Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας ανακοίνωσε τη συμφωνία του με την κινέζικη Alibaba. 

Η Alibaba είναι η κορυφαία εταιρία ηλεκτρονικών πωλήσεων στον κόσμο με τζίρο 485 δισ. δολάρια το 2015. Όπως αναφέρει το ΕΕΑ, «η αποδοχή της πρόσκλησης του Ε.Ε.Α. από έναν οικονομικό κολοσσό που αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, είναι μια μεγάλη στιγμή για το επιμελητήριο μας.

Οργανώνουμε λοιπόν, ειδική αποστολή της ALIBABA στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για συνομιλίες με την Πολιτική ηγεσία και την επιχειρηματική Κοινότητα. Για το σκοπό αυτό, στις 29/6/2016, στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνέντευξη τύπου, κατά την οποία, ο υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της εταιρίας, θα παρουσιάσει τα σχέδια τους για την επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Η εταιρία Alibaba, όπως αναφέρει η iefimerida, έχει μερίδιο 63% στις ηλεκτρονικές πωλήσεις στην Κίνα και το 2015 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ και έλαβε 25 δισ. δολάρια. Τα Marketplaces της Alibaba έχουν 423.000.000 ενεργούς χρήστες και κατέχει ποσοστό 65% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Διαθέτει πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για πωλήσεις προϊόντων B2B, B2C, C2C και υπηρεσιών όπως ο Τουρισμός. Το ενδιαφέρον της ALIBABA για την Ελλάδα, είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες της στους εξαγωγείς που ενδιαφέρονται για την τεράστια αγορά της Κίνας (ιδίως τυποποιημένα προϊόντα για τελικούς καταναλωτές), καθώς και στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών (προώθηση τουρισμού στην Ελλάδα προς τους Κινέζους πολίτες).