Η Adobe Systems σκοπεύει να φέρει τη δημοφιλέστατη στο διαδίκτυο πλατφόρμα Flash, σε… online τηλεοράσεις και Blu-ray players!

tvplayer_030509_nymΗ Adobe κατέληξε σε συμφωνία με κατασκευαστές τσιπ που χρησιμοποιούνται σε τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές (Intel, Broadcom, NXP, STMicroelectronics) προκειμένου να ενσωματώσουν το λογισμικό του Flash στα προϊόντα τους.
Το γεγονός αυτό μεταφράζεται σε άμεση πρόσβαση συσκευών, όπως τηλεοπτικοί δέκτες σε σύνθετο online περιεχόμενο, όπως προβολή video, online games και μικροεφαρμογές με δεδομένα πραγματικού χρόνου (π.χ. καιρός, σκορ, τιμές μετοχών, τίτλοι ειδήσεων κ.α.). Ήδη η Adobe έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των Disney, New York Times και Netflix για την ανάπτυξη τέτοιων υπηρεσιών.
Ωστόσο, αρκετοί κατασκευαστές τηλεοράσεων, διατηρούν επιφυλάξεις για την ενσωμάτωση αντίστοιχων τσιπ στις συσκευές τους. Τον Ιανουάριο, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES, στελέχη της Sony υπογράμμιζαν πως το τσιπ της Intel δεν είναι αρκετά σταθερό και πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να λανσάρουν τηλεοράσεις που να «κολλάνε» όπως τα PC!  Παράλληλα, η Samsung έχει ήδη λανσάρει τηλεοράσεις που συνδέονται στο διαδίκτυο (internet@tv), οι οποίες όμως βασίζονται στην widget πλατφόρμα πολυμέσων της Yahoo.