Η Electronet παρουσίασε αύξηση 10,9% στο καθαρό περιθώριο κέρδους και 2% στα προ φόρων κέρδη για το 2008, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

electronetΣύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι στρατηγικές επιλογές της διοίκησης τα προηγούμενα χρόνια, που ως βασικό στόχο είχαν την όσο τον δυνατό μικρότερη έκθεση σε κινδύνους, δείχνουν πως στην παρούσα φάση αποδεικνύονται ως ισχυρή «ασπίδα προστασίας».


Το καθαρό περιθώριο κέρδους παρουσίασε για την χρήση του 2008 αύξηση κατά 10,96%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 861.000 ευρώ έναντι 844.000 ευρώ του προηγούμενου έτους.


Οι λιανικές πωλήσεις των καταστημάτων των μελών της Electronet, που το 2007 ανήλθαν στο ποσό των 165 εκατ. ευρώ, παρά την κρίση και το 2008 οι πωλήσεις θα είναι οριακά υψηλότερες.


Σημειώνεται ότι το ακριβές ποσό των πωλήσεων θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Ιουνίου, όπου θα έχουν καταρτιστεί οι οικονομικές καταστάσεις όλων των μελών του συνεταιρισμού.


Το 2008, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Εlectronet ανταποκρίθηκε με συνέπεια στις υποχρεώσεις της χωρίς κανένα δανεισμό από τράπεζες.


Η σύνδεση όλων των καταστημάτων με κεντρικά γραφεία μέσω ενός σύγχρονου, μηχανογραφικού συστήματος έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση της εταιρείας να παρακολουθεί καθημερινά την πορεία όλων των καταστημάτων της, να διαχειρίζεται σωστά τα αποθέματα σε μία περίοδο που αυτό είναι αναγκαιότητα.