Συνεχείς προσπάθειες καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας πραγματοποιεί η Google, προκειμένου να εκμηδενίσει κάθε ενέργεια παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε τα προγράμματα, την πολιτική και τις τεχνολογίες που ακολουθήθηκαν αλλά και τα στοιχεία που προέκυψαν από τις εν λόγω προσπάθειες στο αναλυτικό κείμενο της Google που ακολουθεί:

YT_Mailer_Infographic_Red

«Το Διαδίκτυο εξακολουθεί να είναι θείο δώρο για τους δημιουργούς, τις κοινότητές τους και τον κλάδο του περιεχομένου. Στην Google, είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη αυτών των κλάδων. Σήμερα, οι υπηρεσίες της Google παρέχουν περιεχόμενο για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο και δημιουργούν σημαντικά έσοδα για τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων. Το YouTube μόνο έχει αποφέρει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων μέσω ρευστοποίησης του περιεχομένου που ανεβάζουν οι χρήστες στο κορυφαίο σύστημα διαχείρισης των δικαιωμάτων, Content ID.

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το θέμα της προστασίας της δημιουργικότητας στο διαδίκτυο και καταπολεμούμε περισσότερο από ποτέ κάθε ενέργεια παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων. Πρόσφατα, δημοσιεύσαμε μία νέα ενημέρωση αναφορικά με το «Πώς η Google καταπολεμά την πειρατεία», η οποία εξηγεί τα στιβαρά προγράμματα, την πολιτική και τις τεχνολογίες που θέσαμε σε εφαρμογή για να αντιμετωπίσουμε τη διαδικτυακή πειρατεία.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία αυτών των συνεχόμενων προσπαθειών:

• Πρόσβαση του κλάδου σε αποτελεσματικές λύσεις προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων: Προχωράμε πέρα από τις απαιτήσεις του νόμου έχοντας ως γνώμονα την εύρεση αποτελεσματικών λύσεων στον κλάδο. Το Content ID αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα καθώς ξεπερνά το απλό σύστημα «παρακολούθησης-κατάργησης» παρέχοντας ένα σετ αυτοματοποιημένων εργαλείων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να διεκδικήσουν αυτόματα το περιεχόμενό τους και να επιλέξουν αν θα το παρακολουθούν, θα το μπλοκάρουν ή θα δημιουργήσουν έσοδα στο YouTube. Το Content ID είναι μια λύση υψηλής αποτελεσματικότητας. Σήμερα, πάνω από το 98% της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων στο YouTube γίνεται μέσω του Content ID, με μόνο το 2% να διαχειρίζεται μέσω αναφορών αφαίρεσης περιεχομένου λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

• Νέα ροή κερδών για τον δημοσιογραφικό κλάδο και για τους ιδιοκτήτες περιεχομένου: Το Content ID έχει επίσης δημιουργήσει μια ισχυρή ροή εσόδων για τον κλάδο του περιεχομένου. Το YouTube έχει πληρώσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στους δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν ρευστοποιήσει το περιεχόμενό τους μέσω του Content ID από το πρώτο του λανσάρισμα και μετά. Στην πραγματικότητα, σήμερα πάνω από το 90% των απαιτήσεων του Content ID καταλήγουν σε ρευστοποίηση. Η μουσική βιομηχανία επιλέγει να ρευστοποιήσει περισσότερο από το 95% των απαιτήσεων τους, επιλέγοντας να μην καταργήσουν το περιεχόμενο από την πλατφόρμα- τα μισά έσοδα της μουσικής βιομηχανίας από το YouTube, αποκτούνται από το περιεχόμενο θαυμαστών που έχουν διεκδικηθεί μέσω του Content ID. Το YouTube είναι επίσης η μοναδική πλατφόρμα χάρη στο Content ID, που δίνει στους συνεργάτες έναν αυτοματοποιημένο τρόπο να ρευστοποιούν κατ’ ευθείαν και από την συμπτωματική χρήση υλικού ή χρήση υλικού στο background αλλά και από τα εξώφυλλα.

• Σύνδεση των θαυμαστών με τις καλύτερες νόμιμες εναλλακτικές λύσεις: Η καλύτερη λύση για να καταπολεμήσουμε την πειρατεία είναι με καλύτερες, κατάλληλες, νόμιμες εναλλακτικές. Η Google υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τη συνεργασία με τον κλάδο του περιεχομένου για να δημιουργήσει και να ενεργοποιήσει αυτές τις εναλλακτικές. Μέσω του YouTube και του Google Play, η Google βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν, να αγοράσουν και να απολαύσουν μουσική, βιβλία, περιοδικά και εφαρμογές με νόμιμο τρόπο. Χάρη σε αυτές τις πλατφόρμες, το Google Play έχει δημιουργήσει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα σε προγραμματιστές ενώ το YouTube έχει πληρώσει παραπάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στη μουσική βιομηχανία. Σήμερα, το Google Play διαθέτει μουσική σε 62 χώρες, ταινίες σε 105 χώρες και βιβλία σε 75 χώρες.

• Λύση για την αναζήτηση: Χάρη στις προσπάθειες των μηχανικών της Google, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτημάτων που οι χρήστες υποβάλουν κάθε μέρα σχετικά με τα ΜΜΕ, εμφανίζουν αποτελέσματα που περιλαμβάνουν μόνο υπερσυνδέσεις νόμιμων ιστοσελίδων. Για οποιοδήποτε προβληματική υπερσύνδεση που μπορεί να εμφανιστεί σε σπάνια «μακροσκελείς αναζητήσεις», τα συστήματα μας που επεξεργάζονται ειδοποιήσεις αφαίρεσης πνευματικών δικαιωμάτων αντιμετωπίζουν εκατομμύρια υπερσυνδέσεις κάθε μέρα, σε λιγότερο από 6 ώρες περίπου. Και όταν λαμβάνουμε ένα μεγάλο αριθμό από έγκυρες ειδοποιήσεις για μια ιστοσελίδα, οι αλγόριθμοι της ταξινόμησης των αναζητήσεων υποβιβάζουν αυτή την ιστοσελίδα σε μελλοντικές αναζητήσεις.

• Αναζήτηση εσόδων: Οι ιστοσελίδες που
ειδικεύονται στην ηλεκτρονική πειρατεία είναι εμπορικές επιχειρήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμησή τους είναι να διακόψουμε τη χρηματοδότηση τους. Ως παγκόσμιος ηγέτης στην online διαφήμιση, η Google έχει δεσμευτεί να αποκλείει τις πειρατικές ιστοσελίδες από τις διαφημιστικές υπηρεσίες της. Από το 2012, η Google έχει προσθέσει στη μαύρη λίστα πάνω από 91.000 ιστοσελίδες από το AdSense, για παραβίαση της πολιτικής μας ενάντια στην παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αλιεύονται από τις οθόνες πρόληψης του AdSense. Έχουμε επίσης συνεργαστεί με άλλους ηγέτες της διαφήμισης για τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών έχοντας ως στόχο την αύξηση των προδιαγραφών σε ολόκληρη την βιομηχανία της online διαφήμισης συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασίλειου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ασίας.

Η προστασία και η ενθάρρυνση της online δημιουργικότητας αποτελεί προτεραιότητα για την Google. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην επένδυση των προσπαθειών μας για την αντιμετώπιση παραβίασης online πνευματικών δικαιωμάτων, σε συνεργασία με τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων και την προστασία των συμφερόντων των χρηστών μας.»