Σύμφωνα με το World Economic Forum η Ελλάδα έχασε 4 θέσεις στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας 2016.

Το Global Information Technology Report 2016 παρουσιάζει το Networked Readiness Index, που αξιολογεί την ετοιμότητα των χωρών να καρπωθούν τα οφέλη της τεχνολογίας και να κεφαλαιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ψηφιακή επανάσταση. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι παράγοντες, οι πολιτικές και τα θεσμικά όργανα που επιτρέπουν σε μια χώρα να αξιοποιήσει πλήρως τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την κοινή ευημερία.

Digital-business

Συνολικά, η Ευρώπη επιβεβαιώνει το ρόλο της ψηφιακά “ώριμης” αγοράς, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι έχει αναγάγει το ψηφιακό οικοσύστημα σε βασικό συστατικό της στρατηγικής της για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Ο επιχειρηματικός τομέας έχει αγκαλιάσει όλες τις διαστάσεις της ψηφιακής αλληλεπίδρασης και έχει θέσει το ψηφιακό οικοσύστημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του. Η έννοια «Ψηφιακός» δεν αφορά μόνο στην τεχνολογία. Είναι πηγή για νέα επιχειρηματικά μοντέλα, νέα πρότυπα κατανάλωσης, νέους τρόπους για οργάνωση, παραγωγή, το εμπόριο και την καινοτομία για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες.

Ψηφιακά …ανέτοιμη παραμένει η Ελλάδα, με τις ελλείψεις σε Θεσμικό Περιβάλλον, Υποδομές και Δεξιότητες να στερούν από τη χώρα τη δυνατότητα να μετατρέψει την ψηφιακή οικονομία σε στρατηγικό άξονα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην κατάταξη των χωρών η Ελλάδα βρίσκεται μόλις την 70η θέση μεταξύ 139 κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr.