Οι νέες λύσεις για βιομηχανικές εφαρμογές & Edge Computing αντιμετωπίζουν την πληθώρα εφαρμογών και συσκευών που συνδέονται σε ένα μηχανογραφικό κέντρο, και παράλληλα βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων ασφαλείας, latency και χρόνου επεξεργασίας.

schneiderΗ Schneider Electric παρουσίασε ένα νέο πακέτο λύσεων για micro data centers. Ιδανικές για πελάτες που θέλουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα του latency και να αυξήσουν γρήγορα τη χωρητικότητα του κέντρου τους, οι συγκεκριμένες λύσεις προσφέρουν ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από υψηλή ασφάλεια και εύκολη διαχείριση. Όλες οι νέες λύσεις για τα micro data centers προσφέρονται σε μονή καμπίνα (single enclosure) και περιλαμβάνουν ό,τι χρειάζεται (παροχή ισχύος, ψύξη και λογισμικό διαχείρισης) για να υποστηριχθεί ένα αυτόνομο και ασφαλές υπολογιστικό περιβάλλον.

«Μέσα από τη νέα αυτή πρόταση, η Schneider Electric βοηθά τους πελάτες της να επιλύσουν  προβλήματα σχετικά με την καθυστέρηση (latency), την ασφάλεια, το bandwidth και την ταχύτητα επεξεργασίας, προβλήματα τα οποία οξύνονται με την αύξηση των εφαρμογών αλλά και του αριθμού των συσκευών που συνδέονται πλέον σε κάθε data center», σημείωσε ο κ. Kevin Brown, επίτιμος αντιπρόεδρος του τμήματος Data Center Solutions στη Schneider Electric. «Σε πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις, διαπιστώνουμε, ήδη, ότι έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν ‘τοπικές’ εφαρμογές (edge applications), και πιστεύουμε ότι η ανάγκη για edge computing θα γίνεται όλο και πιο έντονη καθώς θα συνεχίζεται η ανάπτυξη του βιομηχανικού ΙοΤ (Industrial Internet of Things ή IIoT)”

  • Οι λύσεις της Schneider Electric για τη δημιουργία φυσικών υποδομών για micro data centers περιλαμβάνουν καμπίνα, αδιάλειπτη τροφοδοσία μέσω UPS, διανομή ισχύος, λογισμικό διαχείρισης (DCIM), παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών, ψύξη και προστασία – και όλα αυτά ελεγμένα, συναρμολογημένα και προ-εγκατεστημένα στο εργοστάσιο.

Μεταξύ των λύσεων περιλαμβάνονται τα εξής:

  • SmartBunker SX: κλασική λύση για IT rooms
  • SmartBunker CX: βέλτιστη λύση για περιβάλλον γραφείου
  • SmartBunker FX: αυξημένη αντοχή για λειτουργία σε οποιοδήποτε περιβάλλον
  • SmartShelter: multi-rack, υψηλής αντοχής για οποιοδήποτε περιβάλλον

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει κάθε επιλογή περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Απλούστερη διαχείριση
  • Υψηλό επίπεδο ασφαλείας
  • Βέλτιστο επίπεδο εγκατάστασης και λειτουργικού κόστους
  • Σχεδιασμό, παράδοση και εγκατάσταση στον μικρότερο δυνατό χρόνο
  • Αξιοπιστία, τυποποίηση, εργοστασιακές δοκιμές

Οι αναλυτές του κλάδου συμφωνούν ότι, στην περίπτωση των micro data centers, η φιλοσοφία «όλα σε ένα» διευκολύνει την εύκολη ενσωμάτωσή τους σε έναν οργανισμό.  «Η ύπαρξη ενός τοπικού ή ενός micro data center αποτελεί πλέον πραγματικότητα για πολλούς οργανισμούς. Η δυνατότητα, όμως, να υπάρχει μια λύση η οποία είναι αυτόνομη, μπορεί να επεκτείνεται ανάλογα με τις ανάγκες και επιτρέπει τη διαχείριση από μακριά, επιτρέπει στους CIOs να μειώσουν το κόστος λειτουργίας, να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία, και να εισαγάγουν στον οργανισμό τους νέα επίπεδα συμμόρφωσης και υπηρεσιακής συνέχειας», δήλωσε ο κ. David Cappuccio, αντιπρόεδρος, διακεκριμένος αναλυτής και επικεφαλής των ερευνητικών ομάδων της Gartner για θέματα υποδομών ΙΤ. «Η δημιουργία micro data centers είναι μια πρακτική την οποία οι επιχειρήσεις ακολουθούν εδώ και χρόνια, όμως συχνά αυτό γίνεται με τρόπο ad hoc, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Μέσα από τη συνεργασία με τον προμηθευτή τους και τη δημιουργία μιας ενιαίας και τυποποιημένης αρχιτεκτονικής, οι επιχειρήσεις μπορούν να ανακτήσουν το έλεγχο σε αυτούς τους πολύτιμους κρίκους της αλυσίδας ΙΤ, και παράλληλα να αποκτήσουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν πολύ γρήγορα υπηρεσίες, εξειδικευμένες για κάθε site, να μειώσουν το λειτουργικό κόστος και το λειτουργικό ρίσκο, και να αναβαθμίσουν, γενικά, το επίπεδο των υπηρεσιών ΙΤ που χρησιμοποιούν».*

*Gartner, “Apply a Self-Contained Solution to Micro Data Centers”, David Cappuccio, 26 January 2015 Document #G00268769

Οι νέες λύσεις για micro data centers είναι ήδη διαθέσιμες στην Αγορά της Β. Αμερικής, ενώ η διάθεσή τους σε ευρωπαϊκές Αγορές αναμένεται αργότερα το 2016.