Με τη νέα λειτουργία Web Slices του IE8, μπορεί κανείς να έχει ανά πάσα στιγμή άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες από αγαπημένα sites και φόρουμ.

ie8Ο Internet Explorer 8, που πρόσφατα παρουσίασε η Microsoft, αποτελεί την ιδανική λύση για την πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς είναι ακόμα πιο εύχρηστος και πιο γρήγορος, ενώ προσφέρει ενισχυμένη ασφάλεια στο χρήστη. Παράλληλα, στη νέα αυτή έκδοση έχουν προστεθεί επιπλέον χρήσιμες λειτουργίες που διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Σε αυτές περιλαμβάνονται:


Accelerators: Η λειτουργία αυτή επιτρέπει με ένα δεξί κλικ στη λέξη ή στη φράση του ενδιαφέροντος, τη δυνατότητα άμεσης χρήσης διαφόρων υπηρεσιών όπως χάρτη, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λεξικού, ακόμα και ηλεκτρονικού καταστήματος. Αν τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω από ένα προϊόν που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να βρείτε εύκολα τη τιμή του, μέσω της επιλογής του E-shop Search Accelerator, που θα σας κατευθύνει στην αντίστοιχη περιγραφή και προσφορά στη σελίδα του τοπικού ηλεκτρονικού καταστήματος, με το οποίο συνεργάζεται η Microsoft. Στην Ελλάδα ανάλογες δράσεις υλοποιούνται μέσω συνεργασιών με διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το eshop.gr, το flash.gr, τον ANT1online.gr, το pathfinder.gr, το youdrive.gr και το δημοφιλές φόρουμ Insomnia.gr.


Web Slices: Με αυτήν τη λειτουργία, μπορεί κανείς να έχει ανά πάσα στιγμή άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες από αγαπημένα sites όπως το eshop.gr, το meteo.gr, το flash.gr και το δημοφιλές φόρουμ Insomnia.gr. Καθώς είστε στη σελίδα της επιλογής σας, επιλέξτε ένα συγκεκριμένο προϊόν, κάποια είδηση, τη μετεωρολογική πρόγνωση της τοποθεσίας που σας ενδιαφέρει και ορίστε το ως «Web Slice» στην οριζόντια «Μπάρα Αγαπημένων». Κάθε φορά που θα γίνεται κάποια αλλαγή ή ανανέωση στο εκάστοτε «Web Slice» αυτό θα επισημαίνεται με έντονη γραμματοσειρά (BOLD), ώστε πατώντας πάνω του να εμφανίζεται το ενημερωμένο περιεχόμενο χωρίς να απαιτείται η μετάβαση σε νέα σελίδα.


Open Search Suggestion Provider: Εγκαθιστώντας το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αποκτάτε αμέσως τη δυνατότητα οπτικών προτάσεων αναζήτησης (visual search suggestions) σε sites όπως το eshop.gr, το flash.gr, τον ANT1online.gr και το Insomnia.gr.


eshop.gr

Περιγραφή

Το e-shop.gr έχοντας στόχο την επίκαιρη, άμεση και εύκολη αναζήτηση των προϊόντων στο ηλεκτρονικό του κατάστημα αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά του Microsoft Internet Explorer 8 επιτυγχάνοντας τα παρακάτω:

  • WebSlices: Αυτόματη ενημέρωση του χρήστη με τις ανανεώσεις των επιλεγμένωνπροϊόντων, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθεί το site.
  • Accelerators: Προσφέρεται η δυνατότητα στο χρήστη για γρήγορη αναζήτηση στο site του e-shop.gr με απλή επιλογή των όρων αναζήτησης χωρίς να χρειάζεται να τους πληκτρολογήσει.
  • Open Search Provider: Δυνατότητα γρήγορης αναζήτησης στο site του e-shop.gr από όπου και αν βρίσκεται.

Κατηγορία

Accelerator: Shop – Αγορές

Open Search Provider: Search – Αναζήτηση

Web Slices:  Update – Ενημέρωση Περιεχομένου

URL

http://www.e-shop.gr


Pathfinder.gr/ Phaistos Networks

Περιγραφή

To Pathfinder.gr αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιλογή επικοινωνίας, αναζήτησης πληροφοριών, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενώ διαθέτει μια ισχυρή κοινότητα χρηστών. Στο πλαίσιο της συνεχής αναβάθμισης του, χρησιμοποιεί την τεχνολογία του Web  Accelerator, ο οποίος χρησιμοποιείται προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω τη δυνατότητα αναζήτησης προϊόντων μέσα  από την υπηρεσία online εύρεσης προϊόντων και σύγκρισης τιμών (Pathfinder Shopping), με απλή επιλογή των όρων αναζήτησης χωρίς πληκτρολόγηση.


Επιπλέον το Pathfinder.gr προσφέρει ειδική έκδοση του Microsoft Internet Explorer 8, η οποία περιλαμβάνει προ-εγκατεστημένα τα:

  • Pathfinder.gr ορισμένο ως κεντρική σελίδα
  • Προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Pathfinder
  • Αγαπημένα links δημοφιλών υπηρεσιών του Pathfinder
  • Pathfinder Shopping Accelerator

Κατηγορία

Accelerator: Shop – Αγορές

URL

http://www.pathfinder.gr


Insomnia.gr

Περιγραφή

To insomnia.gr είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τεχνολογικά portal-forum του Ελληνικού διαδικτύου. Οι επισκέπτες του είναι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για θέματα, απόψεις και εξελίξεις σε τεχνολογικά θέματα. Το insomnia.gr θέλοντας να διευκολύνει την εύκολη και άμεση πρόσβαση του χρήστη στο περιεχόμενό του, αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά του Microsoft Internet Explorer 8 με τους εξής τρόπους:


1.       WebSlices: Αυτόματη  ενημέρωση  του  χρήστη  για τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις στα διάφορα θέματα που παρακολουθεί στο forum του Insomnia.gr

2.       Accelerators: Δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη για άμεση δημοσίευση μιας είδησης από κάποια διαφορετική ιστοσελίδα. Η διαδικασία δημοσίευσης εξελίσσεται σε απλή επιλογή του κείμενου και αυτόματη συμπλήρωση της πηγής αντί πληκτρολόγησης.

3.       Open Search Provider: Δυνατότητα γρήγορης αναζήτηση στο forum στις θεματικές ενότητες που έχουν δημοσιεύσει οι χρήστες.

Κατηγορία

Accelerator: Add – Δημοσίευση

Open Search Provider: Search – Αναζήτηση

Web Slices:  Update -Ενημέρωση Περιεχομένου

URL

http://www.insomnia.gr


Meteo.gr

Περιγραφή

Με την υποστήριξη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος, το meteo.gr αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ιστοχώρους στο Ελληνικό διαδίκτυο. Η υπηρεσία που προσφέρει είναι η λεπτομερής πρόγνωση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε 6000 διαφορετικά σημεία της Ελληνικής επικράτειας. To meteo.gr σε συνέχεια των καινοτομικών υπηρεσιών του, προσφέρει και επιπλέον κανάλια ενημέρωσης του χρήστη με τρόπο πιο άμεσο και φιλικό χρησιμοποιώντας τo νέο χαρακτηριστικό του Microsoft Internet Explorer 8, τα WebSlices: Αυτόματη ενημέρωση του χρήστη με την τελευταία ειδησιογραφία από τις κύριες κατηγορίες του portal, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθεί το site.

Κατηγορία

Web Slices: Weather – Καιρός

URL

http://www.meteo.gr


AΝΤ1οnline.gr

Περιγραφή

Ο ΑΝT1 Internet στα πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης των μέσων επικοινωνίας ειδησεογραφικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά του Microsoft Internet Explorer 8  προκειμένου να προσφέρει επιπλέον ευκολία και αμεσότητα στον χρήστη. Χρησιμοποιεί τα εξής:


1.       WebSlices: Αυτόματη  ενημέρωση  του  χρήστη  με την τελευταία ειδησεογραφία από τις κύριες κατηγορίες του portal, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθεί το site.

2.       Accelerators: Προσφέρεται η δυνατότητα στο χρήστη για γρήγορη αναζήτηση στο site του ant1online.gr με απλή επιλογή των όρων αναζήτησης χωρίς να χρειάζεται να τους πληκτρολογήσει.

3.       Open Search Provider: Δυνατότητα γρήγορης αναζήτηση στο site του ant1online.gr από όπου και αν βρίσκεται.

Κατηγορία

Search – Αναζήτηση

URL

http://www.ant1online.gr


Flash.gr

Περιγραφή

Στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού και υλοποίησης του portal του flash.gr αναζητήθηκαν τρόποι για την παροχή πιο προσβάσιμης πληροφόρησης με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στο site . Τη λύση στο πρόβλημα αυτό έδωσαν τα νέα χαρακτηριστικά του Microsoft Internet Explorer 8 και πιο συγκεκριμένα τα:


1.       WebSlices: Αυτόματη  ενημέρωση  του  χρήστη  με την τελευταία ειδησεογραφία από τις κύριες κατηγορίες του portal, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθεί το site.

2.       Accelerators: Προσφέρεται η δυνατότητα στο χρήστη για γρήγορη αναζήτηση στο site του flash.gr με απλή επιλογή των όρων αναζήτησης χωρίς να χρειάζεται να τους πληκτρολογήσει.

3.       Open Search Provider: Δυνατότητα γρήγορης αναζήτηση στο site του flash.gr από όπου και αν βρίσκεται.

Κατηγορία

Search – Αναζήτηση

URL

http://www.flash.gr


youDrive.gr

Περιγραφή

Το www.youdrive.gr πρόκειται για ένα καινοτομικό ιστοχώρο, ο οποίος προσφέρει στο χρήστη τη  δυνατότητα αναζήτησης διεύθυνσης της Ελληνική επικράτειας προκειμένου να του επιστραφεί είτε ο αντίστοιχος χάρτης είτε προτεινόμενη διαδρομή χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με τη χρήση του Web Accelerators το youdrive.gr προσφέρει τη δυνατότητα στο χρήστη για γρήγορη αναζήτηση διεύθυνσης καθώς και προεπισκόπηση του χάρτη με απλή επιλογή των όρων αναζήτησης (διεύθυνση-περιοχή) χωρίς να χρειάζεται να τους πληκτρολογήσει και χωρίς να χρειαστεί να πλοηγηθεί εκτός της τρέχουσας ιστοσελίδας

Κατηγορία

Web Accelerators: Map – Χάρτες

URL

http://www.youdrive.gr