Η SingularLogic δηλώνει το “παρών” στον τομέα της Ψηφιακής Ασφάλειας Λιμένων στο πλαίσιο της παρουσίας της στα Ποσειδώνια 2016

Η SingularLogic, μέλος του Ομίλου MIG, στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Posidonia 2016 (6-10 Ιουνίου, Metropolitan Expo), διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Ports Supply Chain Security: The MEDUSA and MITIGATE approach”. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου, 15:00-17:00 στο Posidonia Room 2, οι εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει η εταιρεία και αφορούν στον τομέα της Ψηφιακής Ασφάλειας Λιμένων (maritime cyber security) και της Εφοδιαστικής τους Αλυσίδας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η SingularLogic, δραστηριοποιείται στον χώρο της Ψηφιακής Ασφάλειας Λιμένων από το 2013, συμμετέχοντας μαζί με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Τμήμα Πληροφορικής, Εργαστήριο Ασφάλειας), στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο CYSM (www.cysm.eu). Στο εν λόγω έργο, αναπτύχθηκε μια συνεργατική πλατφόρμα ανάλυσης επικινδυνότητας η οποία δίνει τη δυνατότητα στους Υπεύθυνους Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων να αποτιμήσουν τις φυσικές και ψηφιακές απειλές των υποδομών τους.

Στη συνέχεια, μέσω του έργου ΜEDUSA (medusa.cs.unipi.gr), η εταιρεία ανέπτυξε ένα εργαλείο ανάλυσης επικινδυνότητας για τις λιμενικές εφοδιαστικές αλυσίδες. Στο τρέχον έργο MITIGATE (www.mitigateproject.eu), αναπτύσσεται ένα δυναμικό και καινοτόμο σύστημα ανάλυσης επικινδυνότητας, το οποίο επιτρέπει τη μοντελοποίηση, απεικόνιση, αξιολόγηση και πρόβλεψη των κινδύνων που αφορούν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (cyber assets) των λιμενικών εφοδιαστικών αλυσίδων.