Καθώς τα όρια του computing επεκτείνονται, η Intel επιδεικνύει τον αντίκτυπο του μετασχηματισμού που προκαλεί η τεχνολογία.

Αυτή την εβδομάδα στην έκθεση Computex στην Ταϊπέι, η Intel βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο. Καθώς τα όρια του computing επεκτείνονται, η Intel επιδεικνύει τον αντίκτυπο του μετασχηματισμού, που επιφέρει η τεχνολογία σε πολλούς κλάδους σε όλο τον κόσμο. Δισεκατομμύρια έξυπνων και διασυνδεδεμένων συσκευών, νέες υπηρεσίες με πληθώρα δεδομένων και εφαρμογές στο cloud, τροφοδοτούμενες από το Internet of Things (IoT), θα φέρουν νέες και συναρπαστικές εμπειρίες στη ζωή μας, απελευθερώνοντας το επόμενο κύμα του computing.

Το επόμενο κύμα προσδιορίζεται από έναν κύκλο ανάπτυξης, στον οποίο οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις αντλούν την μεγαλύτερη αξία από λύσεις, οι οποίες επενδύουν πάνω στις συσκευές που χρησιμοποιούμε, καθώς και στο δίκτυο, αλλά και το cloud.

Τα 5 κύρια σημεία σχετικά με την Intel στην έκθεση Computex 2016

H εξέλιξη της Intel είναι ήδη καθ’οδόν

Τον προηγούμενο μήνα, ο CEΟ της Intel, Brian Krzanich ανέπτυξε τον τρόπο, με τον οποίο η εταιρεία εξελίσσεται από μια εταιρεία υπολογιστών σε μια επιχείρηση που τροφοδοτεί το cloud και δισεκατομμύρια έξυπνων, διασυνδεδεμένων υπολογιστικών συσκευών. Στην Computex, ο Diane Bryant, Executive Vice President και General Manager του Data Center Group, και ο Navin Shenoy, Corporate Vice President και General Manager στο Client Computing Group, θα μοιραστούν τη σκηνή και θα περιγράψουν νέες τεχνολογίες, προϊόντα και συνεργασίες, οι οποίες θα ενισχύσουν την επιτάχυνση αυτού του κύκλου ανάπτυξης.

Το visual cloud και η μηχανική μάθηση απελευθερώνουν τις δυνατότητες του ανθρώπου

Τη στιγμή που το βίντεο αποτελεί το 80% του συνολικού διακινούμενου όγκου στο Internet*, η γρήγορη και αποδοτική παροχή οπτικού υλικού μέσω του cloud, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους παρόχους υπηρεσιών.

Για να επιτευχθεί οικονομική επιτάχυνση βίντεο, αλλά και ασφαλής, απομακρυσμένη παροχή εφαρμογών με περίπλοκα γραφικά, η Intel εισήγαγε τη σειρά επεξεργαστών Intel® Xeon® E3-1500 v5. Συνδυάζοντας την ισχύ των επεξεργαστών Intel® Xeon® με την ισχύ γραφικών Intel® Iris Pro graphics P580, του πλέον προηγμένου συστήματος γραφικών της Intel, αυτή η σειρά προϊόντων επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών, να διαχειρίζονται περισσότερες ροές βίντεο σε έναν server ή συσκευή, επιτυγχάνοντας μειωμένο αποτύπωμα δεδομένων στο data center, αλλά και μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση.

Navin Shenoy talks gaming and virtual reality at Computex with the launch of the Intel® Core™ i7 Extreme Edition. At Computex 2016, Intel showcases how boundaries of computing are expanding as billions of smart and connected devices deliver new experiences, data-rich services and breakthrough insights. Computex is May 31 to June 4, 2016, in Taipei, Taiwan. (Credit: Intel Corporation)

Navin Shenoy talks gaming and virtual reality at Computex with the launch of the Intel® Core™ i7 Extreme Edition.

Για παράδειγμα, η Intel έδειξε τη ζωντανή μετάδοση μιας συναυλίας jazz μέσω συστήματος εικονικής πραγματικότητας, σε προβολή 360 μοιρών, απευθείας από το θρυλικό Blue Note Jazz Club της Νέας Υόρκης στην Computex, χρησιμοποιώντας υποβοηθούμενο από hardware βίντεο ανάλυσης 4Κ σε servers Intel Xeon E3v5.

Κάθε νέα εμπειρία συνοδεύεται από τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Η επανάσταση της μηχανικής μάθησης επεκτείνει τις προοπτικές κάθε είδους computing. Από την αυτόνομη οδήγηση έως τα media και την υγεία, η τεχνολογία απελευθερώνει τις δυνατότητες των ανθρώπων με τη μεγάλη υπολογιστική ισχύ που επενεργεί πάνω σε τεράστια σύνολα δεδομένων.

Για να ανταποκριθεί σε αυτή την ευκαιρία, η Intel παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών μηχανικής μάθησης, καθώς και την επερχόμενη σειρά Intel Xeon Phi, που θα αποδώσει υψηλή απόδοση ανά watt, ανά δολάριο, για πελάτες στον κλάδο της τεχνολογίας deep learning. Παράλληλα, η Intel ξεκίνησε τη διάθεση πιλοτικών συστημάτων Intel Xeon E5-2600v4 με ενσωματωμένο FPGA, για εφαρμογές μηχανικής μάθησης.

Διευρύνοντας τα όρια της καινοτομίας στα PC

Η Intel διαθέτει μια μακρά κληρονομιά συνεχούς διεύρυνσης των ορίων του computing. Καθώς ο κλάδος εισέρχεται σε μια εντελώς νέα εποχή, η οποία καθορίζεται από τις πλέον εντυπωσιακές εμπειρίες χρήσης, τα παιχνίδια υψηλού επιπέδου και τη δημιουργία περιεχομένου, η Intel δεσμεύεται να οδηγήσει μια συνεχή πορεία καινοτομίας στους προσωπικούς υπολογιστές, στα συστήματα 2-σε-1, στα συστήματα για παιχνίδια καθώς και στην εισαγωγική κατηγορία υπολογιστών.

The Intel® Core™ i7 processor Extreme Edition delivers a new lev

Η Intel ανακοίνωσε τον επεξεργαστή Intel® Core™ i7 Extreme Edition, τον ισχυρότερο επεξεργαστή της εταιρείας, μέχρι σήμερα. Η νέα σειρά επεξεργαστών Intel Core i7 Extreme Edition είναι σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες των σημερινών “mega-tasking” gamers και δημιουργών περιεχομένου. Σε αυτή τη σειρά συγκαταλέγεται ο πρώτος desktop επεξεργαστής της Intel με 10 πυρήνες και 20 νήματα επεξεργασίας, που είναι σε θέση να διαχειρίζεται πολλές εντατικές εφαρμογές ταυτόχρονα, δυνατότητες κλιμάκωσης με 40 διασυνδέσεις PCIe για επέκταση του συστήματος με κάρτες γραφικών και αποθηκευτικά μέσα SSD, καθώς και νέα επίπεδα απόδοσης, χάρη στην τεχνολογία Intel Turbo Boost Max Technology 3.0 και υποστήριξη μνήμης quad-channel, με τα οποία τίθενται νέα πρότυπα, όσον αφορά στις δυνατότητες ενός υπολογιστή. Οι νέοι επεξεργαστές είναι πλήρως ξεκλείδωτοι για ρύθμιση της απόδοσης, κάτι το οποίο θα προβάλλεται καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από ενθουσιώδεις χρήστες στην Computex, που θα ωθήσουν τα συστήματα στα όριά τους, στο ετήσιο HWBOT Overclock World Tour.

Η Intel προετοίμασε επίσης το έδαφος για τις μελλοντικές καινοτομίες που έρχονται αργότερα μέσα στο έτος για τα PC, επιδεικνύοντας την 7η γενιά των επεξεργαστών Intel Core, με την κωδική ονομασία Kaby Lake, για πρώτη φορά, και επεσήμανε ορισμένες από τις βελτιώσεις στην απόδοση, στην ενεργειακή κατανάλωση και τις δυνατότητες πολυμέσων, που θα έρθουν στις πιο προηγμένες συσκευές, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Αυτό αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα, του πως το τμήμα PC της Intel είναι θεμελιώδες για τη στρατηγική της εταιρείας, με δέσμευση για την κυκλοφορία νέων προϊόντων κάθε χρόνο, καθώς και τον τρόπο, με τον οποίο δημιουργεί πολύ σημαντικά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας (IP), που οδηγούν την καινοτομία σε όλο το φάσμα του προϊοντικού χαρτοφυλακίου. Η Intel, εκτός του ότι τροφοδοτεί μια ευρεία σειρά υπολογιστών, από εξαιρετικά λεπτά συστήματα 2-σε-1, μέχρι απολύτως κορυφαία gaming desktops, επεκτείνει επίσης τους Intel Core στον τομέα του IoT με λύσεις για τη λιανική πώληση, τη σήμανση, τις βιομηχανικές εφαρμογές και την υγεία.

Τα “πράγματα” γίνονται εξυπνότερα και πιο διασυνδεδεμένα

Τα πολλά “πράγματα” που συνιστούν σήμερα τον κλάδο των PC και το IoT, παίρνουν μεγαλύτερη αξία από τη σύνδεσή τους με το cloud, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στην επιχείρηση ή οπουδήποτε αλλού.

Η Intel ανακοίνωσε τη σειρά Intel® AnyWAN™ GRX 750 system-on-a-chip (SoC) και το Intel® XWAY™ WAV500 Wi-Fi chipset – τη νέα σειρά προϊόντων 5ης γενιάς της Intel, 11ac MU-MIMO Wi-Fi για οικιακές συσκευές gateways. Το Intel AnyWAN GRX750 SoC δίνει τη δυνατότητα στις συσκευές αυτές να παράσχουν πλούσιες εμπειρίες. Η πλατφόρμα της Intel επιτρέπει τοπικές και cloud υπηρεσίες, δημιουργία περιεχομένου και διαμοιρασμό δεδομένων για εργαλεία όπως επόμενης γενιάς συσκευές απεικόνισης ultra-high-definition, μέχρι διάφορα “πράγματα» στο σπίτι. Τα προϊόντα διασύνδεσης της Intel, παρέχουν τα απαιτούμενα θεμέλια για την υποστήριξη ενός αυξανόμενου αριθμού “συνδεδεμένων πραγμάτων” και υπηρεσίες cloud στο Internet, που προσφέρουν ασφαλείς και άνετες εμπειρίες στο σπίτι και τις μικρές επιχειρήσεις. Η Intel υποστηρίζει δεκάδες κατασκευαστές OEM και ODM, ώστε να προσφέρουν οικιακά gateways και Wi-Fi access points στην ευρεία καταναλωτική αγορά.

Για τον κλάδο των μεταφορών, η Intel ανακοίνωσε μια συνεργασία με τις εταιρείες Chunghwa Telecom και την SanJet Technology Corp., για τη δημιουργία συνδεδεμένης υπηρεσίας τηλεματικής, χρησιμοποιώντας τον χαμηλού κόστους επεξεργαστή Intel Atom x3 για IoT (γνωστός παλιότερα με την ονομασία SoFIA). Η συσκευή θα παρέχει στους οδηγούς προσαρμοσμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, βασισμένο στην οδηγική τους συμπεριφορά και τη χρήση του αυτοκινήτου. Η Intel συνεχίζει να επεκτείνει τις λύσεις που βασίζονται στον Intel Atom x3, με προϊόντα όπως συστήματα POS, tablets για ιατρικές εφαρμογές και βιομηχανικές συσκευές ΙοΤ.

Το 5G θα μετασχηματίσει το mobility με τη δημιουργία μιας έξυπνης και συνδεδεμένης κοινωνίας

Ενώ το 4G εστίαζε στην υψηλότερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, το 5G θα επιτρέψει σε περισσότερα ισχυρά δίκτυα να συνδέσουν μεταξύ τους περισσότερα “πράγματα”, με ανθρώπους και με το cloud. Το 5G θα μεταμορφώσει τις ζωές μας, προωθώντας μια έξυπνη και συνδεδεμένη κοινωνία με έξυπνες πόλεις, αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα και νέες βιομηχανικές δυνατότητες. Για να επιτευχθεί αυτό, τα δίκτυα θα πρέπει να καταστούν ταχύτερα, εξυπνότερα και πιο ευέλικτα, ώστε να διαχειρίζονται την άνευ προηγουμένου διακίνηση τεράστιου όγκου πολύπλοκων δεδομένων, καθώς όλο και περισσότερες συσκευές συνδέονται και όλο και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες κάνουν την εμφάνισή τους.

Gregory Bryant, Intel corporate vice president, joins Navin Shenoy via hologram at Computex 2016. The hologram was powered by the new Intel® Core™ i7 Extreme Edition processor. At Computex 2016, Intel showcases how boundaries of computing are expanding as billions of smart and connected devices deliver new experiences, data-rich services and breakthrough insights. Computex is May 31 to June 4, 2016, in Taipei, Taiwan. (Credit: Intel Corporation)

Gregory Bryant, Intel corporate vice president, joins Navin Shenoy via hologram at Computex 2016.

Η Intel προωθεί αυτό το μετασχηματισμό των δικτύων, αποσκοπώντας στον εκσυγχρονισμό των σημερινών επικοινωνιακών υποδομών και οικοδομώντας τα θεμέλια για το 5G. Κατά τη διάρκεια της Computex, η Intel ανακοίνωσε μια συμφωνία με τη Foxconn, για συνεργασία πάνω στην ανάπτυξη τεχνολογιών δικτυακών υποδομών, που θα επιταχύνουν αυτή τη μετάβαση. Οι εταιρείες θα συνεργαστούν πάνω σε πρωτότυπα συστήματα και πιλοτικά προγράμματα για τεχνολογίες όπως Mobile Edge Computing, Cloud Radio Access Network (CloudRAN) και Network Functions Virtualization (NFV), που θα επιτρέψουν την ύπαρξη εξυπνότερων, αποδοτικότερων και πιο ευέλικτων δικτύων. Μέσα από αυτές τις προσπάθειες, η Intel και η Foxconn αποσκοπούν στη διευκόλυνση των παρόχων υπηρεσιών επικοινωνιών, καθώς και των παρόχων λύσεων, να επανασχεδιάσουν τα δίκτυά τους και να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το 5G.

* Πηγή: Cisco Visual Networking Index: Forecast and Methodology, 2014–2019