Η Alpha Bank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που προσφέρει την υπηρεσία MasterPass™ στους Πελάτες της, μέσω του “my Alpha wallet”

Το MasterPass™, η παγκόσμια υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών της MasterCard, ήρθε και στην Ελλάδα, προσφέροντας στους καταναλωτές έναν ευκολότερο, γρηγορότερο και πιο ασφαλή τρόπο για να πραγματοποιούν τις αγορές τους online. Η Alpha Bank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που προσφέρει τη νέα υπηρεσία στους Πελάτες της, εισάγοντας μία καινοτομία για τις ηλεκτρονικές αγορές από όλες τις διαθέσιμες συσκευές του πελάτη. Πάνω από 5.000 online έμποροι στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες του ηλεκτρονικού εμπορίου, προσφέρουν ήδη το MasterPass στους πελάτες τους, μέσω των λύσεων αποδοχής καρτών που προσφέρει η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζας Πειραιώς. Και οι τρεις τράπεζες έχουν ήδη υιοθετήσει και προσφέρουν την υπηρεσία MasterPass στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για την πραγματοποίηση online αγορών.

MasterPass: για online αγορές γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς
Με τις ψηφιακές αγορές να πραγματοποιούνται πλέον από όλο και περισσότερα κανάλια, το MasterPass κάνει αυτές ακριβώς τις αγορές πιο γρήγορες, πιο εύκολες και πιο ασφαλείς. Έχοντας αποθηκεύσει το όνομα, τα στοιχεία κάρτας και τα στοιχεία αποστολής όταν εγγράφονται στην υπηρεσία, οι καταναλωτές δεν χρειάζεται πλέον να τα εισάγουν κατά τη διαδικασία του checkout: κάνουν απλώς κλικ στο κουμπί «MasterPass» και εισάγουν τον κωδικό πρόσβασής τους για να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Το MasterPass βελτιώνει την εμπειρία του check out και μέσω κινητού, καθώς η πλοήγηση σε μικρές οθόνες γίνεται ευκολότερη, ενώ προσφέρει ταυτόχρονα τα ίδια οφέλη για online αγορές, και μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και μέσω tablets. Η ευκολία αυτή είναι μεγάλης σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενός τομέα που είναι πλέον καλά εδραιωμένος, με περισσότερους από 3 εκατ. Έλληνες να πραγματοποιούν online αγορές αξίας τουλάχιστον €4.5 δισ. ετησίως, ενώ ταυτόχρονα, σημειώνεται και 40% ετήσια αύξηση στις online αγορές μέσω κινητού τηλεφώνου.

«Η τεχνολογική επανάσταση που ζούμε, που οδηγείται κυρίως από την αυξανόμενες τάσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο και την επέκταση της χρήσης smartphones και tablets, μετατρέπει πλέον κάθε συνδεδεμένη συσκευή και σε συσκευή αγορών- σχολιάζει ο Paolo Battiston, Πρόεδρος για τις αγορές Ιταλίας & Ελλάδας, της MasterCard Europe. «Το MasterPass είναι η παγκόσμια υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών της MasterCard για πληρωμές online και μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών, η όποια γίνεται πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, για έμπορους, καταναλωτές και πιστωτικά ιδρύματα».

Η νέα αυτή υπηρεσία είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές μέσω των τραπεζών τους, και εγγυάται τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφάλειας και προστασίας.
Το MasterPass είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τους πελάτες της Alpha Bank μέσω του ολοκληρωμένου ψηφιακού πορτοφολιού της “my Alpha wallet”, προσφέροντας στους κατόχους των καρτών της μία σειρά online υπηρεσιών, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές και να διαχειρίζονται τις κάρτες τους, μέσω ενός προσωπικού λογαριασμού. Η αξιοπιστία και η προστασία στις συναλλαγές που παρέχει η Alpha Bank, σε συνδυασμό με την παγκόσμια υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών MasterPass, επιτρέπει τις online αγορές μέσω χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών που εκδίδονται από την Alpha Bank, οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή, άμεσα και με τη μέγιστη ασφάλεια.

Οφέλη για εμπόρους
Το ηλεκτρονικό εμπόριο εξακολουθεί να καταγράφει διψήφια νούμερα ανάπτυξης στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια. Η υπηρεσία MasterPass επιτρέπει στους εμπόρους να προσφέρουν μία γρήγορη και εύκολη εμπειρία αγορών, μειώνοντας έτσι, τον αριθμό των καταναλωτών που εγκαταλείπουν τις αγορές τους πριν ολοκληρώσουν την παραγγελία τους (διαδικασία checkout). Σήμερα, το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμπόρους του κλάδου πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών, ασφαλειών, αλλά και υπηρεσιών ταξιδιού, όπως μουσεία, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία.

masterpass lifestyle

Με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια κατόχους καρτών MasterCard® παγκοσμίως, οι Έλληνες έμποροι αποκτούν πλέον και έναν τεράστιο αριθμό δυνητικών πελατών ανά τον κόσμο.
Περισσότεροι από 5.000 έμποροι έχουν ήδη υιοθετήσει και προσφέρουν το MasterPass, μεταξύ των οποίων σημαντικά ονόματα όπως οι AXA Ασφαλιστική, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Leroy Merlin, Sephora και Wind, χάρη στις Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, τις τράπεζες που προσφέρουν την υπηρεσία στους πελάτες τους. Οι Έλληνες καταναλωτές θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν την υπηρεσία όταν θα κάνουν τις αγορές τους από οποιαδήποτε συσκευή, ενώ οι έμποροι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσφέρουν τη λύση σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Ο Γρηγόρης Πολίτης, Διευθυντής Διευθύνσεως Καρτών & Προϊόντων Καταναλωτικής Πίστεως της Alpha Bank, δήλωσε σχετικά, «η Alpha Bank προσφέρει ένα πρωτοποριακό ψηφιακό πορτοφόλι για τους κατόχους καρτών της, καλωσορίζοντάς τους στο μέλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών και αγορών. Στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση της εμπειρίας των Πελατών μας, με επίκεντρο την ασφάλεια των συναλλαγών τους και τη δυνατότητά τους να παρακολουθούν όλες τις υπηρεσίες των καρτών τους από ένα σημείο. Η τεχνολογία MasterPass, ως παγκόσμια υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών, θα προσφέρει στους πελάτες της Alpha Bank εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς online πληρωμές».
Η υπηρεσία MasterPass είναι διαθέσιμη σε 30 αγορές παγκοσμίως (η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται), 16 από τις οποίες στην Ευρώπη, ενώ προσφέρεται από περισσότερους από 250.000 εμπόρους, διεθνώς. Η Ελλάδα είναι η 30η χώρα η οποία καλωσορίζει την υπηρεσία MasterPass και εντάσσεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που εξασφαλίζει εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς ψηφιακές πληρωμές, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των τραπεζών, των καταναλωτών και των εμπόρων.

Επισκεφθείτε το www.masterpass.gr για να ανακαλύψετε την υπηρεσία MasterPass, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, και να καλωσορίσετε το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών.