Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκε η ημερίδα «Μαθαίνοντας με το iPad. H Apple καινοτομεί στην Εκπαίδευση» της iSquare.

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ειδικά για το χώρο της Εκπαίδευσης με τίτλο «Μαθαίνοντας με το iPad. H Apple καινοτομεί στην Εκπαίδευση» που διοργάνωσε η iSquare, επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα και Κύπρο, την Πέμπτη 26 Μαΐου, στην Αθήνα. H iSquare με την ημερίδα αυτή παρουσίασε πώς η Apple προάγει την καινοτομία στην εκπαίδευση, μέσα από το μοναδικό της οικοσύστημα, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της σημαντικής μελέτης του Πανεπιστημίου Πειραιά για την αξιολόγηση της χρήσης iPad στη σχολική τάξη, τα τελευταία έξι χρόνια σε ελληνικά σχολεία.

Main_room_presentations_1

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων συγκέντρωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο επίσημος καλεσμένος ομιλητής της Apple, ο οποίος «ξενάγησε» το κοινό στο οικοσύστημα της Apple, αλλά και τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για όσο το δυνατόν πιο δημιουργική και διαδραστική εμπειρία μέσα στην τάξη.

Ο υπεύθυνος καθηγητής Δρ Συμεών Ρετάλης παρουσίασε συνοπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε, με την υποστήριξη της iSquare, τη φετινή σχολική χρονιά με θέμα: «iPad 1:1 στη σχολική τάξη – Αξιολογώντας τη μαθησιακή εμπειρία». Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα αξιόλογα και άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα, τα οποία συνοψίζονται στο ότι «η πλειοψηφία των μαθητών δηλώνει ότι η χρήση iPad στη τάξη, έχει ένα σημαντικό και ιδιαιτέρως θετικό αντίκτυπο στη συνολική εμπειρία μάθησης.»

Main_room_presentations_2

Η έρευνα αυτή είναι η τρίτη πιο εκτενής έρευνα διεθνώς για τη χρήση iPad 1:1 σε αριθμό σχολείων, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η ημερίδα έδωσε, επιπλέον, την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να δουν και να ακούσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις υπό τη μορφή Workshop, από δέκα ελληνικά σχολεία και συγκεκριμένα από: το Κολλέγιο Ανατόλια, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τα Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου, τη Νέα Γενιά Ζηρίδη, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, τα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο, τα Εκπαιδευτήρια Ο Πλάτων, το International School of Piraeus, τα Πειραϊκά Εκπαιδευτήρια Πράξις & Πράξεις και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Παν. Αθηνών Π.Σ.Π.Α. Τα Workshops κινήθηκαν πάνω σε τρεις θεματικούς πυλώνες: τα Διαδραστικά Βιβλία, τις Δημιουργικές Εφαρμογές και την Εμπειρία Τάξης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δάσκαλοι, καθηγητές, διευθυντές και ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα, καθώς και στελέχη δημόσιων εκπαιδευτικών φορέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του iPad και τους επαναστατικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στην σχολική τάξη, φέρνοντας στο επίκεντρο τον κάθε ένα μαθητή ξεχωριστά.