Η ασφάλεια δεδομένων και οι λύσεις cloud προτεραιότητες επενδύσεων για το IT σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η έρευνα της Toshiba θα υπάρχει στο νέο οδηγό για CIO ‘Make IT Work’, που εξετάζει πώς οι μεσαίες εταιρίες και οι όμιλοι μπορούν να ξεπεράσουν τις σημερινές προκλήσεις στον τομέα IT

H Toshiba Europe GmbH αποκαλύπτει ότι η ασφάλεια δεδομένων (54%) και οι νέες λύσεις cloud (52%) θα είναι οι βασικοί τομείς επενδύσεων για τα τμήματα IT στην Ευρώπη φέτος. Η συγκεκριμένη πληροφορία προκύπτει από μια νέα έρευνα σε 400 senior IT decision makers σε μεσαίες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Η συγκεκριμένη έρευνα την οποία ανέθεσε η Toshiba στην ανεξάρτητη εταιρία ερευνών ICM Unlimited, αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το προσωπικό IT λόγω του πολλαπλασιασμού των συσκευών και της ανόδου του Internet of Things και πώς αυτές οι τάσεις οδηγούν σε αυξημένες απαιτήσεις για προσωπικό και διοικητικό συμβούλιο.

Οι απαιτήσεις αυτές περιλαμβάνουν τη διαχείριση των αναβαθμίσεων λογισμικού – που θεωρούνται η μεγαλύτερη πρόκληση αναφορικά με τη διαχείριση πολλαπλών συσκευών στο Ηνωμένο Βασίλειο (36%) και στη Γερμανία (39%) – μέχρι την προστασία των επιχειρήσεων από απειλές ασφαλείας που ενδέχεται να προκύψουν από την αύξηση των touchpoints.

Καθώς περισσότερες συσκευές από ποτέ μπορούν να συνδέονται με εταιρικά δεδομένα, με το 62% του προσωπικού σε όλες τις αγορές να χρησιμοποιεί προσωπικές συσκευές όπως smartphones (42%) και tablets (31%) για εργασία εξ’ αποστάσεως, οι εταιρίες θεωρούν πλέον την ασφάλεια ως προτεραιότητα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι οι πολλαπλές απειλές σε επίπεδο IT ασφαλείας οδηγούν τις επιχειρήσεις σε συνεχή reviews, με πάνω από 60% των επιχειρήσεων να έχουν προχωρήσει σε αξιολόγηση της στρατηγικής ασφαλείας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, ένας στους πέντε senior IT decision makers βλέπουν τις εξωτερικές κυβερνοεπιθέσεις σαν το μεγαλύτερο κίνδυνο στην εταιρική ασφάλεια, ενώ οι ιοί (22%) είναι ο βασικότερος παράγοντας ανησυχίας στη Γαλλία.

Προκειμένου να διασφαλίσουν μια επαρκή ισορροπία ασφαλείας, επιτρέποντας στο προσωπικό να χρησιμοποιεί τις συσκευές της επιλογής του, οι έξυπνες και συνειδητοποιημένες αγορές IT είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η χαμηλή διάρκεια μπαταρίας (41%) είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι senior IT decision makers, καταδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε συσκευές που είναι φτιαγμένες για εταιρική χρήση, όπως ο Toshiba’s Portégé Z20t-C που προσφέρει διάρκεια μπαταρίας έως 17 ώρες.

Οι λύσεις Cloud είναι επίσης μια βασική επένδυση, που βοηθάει τις εταιρίες να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό καθώς επιτρέπουν απλούστερη διαχείριση δεδομένων, εγγράφων και εφαρμογών που οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν στις συσκευές τους.

it trends infographicΜέσω cloud computing, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το IT σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, γεγονός που τους επιτρέπει να αυξάνουν ή να μειώνουν τις τεχνολογικές τους υποδομές σε απόλυτη συνάρτηση με την επιχείρηση.

Make IT Work
Περισσότερα αποτελέσματα και ευρήματα από τον οδηγό ‘Make IT Work’ της Toshiba, που παρουσιάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι διαθέσιμα για κατέβασμα μέσω της ιστοσελίδας ‘Make IT Work” της Toshiba. Έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάσει τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι senior IT decision makers και παρουσιάζει τομείς που είναι συγχρόνως οι βασικοί πυλώνες της σειράς business προϊόντων και λύσεων της Toshiba – ασφάλεια, αξιοπιστία, συνδεσιμότητα, περισσότερη δύναμη και διαχειρισιμότητα.

Ο κ. Neil Bramley, B2B PC Business Unit Director, της Toshiba Europe δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η τεχνολογική καινοτομία συνεχίζει να διεισδύει στον επαγγελματικό και καταναλωτικό κόσμο. Λειτουργεί σαν παράγοντας που αυξάνει την αποτελεσματικότητα, αλλά όπως γνωρίζουν οι senior IT decision makers σε όλο τον κόσμο, χρειάζεται να εφαρμοστεί με τρόπο που είναι διαχειρίσμος και διασφαλίζει μια αξιόπιστη, ασφαλή και συνεπή εμπειρία συνδεσιμότητας».

«Ωστόσο, με το 81% των senior IT decision makers να θεωρούν την ασφάλεια των δεδομένων σαν προτεραιότητα για τη δαπάνη σε ασφάλεια IT και τις κυβερνοεπιθέσεις να θεωρούνται ως η μεγαλύτερη απειλή για την εταιρική ασφάλεια είναι σημαντικό να γίνουν πράξη οι παραινέσεις των ομάδων IT» προσθέτει ο κ. Neil Bramley. «Η έρευνά μας έδειξε ότι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση συστημάτων και λύσεων IT είναι κοινή πρακτική για οργανώσεις και ομάδες σε τμήματα IΤ (41%), που θεωρούνται οι πιο συχνοί χρήστες οι οποίοι παραβαίνουν τους κανόνες. Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας θα βοηθήσει να γίνουν οι senior IT decision makers περισσότερο συνειδητοποιημένοι σε τέτοιες παγίδες και να βελτιώσουν ευάλωτα σημεία σε διαδικασίες και υποδομές».

Ο νέος οδηγός και η έρευνα αποτελούν συνέχεια της πανευρωπαϊκής καμπάνιας ‘Make IT Work’ της Toshiba, που λανσαρίστηκε αυτό το Φεβρουάριο μαζί με τη σειρά επαγγελματικών συσκευών της εταιρίας – τη μεγαλύτερη έως σήμερα, που περιλαμβάνει τους Portégé Z20t-C, Z30-C και Tecra A40-C. Η καμπάνια υποστηρίζεται από επένδυση που ξεπερνά το €1 εκατομμύριο και πιστοποιεί την προσήλωση της Toshiba στην αγορά B2B, κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ομίλους.