Για μεροληψία κατηγορήθηκε ο δικαστής της περίφημης δίκης των τεσσάρων ιδρυτών του site με links για αρχεία torrents, Pirate Bay.
the_pirate_bayΟ κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Σουηδίας Sveriges Radio αποκάλυψε πως ο δικαστής Thomas Norström υπήρξε μέλος αρκετών οργανώσεων υπεράσπισης των πνευματικών δικαιωμάτων και φιλικά προσκείμενος προς τα συμφέροντα των δισκογραφικών εταιρειών.


Ο δικαστής που καταδίκασε το Pirate Bay είναι, μεταξύ άλλων, ενεργό μέλος της Σουηδικής ένωσης για την προστασία της βιομηχανικής περιουσίας (Swedish Association for the Protection of Industrial Property), οργάνωση η οποία έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό lobby που πιέζει για την εφαρμογή αυστηρότερων νόμων κατά της πειρατείας.


Αξίζει να σημειωθεί, πως στην ένωση για την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων (Swedish Copyright Association) στην οποία σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό ανήκει και ο Norström, ανήκουν επίσης οι Henrik Pontén, Peter Danowsky και Monique Wadsted, τα τρία στελέχη που εκπροσώπησαν τη βιομηχανία στη δίκη κατά του Pirate Bay!
Ο Peter Althin, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, ζήτησε επανάληψη της δίκης.