Η SAP στο τεταρτημόριο των ηγετών του Magic Quadrant της Gartner για τις παγκόσμιες υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής.

Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα την τοποθέτησή της στο τεταρτημόριο των ηγετών του Magic Quadrant της Gartner για την έκθεση παγκόσμιων υπηρεσιών λιανικής τραπεζικής για ένατη συνεχή χρονιά. Η SAP αναγνωρίζεται ως ηγέτης της αγοράς τόσο για την «ικανότητα της να παράγει αποτελέσματα», όσο και για την «πληρότητα του οράματός της».
«Στο σημερινό ταχύτατο καταναλωτικό περιβάλλον, οι τράπεζες πρέπει να λειτουργούν αποτελεσματικά σε πραγματικό χρόνο 24×7. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της υιοθέτησης της τεχνολογίας in-memory», δήλωσε ο Falk Rieker, global head of the banking business unit, SAP. «Με την υπολογιστική ισχύ του SAP HANA, οι τράπεζες μπορούν να αναλύσουν λειτουργίες, αγορές και δραστηριότητες του πελάτη ταυτόχρονα, συγκεντρώνοντας πληροφορίες που επιτρέπουν την ταχύτερη λήψη αποφάσεων. Το πρόγραμμα υπηρεσιών της SAP επιτρέπει στις τράπεζες να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο ευέλικτες και εστιασμένες στις ανάγκες των πελατών τους.»

Σύμφωνα με την έκθεση της Gartner, «οι ηγέτες στην παγκόσμια αγορά λιανικής τραπεζικής (GRCB) τείνουν να έχουν μια υψηλού επιπέδου κατανόηση της αγοράς – δηλαδή, ασχολούνται οι ίδιοι με την παρακολούθηση των τάσεων της αγοράς, ενσωματώνοντας την καινοτομία στο σχεδιασμό των προϊόντων τους. Περίπου οι μισοί από αυτούς, είτε κατέχουν πιστοποιημένες γνώσης ανάπτυξης λογισμικού ή είναι σε διαδικασία μάθησης. Όλο και περισσότερο τα στελέχη σκέφτονται πιο στοχευμένα με σκοπό την παροχή αυξημένης πρόσβασης στη λεπτομερή λειτουργία που οι τράπεζες χρειάζονται για να θέσουν τις βάσεις για τη διαφοροποίησή τους.»

Το πρόγραμμα υπηρεσιών της SAP προσφέρει στις τράπεζες μια σφαιρική εικόνα αναφορικά με τις δραστηριότητές τους, ώστε να μπορούν να βελτιστοποιούν τις διαδικασίες τους, να παράσχουν πελατοκεντρικές υπηρεσίες και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ρυθμιστικές οδηγίες. Παρέχοντας την ευελιξία του cloud και των analytics της πλατφόρμας SAP HANA, η SAP προσφέρει στους πελάτες του τραπεζικού κλάδου, σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες για τους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs), όπως οι τάσεις της αγοράς, η συμπεριφορά των πελατών και πιθανοί κίνδυνοι.

Περισσότερες από 14.100 τράπεζες σε 150 χώρες βασίζονται στη SAP για το χαρτοφυλάκιο τραπεζικών λύσεων, ώστε να γίνουν πιο πελατοκεντρικές, να μειώσουν την πολυπλοκότητα και να διαχειριστούν ευκολότερα τη συμμόρφωση με ρυθμιστικά πλαίσια και κινδύνους. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το website: http://www.sap.com/banking