Πέντε χρόνια μετά το εξαιρετικό « Butcher Bay», ο Riddick επιστρέφει σε PC και κονσόλες νέας γενιάς με ένα ακόμα gaming θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

the_chronicles_of_riddickΤο παιχνίδι «The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay» ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν βασιστεί σε κινηματογραφική ταινία. Ωστόσο, η μικρή διάρκεια της single-player campaign και η πλήρης απουσία multiplayer στοιχείων, άφησε διψασμένους τους πολυάριθμους φανατικούς του φίλους. Αρκετά χρόνια μετά, η εταιρεία Starbreeze κυκλοφορεί το «Assault on Dark Athena», ένα ιδιότυπο «κοκτέιλ» που αμφιταλαντεύεται μεταξύ του sequel και του remake της πρώτης επιτυχίας.


Ο νέος τίτλος, λοιπόν, αποτελεί μια εκ νέου σχεδιασμένη έκδοση του αρχικού «Butcher Bay», με εξαιρετικά γραφικά και ήχο για σύγχρονα PC και κονσόλες νέας γενιάς. Παράλληλα, έχει προστεθεί μια νέα περιπέτεια του Riddick, η «Assault on Dark Athena», με την οποία μπορείτε αν θέλετε να ξεκινήσετε απευθείας, παρακάμπτοντας το remake του πρώτου τίτλου.


the_chronicles_of_riddick_-_ny_comic_con-xbox_360screenshots23073athena_mercchargeΓια όσους από εσάς παρασύρονται σε εύκολα συμπεράσματα, βλέποντας τον ηθοποιό Vin Diesel να πρωταγωνιστεί, να υπογραμμίσουμε πως δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο σκορπάτε απλόχερα γροθιές αριστερά-δεξιά! Το gameplay δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο stealth στοιχείο, μιας και κύριο γνώρισμα του χαρακτήρα σας αποτελεί το γεγονός πως μπορεί να βλέπει στο σκοτάδι. Στο «Dark Athena» ο Riddick παγιδεύεται σε ένα διαστημόπλοιο μισθοφόρων και ειδικά στα πρώτα levels, μέχρι να αποκτήσετε πρόσβαση σε αξιοπρεπή οπλισμό, μοναδικός σας σύμμαχος είναι οι σκιές, καθώς ακόμα και τα πολυβόλα των πρώτων εχθρικών drones είναι ενσωματωμένα στον βραχίονά τους! Μπορείτε ωστόσο να τα χρησιμοποιήσετε, κρατώντας ένα drone σαν ασπίδα και σημαδεύοντας με το όπλο του, μα προφανώς δεν μπορείτε να τρέχετε μονίμως φορτωμένοι με έναν αντίπαλο… Υπομονή, λοιπόν, μέχρι να αποκτήσετε όπλα που θα σας επιτρέψουν να… απελευθερώσετε δίχως περιορισμούς την οργή σας!


Τέλος, το multiplayer καλύπτει όλα τα κλασικά modes, όπως το Death Match με 12 αντιπάλους, ενώ ενσωματώνει και ενδιαφέρουσες προσθήκες, όπως το Pitch Black mode, στο οποίο μάχεστε στο σκοτάδι και χρειάζεστε ένα καλό surround σετ ηχείων για να εντοπίσετε από πού πλησιάζουν οι εχθροί σας!


ΣΥΣΤΗΜΑ

PS3, Χ360, PC


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 8,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5


ΔΙΑΘΕΣΗ

Atari