Εντυπωσιακά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα του 2008 για την GLOBO , εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς οι βασικοί οικονομικοί της δείκτες παρουσίασαν αύξηση.

globoΕιδικότερα, ο κύκλος εργασιών της GLOBO ( www.globoplc.com ) έφτασε τα 17,9 εκατ. ευρώ έναντι 11 εκατ. ευρώ που ήταν το 2007 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 63%, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,86 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ το 2007 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 36%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 7,5 εκατ. Ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 35,7% .


Μέσα στο 2008, η GLOBO υλοποίησε σειρά σημαντικών έργων ανάπτυξης εφαρμογών και λογισμικών συστημάτων ψηφιοποίησης αρχείων, και ανάπτυξης Wireless Hotpots τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, επέκτεινε τις δραστηριότητές της στον χώρο του Software as a Service (S.a.a.S) ενώ παράλληλα προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στην Ρουμανία.


Bασιζόμενη στους στρατηγικούς άξονες της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η GLOBO εισήλθε δυναμικά στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας αναπτύσσοντας μέσα στο 2008, το καινοτόμο προϊόν  CitronGO!( www.citrongo.com ) το οποίο συγχρονίζει, σε πραγματικό χρόνο (real-time) δεδομένα σε οποιαδήποτε συσκευή κινητού ακόμα και πάνω από το δίκτυο GSM, GPRS, 3G, WiFi (Over The Air) όπου και εάν βρίσκεται ο τελικός χρήστης. Παράλληλα προχώρησε στην ίδρυση νέας επιχειρηματικής μονάδας με την επωνυμία GLOBO Mobile SA αλλά και στην απόκτηση μεριδίου 35% της εταιρείας ReachFurther Communications Limited κινήσεις οι οποίες συμβάλουν ουσιαστικά στην επέκταση των δραστηριοτήτων της GLOBO στον χώρο του mobile communications.


Με την ευκαιρία ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO κος Κ. Παπαδημητρακόπουλος σχολίασε: «Παρά την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, η GLOBO έχοντας θέσει τις βάσεις σταθερής και υγιούς ανάπτυξης, πραγματοποίησε για μια ακόμη χρονιά εντυπωσιακή πρόοδο στα οικονομικά στοιχεία της και εμπορική δραστηριότητα που αποδεικνύει τον ηγετικό της ρόλο στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού και παροχής υπηρεσιών E-Business.

Οι προβλέψεις μας για το 2009 είναι εξίσου αισιόδοξες δεδομένου ότι η εταιρεία συνεχίζει την επέκτασή της σε έργα και υπηρεσίες λογισμικών, ευρυζωνικών δικτύων και ψηφιοποίησης ενώ μέσα στο β εξάμηνο του έτους αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από εμπορική διάθεση του CitronGO!. Η εταιρία μας βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με mobile operators σε πολλές χώρες (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή, Φιλιππίνες, κ.α.) για το λανσάρισμα της υπηρεσίας CitronGO! με στόχο την μέγιστη δυνατή διείσδυση στη βάση χρηστών κινητών τηλεφώνων που ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια σήμερα. Όλες αυτές οι εξελίξεις προμηνύουν για σημαντική πρόοδο και διεθνή ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια».