συνδέεται με το router σας. Επικοινωνεί κρυπτογραφημένα με το FRITZ!Box σας μέσω τεχνολογίας dect σε συχνότητες φάσματος που δεν επιβαρύνουν το WiFi σας και επιτρέπει μέτρηση και αναλυτική καταγραφή της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και προγραμματισμό on/off (ακόμα και με τυχαία συχνότητα για να αποτρέψετε πιθανούς διαρρήκτες ανοιγοκλείνοντας μια λάμπα όσο λείπετε διακοπές). Συνεργάζεται με το Google Calendar, έχει αισθητήρα θερμοκρασίας, ενώ γνωρίζει κάθε μέρα πότε ανατέλλει και δύει ο ήλιος, ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί ανάλογα την εκάστοτε συνδεδεμένη συσκευή. Αν το επιθυμείτε, μάλιστα, μπορεί να σας ενημερώνει ακόμα και με e-mail για την πορεία της κατανάλωσης ρεύματος της συγκεκριμένης πρίζας.

 

 

 

FRITZ!Apps: Οι εφαρμογές της AVM

 

MyFRITZ!App-MyFRITZ!App

Εποπτεύστε και ρυθμίστε το FRITZ!Box router σας από όπου κι αν είστε! Αποκτήστε πρόσβαση στα αρχεία του FRITZ!NAS ή χειριστείτε τη Smart Home λειτουργικότητα των «έξυπνων» πριζών, ακόμα και εκτός σπιτιού.

 

FRITZ!App-Fon-FRITZ!App Fon

Συνδέστε ασύρματα το iPhone ή το Android smartphone σας με το FRITZ!Box και μετατρέψτε το σε συσκευή για κλήσεις μέσω του παρόχου σταθερής ή SIP τηλεφωνίας σαν να χρησιμοποιούσατε το dect σας!

 

FRITZ!App-Media-FRITZ!App Media

Χειριστείτε με ευκολία την αναπαραγωγή των αρχείων πολυμέσων του τοπικού σας δικτύου, στέλνοντας videos στη smart TV σας ή μουσική στο συνδεδεμένο media player.

 

FRITZ!App-WLAN-FRITZ!App WLAN

Συνδεθείτε άμεσα ακόμα και μέσω QR code με το WiFi του FRITZ!Box και αποκτήστε πλήρη εικόνα για την ποιότητα του σήματος, καθώς και για τις παρεμβολές των γειτονικών WiFi δικτύων στο εκάστοτε κανάλι.

 

FRITZ!App-Cam-FRITZ!App Cam

Εγκαταστήστε την FRITZ!App Cam σε ένα παλιό κινητό ή tablet και μετατρέψτε το σε κάμερα ασφαλείας, ικανή να καταγράψει ό,τι συμβαίνει στο χώρο σας και να σας το προβάλει όπου κι αν βρίσκεστε.

 

FRITZ!App-Ticker-FRITZ!App Ticker

Μια… ψηφιακή γραμματέας σάς ενημερώνει για τις αναπάντητες κλήσεις στο dect σας, επιτρέποντάς σας να καλέσετε πίσω από το κινητό σας, λειτουργία εξαιρετικά χρήσιμη αν περιμένετε κάποια σημαντική κλήση.