To Huawei P9 αντλεί την imaging δύναμή του από την τεχνογνωσία της Leica, με την οποία είναι προικισμένο.

Η Leica είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα στον κόσμο της φωτογραφίας. Γνωστές για τις υψηλές τιμές τους, οι κάμερες Leica είναι φτιαγμένες με ασυμβίβαστη δεξιοτεχνία και η φήμη τους ανάμεσα στους φωτογράφους είναι θρυλική εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Χάρη στην εξαιρετική οπτική και στην αφοσίωση στον κλασικό σχεδιασμό, η Leica έχει γίνει ένα Brand πόλος έλξης για τους οπαδούς της φωτογραφίας.

Ακόμα και από τις μέρες της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, η Leica μέσα από τους φακούς της ήταν γνωστή για την δική της «Leica φωτογραφία», χαρακτηρισμένη από ευκρίνεια και παραστατικότητα. Ακόμα και σήμερα στην εποχή της ψηφιακής φωτογραφίας αυτή η κλασική «Leica φωτογραφία» συνεχίζει να είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των φακών της Leica. Με απίστευτη ευκρίνεια και λεπτομέρεια, απαλή αντίθεση, εντυπωσιακό βάθος και με πλούσια απόδοση χρωμάτων, είναι δύσκολο να μην ξετρελαθεί κανείς από τις εικόνες της Leica.

Οι εικόνες της, διαθέτουν μια ζωντανή ποικιλία χρωμάτων. Οι φωτεινότερες έχουν έναν κόκκινο τόνο (για παράδειγμα τα κίτρινα σημεία ενός σκηνικού εμφανίζονται πορτοκαλί, ενώ μια απαλή μπλε-μωβ απόχρωση εμφανίζεται σε πιο σκοτεινές περιοχές της φωτογραφίας. Η υψηλή συγκέντρωση και απόδοση των χρωμάτων κάνουν την εικόνα να παραπέμπει σε ελαιογραφία. Το βάθος είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της «Leica-φωτογραφίας». Οι φακοί της Leica είναι εξαιρετικοί στην τόνωση των χρωμάτων και στην σύλληψη των πιο ωραίων λεπτομερειών σε πιο σκοτεινές περιοχές της φωτογραφίας. Αυτό παράγει φωτογραφίες που δείχνουν φυσικές με μία απίστευτη αντίληψη του βάθους.

Από τον ερχομό της ψηφιακής φωτογραφίας, η Leica έχει αντιμετωπίσει υψηλό ανταγωνισμό από Ιάπωνες κατασκευαστές. Ωστόσο, διαθέτει την τελευταία λέξη της οπτικής τεχνολογίας επιτυγχάνοντας έτσι, να διατηρήσει την ασυναγώνιστη θέση της ως η κυρίαρχη κατασκευαστική εταιρεία οπτικών και κάμερας στον κόσμο. Η διαχρονική «Leica φωτογραφία» ακόμα δηλώνει το παρόν και ενσωματώνει στα απεικονιστικά χαρακτηριστικά της Leica ακρίβεια, ευκρίνεια και στυλ.

Η κάμερα στο Huawei P.9- η τελευταία ναυαρχίδα της Huawei στον τομέα των Smartphones.-είναι κατασκευασμένη σε συνεργασία με την Leica. Διαθέτει την Leica Summarit H 1:2.2/27 ASPH dual lenses(διπλούς φακούς) με έναν 12MP RGB αισθητήρα για χρώματα και έναν 12MP μονοχρωματικό αισθητήρα για λεπτομέρειες. Ο συνδυασμός των λήψεων από τους δύο αισθητήρες, οδηγεί στην τέλεια λήψη.

Ακολουθούν κάποιες από τις επίσημες ενδεικτικές λήψεις της Huawei. Όπως μπορεί να δει κανείς από τις ενδεικτικές λήψεις, τα χρώματα είναι πιο ζωντανά σε σύγκριση με λήψεις από κάμερες άλλων Smartphones. Οι φωτεινές περιοχές της φωτογραφίας έχουν έναν κοκκινωπό τόνο, ενώ οι πιο σκοτεινές έχουν μπλε-μωβ απόχρωση, που είναι χαρακτηριστικά της «Leica φωτογραφίας». Η κάμερα του P9 έχει ήδη λάβει τα διαπιστευτήρια της από παγκοσμίως φημισμένους φωτογράφους όπως η Mary McCartney, ο φωτογράφος τους National Geographic David Guttenfelder και ο φωτογράφος ski Reu.

«Αυτή είναι η απόλυτη ‘Leica Εμφάνιση’- η έντονη αντίθεση μεταξύ του χρυσού φωτός του ήλιου και του σκούρου μπλε των σύννεφων δείχνει συγκλονιστική.» (Photo by Zhu Yinghao)

leica 01

«Οι σταγόνες της βροχής πάνω στο τζάμι του αμαξιού προσδίδουν στην φωτογραφία μία ιδιαίτερη υφή. Αυτή η αφηρημένη δημιουργική εμφάνιση είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που δημιούργησα χρησιμοποιώντας την Leica κάμερα μου.» (Photo by Mary McCartney)

leica 02Πήραμε δύο λήψεις από το ίδιο σκηνικό χρησιμοποιώντας το Huawei P9 και την Leica M (με τους Summicron-M 1:2/35 mm ASPH φακούς) ώστε να δούμε πώς συγκρίνονται οι δύο κάμερες. Όπως οι ενδεικτικές λήψεις παρουσιάζουν, υπάρχει μικρή διαφορά στα χρώματα μεταξύ των καμερών. Παρόλο που το P9 δεν είναι αρκετά ίδιο με την Leica M, βγάζει εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες για ένα smartphone. Η κάμερα του P9 ξεκάθαρα πολλά περισσότερα από μία πιστοποίηση φακών Leica-διαθέτει επίσης την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πάνω στην διαμόρφωση των φωτογραφιών, κάτι το οποίο αναπαράγει την κλασική « Leica Εμφάνιση».

Επιπλέον, το P9 έρχεται με σειρά από λειτουργίες χρωμάτων της Leica ώστε να μιμηθεί την εμπειρία της Leica κάμερας. Η «standard» λειτουργία, παράγει εικόνες με φυσικά χρώματα, η λειτουργία «Vivid colours» εμπλουτίζει τα χρώματα για μία απόλυτη « Leica λήψη» και η λειτουργία «Smooth colours» η οποία είναι ανάμεσα στην δημιουργία εικόνων με απαλή υφή δίχως συμβιβασμούς στην ευκρίνεια.