Το πρόγραμμα Networking Academy της Cisco αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι μαθαίνουν, καθώς προσφέρει εκπαίδευση εξ αποστάσεως (e-learning).

mkc-citi-college-logoΈνα καινοτόμο πρόγραμμα στον τομέα των τεχνολογιών, της πληροφορίας και της επικοινωνίας που αλλάζει άρδην τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν και παράλληλα αποτελεί διαβατήριο για επαγγελματική επιτυχία, εφαρμόζεται από το MKC City College στην Αθήνα. Πρόκειται για το πρωτοποριακό και δημοφιλές πρόγραμμα Networking Academy της Cisco (CNAP) που προσφέρει από φέτος στους σπουδαστές του το MKC City College, το οποίο αποτελεί την τοπική ακαδημία δικτύωσης της Cisco, από τον Νοέμβριο του 2008.


Το Πρόγραµµα αποτελεί παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που αναπτύσσει δεξιότητες στον Τοµέα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ), σε σπουδαστές από όλα σχεδόν τα κοινωνικά στρώματα και περιοχές του κόσµου. Στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει στην κάλυψη της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για επαγγελματίες, ενώ παράλληλα προσφέρει υψηλού επιπέδου ευκαιρίες σταδιοδρομίας και εκπαίδευσης παγκοσμίως.


Το Πρόγραµµα εφαρμόζει μοντέλο εκπαίδευσης εξ αποστάσεως (e-learning) και συνδυάζει web-based περιεχόμενο µε την καθοδήγηση από εξειδικευμένους εκπαιδευτές, καθώς επίσης την παράδοση μαθημάτων σε συνδυασμό µε πρακτική εξάσκηση, δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία στους σπουδαστές να εφαρμόζουν σε πραγματικά συστήματα δικτύων τα όσα διδάσκονται. Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές μαθαίνουν πώς να σχεδιάσουν, δομήσουν και συντηρήσουν δίκτυα υπολογιστών με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο διδασκαλίας.


Χάρη στις καινοτομίες στον χώρο της δικτύωσης, συντελείται σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα µία πραγματική επανάσταση σε επιχειρηματικό, πολιτισµικό και ατομικό  επίπεδο. Βασιζόμαστε όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο για εµπορικές συνεργασίες και συναλλαγές, εκπαίδευση, και ανταλλαγή πληροφοριών. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να παρατηρείται παγκοσµίως αυξανόµενη ζήτηση για επαγγελµατίες Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και τοπικούς οργανισμούς.


Τα μαθήματα του Cisco Networking Academy Program ξεκινούν στις 27 Απριλίου 2009 στο MKC City College και οι φοιτητές που θα εγγραφούν για τους επόμενους 6 μήνες θα πάρουν δωρεάν έναν σύγχρονο φορητό υπολογιστή HP.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραµµα, τις πιστοποιήσεις και εγγραφές, στην ιστοσελίδα: www.citycollege.ac.cy/cnap