Η Nikon κερδίζει βραβεία TIPA 2016 χάρη σε τρείς DSLR μηχανές της, καθώς και με το app SnapBridge.

Η Nikon Corporation ανακοινώνει ότι τρία από τα προϊόντα της κέρδισαν τα υψηλού κύρους βραβεία TIPA 2016, τα οποία επιχορηγούνται από την Technical Image Press Association (TIPA), διεθνή οργανισμό στη βιομηχανία της φωτογραφίας και της απεικόνισης.

Nikon D5: βραβείο TIPA στην κατηγορία “Best DSLR Professional/Action” (Καλύτερη επαγγελματική DSLR/DSLR δράσης)
Nikon D500: βραβείο TIPA στην κατηγορία “Best APS-C DSLR Expert” (Καλύτερη DSLR για προχωρημένους χρήστες)
Εφαρμογή SnapBridge: βραβείο TIPA στην κατηγορία “Best Imaging Innovation” (Καλύτερη καινοτομία απεικόνισης).

Τα καλύτερα προϊόντα στον τομέα της φωτογραφίας και της απεικόνισης που κυκλοφόρησαν από την 1η Απριλίου 2015 έως την 31η Μαρτίου 2016 σε διάφορες κατηγορίες επιλέχθηκαν για τα βραβεία TIPA 2016 μέσω ψηφοφορίας από εκδότες φημισμένων περιοδικών για φωτογραφικές μηχανές και προϊόντα απεικόνισης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο των βραβείων TIPA 2016.

Σχόλια της ένωσης TIPA για την φωτογραφική μηχανή Nikon D5 που κέρδισε τα βραβεία “Best DSLR Professional/Action”:

TIPA 2016 D5Ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 που είναι ενσωματωμένος στην φωτογραφική μηχανή D5 παρέχει χαμηλό επίπεδο θορύβου, επεξεργασία υψηλής ταχύτητας που απαιτείται για video 4K UHD, καθώς και συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας περίπου στα 12 fps (με παρακολούθηση AF και AE). Με μία μόνο εκτέλεση συνεχούς λήψης μπορούν να ληφθούν έως και 200 φωτογραφίες RAW 14 bit με συμπίεση χωρίς απώλειες.

Η νέα μονάδα αισθητήρα αυτόματης εστίασης Multi-CAM 20K διαθέτει πολύ πυκνή διαμόρφωση με 153 σημεία εστίασης (εκ των οποίων 99 είναι αισθητήρες cross-type

[σταυροειδούς διάταξης] τοποθετημένοι στην κεντρική και περιφερειακή περιοχή) που καλύπτουν ευρεία περιοχή του κάδρου. Επιπλέον, μπορούν να εξαχθούν ακόμα και εικόνες JPEG με αριθμό pixel που ισούται περίπου με 8 megapixel από video 4K UHD. Η D5 παρέχει την υψηλότερη τυπική ευαισθησία στην ιστορία της Nikon (ISO 102400) και, με το εύρος ανίχνευσης AF να ξεκινάει μόλις από −4 EV, υπάρχει δυνατότητα αυτόματης εστίασης σε σκοτεινά και χαμηλής αντίθεσης θέματα.

Σχόλια της ένωσης TIPA για την φωτογραφική μηχανή Nikon D500 που κέρδισε το βραβείο “Best APS-C DSLR Expert”:

Η εφαρμογή του νέου μηχανισμού επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 και ενός νέου αισθητήρα Nikon CMOS με φόρμα DX στην φωτογραφική μηχανή D500 παρέχει ευρύ φάσμα τυπικής ευαισθησίας (ISO 100–51200), με δυνατότητα επέκτασης έως Hi 5 (ισοδύναμο με ISO 1640000). Η φωτογραφική μηχανή D500 παρέχει συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας σε έως και 10 fps περίπου (με παρακολούθηση AF και AE) για έως και 79 λήψεις μη συμπιεσμένων εικόνων RAW 14 bit με ένα μόνο πάτημα. Εκτός από τις φωτογραφίες, η D500 υποστηρίζει την εγγραφή video 4K UHD (3840 × 2160)/30p, video full-HD, καθώς και video χρονικής υστέρησης.

Είναι εξοπλισμένη με οθόνη αφής 3,2 ιντσών και περίπου 236.000 κουκκίδων για άνετη προβολή και λήψη. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί να εγγράφει ταυτόχρονα σε υποδοχές καρτών XQD και SD και είναι συμβατή με την εφαρμογή SnapBridge για συνεχή σύνδεση της φωτογραφικής μηχανής σε μια έξυπνη συσκευή, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν και να κοινοποιούν εικόνες.

TIPA 2016 SnapBridge

Σχόλια TIPA για την εφαρμογή SnapBridge που κέρδισε το βραβείο “Best Imaging Innovation”:

Η εφαρμογή SnapBridge καθιστά δυνατή την συνεχή, ενεργειακά αποδοτική σύνδεση μιας φωτογραφικής μηχανής και μιας έξυπνης συσκευής μέσω Bluetooth χαμηλής ενέργειας. Μόλις εγκατασταθεί, η εφαρμογή SnapBridge επιτρέπει την άμεση μεταφορά εικόνων σε έξυπνη συσκευή από την φωτογραφική μηχανή, με την οποία είναι δυνατή η ζεύξη έως και πέντε έξυπνων συσκευών. Πρωτότυπες εικόνες JPEG ή μικρότερα σε μέγεθος αντίγραφα JPEG 2 MP (full HD) μπορούν να μεταφερθούν αυτόματα σε έξυπνες συσκευές κατά τη διάρκεια της λήψης και να αποθηκευτούν σε αυτές.

Επιπλέον, μπορούν να συμπεριληφθούν δύο τύποι ενσωματωμένων πληροφοριών, όπως, μεταξύ άλλων, πληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτων, πληροφορίες λήψης, σχόλια και λογότυπα. Επιπλέον, η εφαρμογή υποστηρίζει την απομακρυσμένη λήψη από την έξυπνη συσκευή, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργήσουν καρέ και να κάνουν προεπισκόπηση λήψεων σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την οθόνη της έξυπνης συσκευής και, με ορισμένες φωτογραφικές μηχανές, να χρησιμοποιούν λειτουργίες όπως ο χρονομετρητής αυτοφωτογράφησης.