Η Hellas Sat καινοτομεί για ακόμα μια φορά, εφαρμόζοντας το νέο πρωτόκολλο IPV6 στο δίκτυο δορυφορικού ίντερνετ που ανέπτυξε.

hellas-satΣτο πλαίσιο ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών από την εταιρεία Hellas sat, οι συνδρομητές των υπηρεσιών δορυφορικού ίντερνετ  μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πλοήγησης στο διαδίκτυο, υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπηρεσίες ftp και IRC με χρήση του νέου πρωτοκόλλου διαδικτύου ipv6 (Internet Protocol Version 6).

Το πρωτόκολλο διαδικτύου ipv6 σχεδιάστηκε από την διεθνή κοινότητα IETF προκειμένου να αντικαταστήσει την υφιστάμενη έκδοση τέσσερα (4), ipv4, ώστε να αντιμετωπίσει την διαφαινόμενη έλλειψη διευθύνσεων ΙΡ λόγω της εξάπλωσης της χρήσης του διαδικτύου και των υπηρεσιών αυτού.


Οι συνδρομητές των υπηρεσιών Hellas sat net Home και Business μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαμεσολαβητή ιστοσελίδων  proxy.ipv6.hellas-sat.net στην θύρα 58080 και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες που υποστηρίζουν το νέο πρωτόκολλο όπως αυτές φαίνονται στην διεύθυνση http://www.ipv6.org/v6-www.html.


Με τον τρόπο αυτό η Hellas sat υποστηρίζει τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα από φορείς, οργανισμούς και παρόχους διαδικτύου για την έγκαιρη και αποτελεσματική μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.ipv6.eu.