Το Sygic MOBILE εγκαθίσταται σε συσκευές iPhone προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία πλοήγησης και μάλιστα χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

iphone_sygicΤο νέο λογισμικό πλοήγησης της Sygic είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στη CeBIT που διοργανώθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας. Το Sygic MOBILE προκάλεσε μεγάλη αίσθηση καθώς εγκαθίσταται σε συσκευές iPhone προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία πλοήγησης και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η συσκευή της δοκιμής μας παραχωρήθηκε από την Creative  Image Technologies, αποκλειστικό αντιπρόσωπο κι διανομέα της Sygic Sro σε Ελλάδα και Κύπρο. Για περισσότερες από δέκα ημέρες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τελευταία χρονικά beta version του Sygic MOBILE σε Αττική και επαρχία και σας διαβεβαιώνουμε πως τέτοια πληρότητα λογισμικού πλοήγησης και χαρτών δεν υπάρχει. Το λογισμικό πλοήγησης Sygic MOBILE έρχεται ειδικά διαμορφωμένο για βέλτιστες επιδόσεις σε συσκευές που τρέχουν λειτουργικά Symbian και Windows Mobile. Ξεχωρίζει για το πλήθος δυνατοτήτων που προσφέρει, τη φιλικότητα προς τον χρήστη και φυσικά για τους λεπτομερείς του χάρτες.


Λειτουργίες – δυνατότητες

Το Sygic MOBILE ενσωματώνει πολλές νέες λειτουργίες που θα σας ενθουσιάσουν. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του είναι οι δυνατότητες αλληλεπίδρασης που προσφέρει σχετικά με τα σημεία ενδιαφέροντος των χαρτών. Για όσα εξ’ αυτών μάλιστα διατίθεται και αριθμός τηλεφώνου, μπορείτε να τα καλέσετε κατ’ ευθείαν από το κινητό του! Κατά τα άλλα υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής νέων POI και κατηγοριοποίησης των ήδη υπαρχόντων βάσει των προτιμήσεών σας τη στιγμή που το λογισμικό προσφέρει και λειτουργία ενημέρωσης σχετικά με τα κοντινά πρατήρια βενζίνης.


Το Sygic MOBILE ωστόσο δε μένει μόνο στα σημεία ενδιαφέροντος καθώς εστιάζει και στο οδικό δίκτυο για το οποίο πλέον υπάρχει λεπτομερής αναπαράσταση των πινακίδων και σημάτων που θα βρει ο χρήστης στον δρόμο του. Η αναγνώριση των λωρίδων κυκλοφορίας και η καθοδήγηση του οδηγού σχετικά με τη λωρίδα που θα πρέπει να επιλέξει σε τυχόν διασταυρώσεις και εξόδους αποτελεί απλά το κερασάκι στην τούρτα όσον αφορά τις ικανότητες του Sygic MOBILE το οποίο συν τοις άλλοις προσφέρει και δυνατότητα επισκόπησης διαδρομής έτσι ώστε να αποκτήσετε μια ιδέα για την κατάσταση πριν ξεκινήσετε.


Από εκεί και πέρα τα σημαντικότερα στοιχεία που εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια των εξαντλητικών test και που πρέπει οπωσδήποτε  να επισημάνουμε είναι η ακρίβεια του σήματος του GPS, η ποιότητα του αλγόριθμου πλοήγησης, η ταχύτητα επαναδρομολήγησης καθώς και η διάθεση όλων των λειτουργιών και των χαρτών του Sygic MOBILE για ελεύθερη πλοήγηση, δηλαδή χωρίς καμία επιπλέον πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Ειδική μνεία, τέλος, πρέπει να γίνει στη δυνατότητα προβολής της κίνησης στους δρόμους και τις οδηγίες για αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης που θα απογειώσει τη χρηστικότητα του Sygic MOBILE και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο άμεσο μέλλον.


Πακέτα χαρτών

Το Sygic MOBILE μας παραχωρήθηκε για δοκιμές με δύο διαφορετικούς χάρτες, τον NaviGreece_2009.01 της Creative Image Technologies και τον Teleatlas_2008.04. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν δύο τόσο αξιόπιστοι χάρτες για το ίδιο λογισμικό πλοήγησης και επιτέλους οι χρήστες μπορούν να  κάνουν συγκρίσεις και να επιλέξουν αυτόν που τους ταιριάζει καλύτερα.


Στατιστικά ο NaviGreece έχει σαφή υπεροχή αφού διαθέτει σχεδόν διπλάσια χιλιόμετρα (312.000 έναντι 149.000) και πολύ περισσότερες πόλεις με πλήρη δεδομένα πλοήγησης δηλαδή αρίθμηση και μονοδρόμηση (393 έναντι 189). Επιπλέον διαπιστώσαμε ότι ο χάρτης της Teleatlas παρουσιάζει ορισμένα «θέματα» όπως το γεγονός ότι όλοι οι μεγάλοι δρόμοι αναφέρονται ως πάροδοι ενώ δεν διατίθενται πληροφορίες δακτυλίου όπως στον NaviGreece. Σε επίπεδο μονοδρομήσεων και οι δύο χάρτες παρουσιάζουν ορισμένα σφάλματα τα οποία όμως δεν επηρεάζουν την τελική εικόνα. Όπως ενημερωθήκαμε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων της Creative Image Technologies, η πλατφόρμα για iPhone θα ξεκινήσει να διατίθεται στα τέλη Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση η τελική επιλογή είναι δική σας!