Αναθεωρεί αρνητικά τις προβλέψεις της για την ετήσια κερδοφορία η διοίκηση της Deutsche Telekom εξ αιτίας των αποζημιώσεων λόγω της μείωσης θέσεων εργασίας.

deutsche-telecomΟι αυξημένες δαπάνες για τις αποζημιώσεις των περικοπών θέσεων εργασίας και η οικονομική κρίση ωθούν την Deutsche Telekom, σε υποβάθμιση των προβλέψεων ετήσιας κερδοφορίας. Εντονότερα πλήττονται τα έσοδα των εταιρειών της DT σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Πολωνία, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εκτιμά πως τα φετινά προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA θα είναι μειωμένα κατά 2-4% σε σχέση με τα €19,5 δισ. του 2008. Επίσης, αναμένει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους περίπου €6,4 δισ., έναντι €7 δισ. που προέβλεπε προηγουμένως.


Ακόμα περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας έχουν προγραμματιστεί για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile στη Μ. Βρετανία. Παράλληλα, η διοίκηση του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού ξεκινά αυστηρούς ελέγχους στις δαπάνες της T-Mobile Βρετανίας.


Νότα αισιοδοξίας προσφέρει παρόλαυτά, η ενσωμάτωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις της HSDC, για το 2009 η Deutsche Telekom αναμένει καθαρά κέρδη 735 εκατ. ευρώ από τον όμιλο ΟΤΕ ενώ το 2011 περίπου 832 εκατ,. ευρώ.