Η Nikon Corporation ανακοίνωσε την απονομή του διεθνώς αναγνωρισμένου βραβείου iF Product Design Award στην ψηφιακή SLR φωτογραφική μηχανή Nikon D3.

Nikon D3 DSLR

Nikon D3 DSLR

Το βραβείο iF Product Design Award, απονέμεται ετησίως από την International Forum Design GmbH, τη χορηγό των παγκόσμιων βραβείων εργοστασιακού σχεδιασμού. Η International Forum (iF), εδρεύει στο Αννόβερο της Γερμανίας και χορηγεί τα βραβεία Σχεδιασμού Προϊόντος από το 1953, επιλέγοντας εργοστασιακά προϊόντα που ξεχωρίζουν για τον σχεδιασμό τους έναντι του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Στην αξιολόγηση των προϊόντων για την απονομή του βραβείου, συνυπολογίζονται κριτήρια που περιλαμβάνουν την ποιότητα σχεδιασμού, την λειτουργικότητα, την καινοτομία, την ευχρηστία καθώς και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων. Η παγκόσμια εμβέλεια των βραβείων καθώς επίσης και τα προαναφερθέντα κριτήρια προσδίδουν  ιδιαίτερο κύρος και εκτεταμένη προβολή στα βραβευμένα προϊόντα.


Η D3 αποτελεί την πρώτη αλλά και τη ναυαρχίδα των ψηφιακών SLR μηχανών της Nikon με φορμά FX. Όσον αφορά το σχεδιασμό της μηχανής, η Nikon ζήτησε αρχικά από τον κορυφαίο εργοστασιακό σχεδιαστή Giorgetto Giugiaro, να συνδυάσει τα κυρίως στοιχεία της μηχανής με την εμφάνισή της έτσι ώστε να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη. Κατόπιν, η ομάδα εσωτερικού σχεδιασμού της Nikon εξέτασε σχολαστικά κάθε ξεχωριστό εξάρτημα της μηχανής προκειμένου να επιτύχει μία πιο εργονομική και εκλεπτυσμένη μορφή βασισμένη στο αρχικό σχέδιο του G. Giugiaro. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν η σχεδίαση μιας ανώτερης αισθητικά φωτογραφικής μηχανής, που διευκολύνει τη λήψη ποιοτικών φωτογραφιών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.  Από την αρχή της κυκλοφορίας της το Νοέμβριο του 2007, η D3 έτυχε εξαιρετικά θερμής αποδοχής από τους επαγγελματίες φωτογράφους, κυρίως του αθλητικού και δημοσιογραφικού χώρου.