Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τον μεγαλύτερο διαγωνισμός φωτογραφίας, ο οποίος γιορτάζει τη 10η επέτειό του.

Από την 1η Ιουνίου 2016 ανοίγουν οι συμμετοχές για τα βραβεία Sony World Photography Awards, το μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας, παγκοσμίως. Δημιουργημένα το 2017 από το Διεθνή Οργανισμό Φωτογραφίας, τα βραβεία γιορτάζουν τη 10η επέτειό τους.

Εκτός από τους διαγωνισμούς που εστιάζουν στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό και στην Κατηγορία Νέων και Μαθητών, η αναζήτηση έχει να κάνει ακόμα με το να βρεθεί ο καλύτερος φωτογράφος της Ελλάδας για το Εθνικό Βραβείο Ελλάδας.

sony-world-photography-awards

Τα Sony World Photography Awards αναγνωρίζουν, ετησίως, την καλύτερη φωτογραφία του κόσμου. Η συμμετοχή στα βραβεία είναι ανοικτή σε όλους τους φωτογράφους, καθώς αποτελούν μια επίσημη φωνή στη βιομηχανία της φωτογραφίας, η οποία έχει τη δύναμη να διαμορφώνει την καριέρα των νικητών και των φιναλίστ φωτογράφων της. Κάθε χρόνο ο διαγωνισμός προσελκύει τόσο τα αναδυόμενα ταλέντα, όσο και τους καθιερωμένους καλλιτέχνες και παρουσιάζει την καλύτερη φωτογραφία του κόσμου για τους 12 τελευταίους μήνες, σε ένα διεθνές κοινό.

«Είναι τιμή μου να είμαι ο νικητής της κατηγορίας μου, καθώς αυτό το βραβείο μου δίνει την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσω το έργο μου.» Άγγελος Τζωρτζίνης, Έλληνας νικητής στην υποκατηγορία «Επικαιρότητα» της Επαγγελματικής Κατηγορίας των Sony World Photography Awards 2016

«Η νίκη στην κατηγορία Πορτρέτου μού άλλαξε τη ζωή! Επαγγελματικά, το βραβείο με βοήθησε στην άμεση εκκίνηση της καριέρας μου» Sophie Gamand, Νικήτρια Κατηγορίας Επαγγελματικού Πορτρέτου 2015

«Η νίκη έφερε μεγαλύτερη προσοχή στη δουλειά μου και ξεκίνησα λαμβάνοντας περισσότερες προτάσεις συνεργασίας και ευκαιρίες απασχόλησης» Kylli Sparre, Νικήτρια Κατηγορίας Ανοιχτού Διαγωνισμού 2014
«Το βραβείο άλλαξε τη ζωή μου και εκτός από τη σπουδαία αναγνώριση που κέρδισα, μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω στερεές σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες, που υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσα να αποκτήσω», Andrea Roseate, 3η θέση, Υποψήφια στην Επαγγελματική Κατηγορία και νικήτρια των Εθνικών Βραβείων Ιταλίας 2015

by Jaime Massieu

by Jaime Massieu

Οι φωτογράφοι είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τη δουλειά τους δωρεάν σε οποιονδήποτε από τους τέσσερις διαγωνισμούς: στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό, στην Κατηγορία Νέων και στο Student Focus, στο www.worldphoto.org. Η πρόσφατα ανανεωμένη ιστοσελίδα παρέχει μια καλύτερη οπτική πλατφόρμα για τα βραβεία των φωτογράφων και κάνει τη δήλωση συμμετοχής πιο εύκολη από ποτέ άλλοτε.

Οι συμμετοχές στα Εθνικά Βραβεία Ελλάδος θα γίνονται δεκτές για οποιονδήποτε έχει Ελληνική εθνικότητα και δηλώνει συμμετοχή σε μία από τις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Στα βραβεία του 2017 προστίθενται ακόμα νέες κατηγορίες, ενθαρρύνοντας τους φωτογράφους να επεκτείνουν τα δημιουργικά τους όρια. Τα Sony World Photography Awards προσφέρουν μια ευρεία σειρά παροχών για τους νικητές φωτογράφους, οι οποίες περιλαμβάνουν:
– Τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης της Sony
– $25,000 (USD) για το νικητή του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς
– $5,000 (USD) για το νικητή του Ανοικτού Διαγωνισμού
– Κορυφαίο εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης Sony για τους νικητές των Εθνικών Βραβείων
– Ένταξη στην έκθεση των Sony World Photography Awards στο Λονδίνο
– Ένταξη στο ετήσιο βιβλίο νικητών των Sony World Photography Awards
– Παγκόσμια έκθεση στα μέσα ενημέρωσης και αυξημένη αναγνώριση

Ο Scott Gray, CEO του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, σχολιάζει: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που πλησιάζουμε στη 10η επέτειό μας. Από την έναρξη τους το 2007, τα Sony World Photography Awards επεκτείνονται συνεχώς σε μέγεθος και δημιουργικότητα. Μέσα στα χρόνια, τα βραβεία έχουν ανακαλύψει και γιορτάσει μια τεράστια ποικιλία φωτογραφιών. Νιώθω τιμή που αναδυόμενοι φωτογράφοι από όλον τον κόσμο έχουν μπορέσει να χρησιμοποιήσουν τα βραβεία για να ξεκινήσουν τις καριέρες τους, και καταξιωμένοι φωτογράφοι έχουν μπορέσει να μας χρησιμοποιήσουν για να επεκτείνουν το δίκτυό τους. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να προκαλούμε τους φωτογράφους να ξεπερνούν τα δημιουργικά τους όρια, μέσα στα επόμενα χρόνια.»

Το 2016, τα Sony World Photography Awards προσέλκυσαν τον αριθμό-ρεκόρ των 230.103 συμμετοχών από 186 χώρες. Το 2016 ο τίτλος του Επαγγελματία Φωτογράφου της χρονιάς απονεμήθηκε στον Ιρανό φωτορεπόρτερ Asghar Khamseh για το έργο του «Fire of Hatred». Το Εθνικό Βραβείο Ελλάδος απονεμήθηκε στον Άγγελο Τζωρτζίνη.

Η λίστα των φιναλίστ των Sony World Photography Awards θα ανακοινωθεί στις 28 Φεβρουαρίου, οι νικητές των Ανοικτών και Εθνικών Βραβείων θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαρτίου και συνολικά οι νικητές στις 20 Απριλίου του 2017, με μια έκθεση στο Somerset House, στο Λονδίνο, η οποία θα έχει διάρκεια από τις 21 Απριλίου ως τις 7 Μαΐου 2017.