Φήμες θέλουν πιθανή μια ειδική έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής Skype, που θα μετατρέπει τη νέα φορητή παιχνιδομηχανή Nintendo DSi σε VoIP τηλέφωνο!

Nintendo DSi

Nintendo DSi

Στελέχη της Skype δεν αποκλείουν τη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του γνωστού Voice over IP προγράμματος για την παιχνιδομηχανή της Nintendo. Το γεγονός αυτό θα σημαίνει πως όπου έχετε Wi Fi πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Nintendo DSi για να πραγματοποιήσετε δωρεάν κλήσεις σε άλλους χρήστες του Skype, ή κλήσεις με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα οπουδήποτε στον πλανήτη.
Η συγκεκριμένη φήμη εντείνεται έπειτα από την έκδοση του Skype για το PSP, την φορητή παιχνιδομηχανή της Sony, αλλά και τα «υπονοούμενα» του Creative Director της Nintendo, Shigeru Miyamoto, καθώς δήλωσε πως ενδιαφέρεται για ένα σύστημα το οποίο να παρέχει ποικιλία υπηρεσιών σε όποιον κυκλοφορεί στην πόλη με το DS του.
Μένει να δούμε πως θα μπορέσει να συμβιβαστεί μια οικονομική VoIP λύση με την φιλοσοφία του «δωρεάν» της Nintendo. Άλλωστε, στο παρελθόν, ο πρόεδρός της, Satoru Iwata, είχε δηλώσει πως η εταιρεία δεν θέλει να δημιουργήσει συσκευή κινητού που να απαιτεί μηνιαία συμβόλαια.