Το Γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου προβάλλεται αποκλειστικά μέχρι το 2018 στα κανάλια Novasports.

Τα κανάλια Novasports, τα κορυφαία αθλητικά κανάλια της χώρας, εξασφάλισαν να προβάλουν ζωντανά και αποκλειστικά και για τα επόμενα 2 χρόνια, το Γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Ligue 1). Οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν για τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018, όλα τα ντέρμπι και τους σημαντικότερους αγώνες του συναρπαστικού Championnat.

Το γαλλικό πρωτάθλημα των 38 αγωνιστικών, ξεκινάει τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται το Μάιο. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συναρπαστικούς αγώνες σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Επίσης, κάθε Δευτέρα θα προβάλλεται η ανασκόπηση της αγωνιστικής δραστηριότητας με τα γκολ και τις φάσεις όλων των αγώνων. Το πρώτο ραντεβού των συνδρομητών των καναλιών Novasports, είναι την Παρασκευή 19 Αυγούστου, σχεδόν ένα μήνα μετά τη λήξη του «γαλλικού» Euro που αφήνει κληρονομιά στο Championnat, νέα και υπερσύγχρονα γήπεδα.

Σπουδαίες ομάδες θα λάμψουν για τα επόμενα δύο χρόνια στο γήπεδο των αθλητικών καναλιών της Nova. Όπως η φετινή κυρίαρχος Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταγραφές στην προσπάθεια που κάνει για βρεθεί και στην κορυφή της Ευρώπης. Από κοντά, η απειλητική Λιόν, που στηρίζεται στις ακαδημίες της και με όπλο το νέο γήπεδό της, θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει τα πρωτεία των Παριζιάνων. Παράλληλα, υπολογίσιμες δυνάμεις είναι η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, η αναγεννημένη Νις με νέο προπονητή τον Λουσιέν Φαβρ, η φιλόδοξη Σεντ Ετιέν και το μεγάλο ερωτηματικό, η Μαρσέιγ.

Η ανανέωση της συνεργασίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου έρχεται να προστεθεί στην απόκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, του Κυπέλλου Ιταλίας, των τελικών Κυπέλλου Ισπανίας, καθώς και των Super Cup Αγγλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.