Η Samsung ενισχύει την ηγετική της θέση στην παραγωγή των κυρτών monitors σε διεθνή βάση.

Ξεπέρασαν το ένα εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως τα κυρτά monitors της Samsung, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2015, που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία IDC για την κατηγορία 15’’-34’’. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αντιπροσωπεύει παραπάνω από το 85% των παγκοσμίων πωλήσεων στα κυρτά monitors. Η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο κυρτό LED monitor SD590C, 27 ιντσών τον Σεπτέμβριο του 2014 και από τότε έχει επεκτείνει τη σειρά με πολλά νέα μοντέλα.

«Από την κυκλοφορία του πρώτου μας κυρτού monitor το 2014, έχουμε δει τη συγκεκριμένη τεχνολογία να εξελίσσεται, έτσι ώστε να αποτελεί πλέον πρότυπο για τη βιομηχανία των παιχνιδιών και της ψυχαγωγίας», δήλωσε ο Seog-gi Kim, Senior Vice President του τμήματος Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Καθώς τα κυρτά monitors συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, υποστηρίζουμε ένθερμα την πρόκληση για περαιτέρω εξέλιξη του σχεδιασμού των οθονών μας και των δυνατοτήτων για ακόμα καλύτερη και πιο άνετη θέαση. Είμαστε χαρούμενοι που τα κυρτά μας monitors έχουν προτιμηθεί από τους καταναλωτές και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες για κυρτές οθόνες μέσα στα επόμενα χρόνια».

Στο πλαίσιο της επέκτασης του χαρτοφυλακίου των κυρτών monitors, η Samsung Electronics Hellas ανακοινώνει τη διάθεση των νέων μοντέλων κυρτών οθονών στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα CF591, 27 ιντσών και CF390, 23,5 και 27 ιντσών. Τα νέα κυρτά monitors καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες για multimedia και multitasking τόσο των επαγγελματιών όσο και των ιδιωτών χρηστών. Ενσωματώνουν πολλές πρόσφατες καινοτομίες της Samsung, συμπεριλαμβανομένης της πιο έντονης καμπύλης (1800R, curvature radius 1,800 mm) και της εξελιγμένης ποιότητας εικόνας.

Samsung_Monitors (1)

Τα κυρτά monitors της Samsung έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζουν στο φυσικό σχήμα του ανθρώπινου ματιού. Προσφέρουν ομοιόμορφες αποστάσεις θέασης από το κέντρο της οθόνης μέχρι τις άκρες και δημιουργούν άνετη και καθηλωτική εμπειρία θέασης ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες γωνίες θέασης και τις ενισχυμένες αναλογίες αντίθεσης, τα νέα κυρτά monitors είναι ιδανικά για gamers και για χρήστες, που αναζητούν στην οικιακή ψυχαγωγία ρεαλιστική ποιότητα εικόνας, χωρίς περισπασμούς.

Εμπειρία θέασης που δεν κουράζει τα μάτια

Όλα τα νέα κυρτά monitors της Samsung περιλαμβάνουν μία σειρά λειτουργιών, που μειώνουν ακόμα περισσότερο την ανάκλαση και την οπτική κόπωση, επιτρέποντας τη χρήση τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι οθόνες CF591 και CF390 αξιοποιούν την flicker-free τεχνολογία της Samsung, που αποτρέπει τις διακοπές και δεν κουράζει τα μάτια. Η επιπρόσθετη λειτουργία “Eye Saver” προστατεύει περαιτέρω τα μάτια από τις επιβλαβείς εκπομπές μπλε φωτός. Προς όφελος των gamers και των χρηστών, που απολαμβάνουν την οικιακή ψυχαγωγία, και οι τρεις οθόνες ενσωματώνουν την τεχνολογία AMD FreeSync στη θύρα HDMI.

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει το συγχρονισμό των ποσοστών ανανέωσης της οθόνης με τις κάρτες AMD γραφικών των χρηστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος αναμονής κατά την εισαγωγή των στοιχείων και η καθυστέρηση κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, καθώς και να διευκολύνεται η διαδραστική προβολή περιεχομένου. Επιπλέον, οι οθόνες CF591 και CF390 προσφέρουν μια ευρεία γωνία θέασης 178 μοιρών, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν καθαρή και λεπτομερή εικόνα από οποιαδήποτε θέση.

Samsung_Monitors (2)

Πλούσια και ζωντανή απεικόνιση χρωμάτων

Η στατική αναλογία αντίθεσης 3,000:1 των οθονών είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερη από τα καθιερωμένα monitors, παρουσιάζοντας περιεχόμενο με ακόμα πιο βαθύ μαύρο και πιο καθαρό λευκό. Και τα τρία monitors διαθέτουν την ηγετική τεχνολογία πάνελ Vertical Alignment (VA), προσφέροντας πιο ολοκληρωμένη υψηλής ποιότητας εικόνα.

Για να ενισχύσει περαιτέρω τις λεπτομέρειες της εικόνας, η τεχνολογία active color της Samsung υποστηρίζει ποσοστό 119% sRGB στην οθόνη CF591. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στην οθόνη CF591 να παρουσιάζει ένα ευρύτερο φάσμα χρωμάτων και αποχρώσεων από τις καθιερωμένες οθόνες, προσφέροντας μια πιο ζωντανή εικόνα στον χρήστη.

Για τους gamers, η λειτουργία “Game Mode” της Samsung αυτόματα προσαρμόζει τις εικόνες σε πιο φωτεινές ή πιο σκοτεινές ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού. Αυτή η λειτουργία σε συνδυασμό με την κυρτότητα των οθονών δίνουν την αίσθηση στους gamers ότι η οθόνη τους περιβάλλει, δημιουργώντας πιο ρεαλιστική εμπειρία.

Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός με στυλ

Τα νέα monitors της Samsung έχουν σχεδιαστεί για να είναι ταυτόχρονα πρακτικά και όμορφα. Η οθόνη CF591 βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία θέασης με σχεδιασμό χωρίς πλαίσιο, που ελαχιστοποιεί τη διάσπαση της προσοχής και τονίζει το περιεχόμενο της οθόνης.

Όλα-σε-ένα με επίκεντρο την ψυχαγωγία

Η οθόνη CF591 διαθέτει ενσωματωμένα διπλά ηχεία 5W, που προσφέρουν πλούσια ποιότητα ήχου και αποτρέπουν την ακαταστασία των καλωδίων. Επιπλέον και τα τρία monitors παρέχουν εύκολη συνδεσιμότητα και απρόσκοπτη εμπειρία θέασης για τους χρήστες των Η/Υ και των κονσολών παιχνιδιών μέσω των ενσωματωμένων θυρών HDMI, D-Sub και Display Port (μόνο για την οθόνη CF591).