Όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο! Οι AOC οθόνες θα σας αφήσουν να κάνουν τις “ταυτόχρονες” εργασίες παιχνιδάκι.

Το multitasking είναι η λέξη κλειδί στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Σε καιρούς αλλαγών στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών, οφείλουμε να είμαστε γρήγοροι, προνοητικοί, να εκτελούμε πολλές εργασίες ταυτόχρονα και να έχουμε συνεχώς πρόσβαση σε δεδομένα, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο. Και σε αυτό το σημείο, μπαίνουν οι σύγχρονες οθόνες που προσφέρουν ιδανικές λύσεις στις παραπάνω απαιτήσεις. Με λίγα λόγια, μια σύγχρονη οθόνη θα πρέπει να απλοποιεί το multitasking και να αυξάνει την παραγωγικότητα.

Για τους προχωρημένους χρήστες, πιο κατάλληλη είναι η ευρεία οθόνη υψηλής ανάλυσης η οποία διαθέτει ένα μεγάλο φάσμα συνδέσεων. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βελτιστοποιήσετε τη χρήση της οθόνης.

AOC C3583FQ

1. Περισσότερη επιφάνεια: αυξημένη παραγωγικότητα με τις UltraWide οθόνες

Για ευελιξία στη διαχείριση έργων, οι χρήστες πρέπει να ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Η λύση είναι η προβολή πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα. Κατά συνέπεια, μια εξαιρετικά ευρεία οθόνη αποτελεί την πρώτη επιλογή. Με ευρεία προβολή οθόνης 21:9, οι μέρες του ατελείωτου scrolling, ή της εναλλαγής των παραθύρων έχουν παρέλθει.

Πολλά νέα μοντέλα οθονών διαθέτουν μια κυρτότητα για μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εμπειρία θέασης. Οι εξαιρετικά ευρείες οθόνες – όπως η κυρτή οθόνη AOC C3583FQ ή η AOC U3477PQU – επιτρέπουν στον χρήστη να αντιπαραβάλλει σελίδες Α4 ή να κοιτάζει ταυτόχρονα 16 αναπαραγωγές βίντεο, π.χ. από κάμερες παρακολούθησης, οι οποίες εμφανίζονται η μία δίπλα στην άλλη χωρίς προβλήματα.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να προβάλουν στη μισή επιφάνειας της οθόνης ένα e-mail πελάτη ή messenger, και στην άλλη μισή κάποιο άλλο πρόγραμμα. Με ακριβή ανάλυση QHD ή Full HD, η παραμικρή λεπτομέρεια γίνεται αντιληπτή – ακόμα και εάν είναι ανοιχτά περισσότερα από ένα ή δύο παράθυρα ταυτόχρονα στην οθόνη. Κατά συνέπεια, ενσωματωμένες Multiview επιλογές όπως το picture in picture ή το picture by picture αποτελούν ιδανικές επιλογές για να εξοικονομηθούν χώρος και χρόνος.

gaming

2. Περισσότερη συνδεσιμότητα: η οθόνη ως ‘’κόμβος’’ multitasking

Το hardware multitasking ανταποκρίνεται επίσης στις απαιτήσεις υψηλής παραγωγικότητας των χρηστών. Η σύνδεση διαφόρων περιφερειακών συσκευών απευθείας στην οθόνη επιτρέπει την εξοικονόμηση χώρου και χρόνου χωρίς την ακαταστασία των καλωδίων . Οθόνες όπως η AOC U3277PQU και η Q3277PQU προσφέρουν ένα εύρος επιλογών συμπεριλαμβανομένου των DisplayPort, HDMI (υποστήριξη MHL για κατοπτρισμό και φόρτιση κινητών συσκευών ή tablets), DVI, VGA καθώς και ένα USB 3.0 hub για τη μεταφορά δεδομένων, ή για την φόρτιση συσκευών USB.

Η οθόνη U3277PQU διαθέτει επίσης μια σύγχρονη HDMI 2.0 υποδοχή για ομαλές UHD αναπαραγωγές βίντεο που φτάνουν τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τα οφέλη είναι πολλά, αφού οι χρήστες χρειάζονται μόνο μια οθόνη για κάθε τύπο σύνδεση. Μπορούν να συνδέσουν την οθόνη τους με μια κάμερα ή την τηλεόραση, να φορτώσουν δεδομένα από ένα tablet στον υπολογιστή και ταυτόχρονα να επαναφορτίσουν ένα smartphone μέσω MHL.

gaming

3. Περισσότερο από τα δύο: στήσιμο πολλαπλών οθονών

Οι χρήστες που επιθυμούν να φέρουν το multitasking σε ένα άλλο επίπεδο, μπορούν να συνδυάσουν π.χ. μια οθόνη ευρείας προβολής με διάφορες περιφερειακές συσκευές ή ακόμη μια, δύο ή περισσότερες επιπρόσθετες οθόνες. Δεν υπάρχουν όρια στο σημερινό στήσιμο multitasking.

Έτσι, οι hard-core gamers μπορούν να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία gaming που αγκαλιάζει όλο το οπτικό πεδίο. Χρήστες που εκτελούν εξαιρετικά περίπλοκες εργασίες μπορούν να ρυθμίσουν την εγκατάσταση τους προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πτυχές των εργασιών τους με μία μόνο ματιά. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και οι εργονομικές επιλογές όπως η λειτουργία της περιστροφής μπορεί να ενεργοποιηθεί προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η ατομική εγκατάσταση.

Ωστόσο, το multitasking  δεν απευθύνεται μόνο σε φιλόδοξους χρήστες: ακόμα και οι απλοί χρήστες μπορούν να εκτελούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τις εύκολες καθημερινές εργασίες τους, χρησιμοποιώντας απλές επιλογές multitasking στην οθόνη τους. Και αφού το δοκιμάσουν, δεν θα θέλουν να επιστρέψουν ποτέ στον παλιό, άβολο τρόπο εργασίας τους. Επειδή όταν πρόκειται για multitasking και αύξηση της παραγωγικότητας, το ρητό “ουκ εν τω πολλώ το ευ”, δεν ισχύει πάντα.