Συνεργάζεται με τη Zipline και τη Gavi για την παράδοση ιατρικών προμηθειών μέσω drones.

Το UPS Foundation ανακοίνωσε συνεργασία με την εταιρεία Zipline, η οποία ειδικεύεται στη ρομποτική και έχει έδρα στην Καλιφόρνια, και τη Gavi, the Vaccine Alliance, με στόχο τη διερεύνηση της χρήσης drones , αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο παραδίδονται σε όλο τον κόσμο σωτήρια φάρμακα και υγειονομικές προμήθειες, όπως αίμα και εμβόλια.

Πολύ συχνά, κρίσιμες υγειονομικές προμήθειές καταστρέφονται ή δεν καταφέρνουν να φτάσουν στα άτομα τα οποία τις χρειάζονται άμεσα. H συνεργασία ayt;h, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνδυάζει την εμπειρία στον κλάδο των logistics, την παράδοση cold chain και την παροχή περίθαλψης από τη UPS, με το εθνικό δίκτυο drone delivery της Zipline και την εμπειρία της Gavi σε αναπτυσσόμενες χώρες, και έχει ως στόχο τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών καθώς και την προστασία της υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου.

drone

Το UPS Foundation προχώρησε σε δωρεά ύψους $800,000, για να στηρίξει την έναρξη της πρωτοβουλίας αυτής στη Ρουάντα.

«Οι συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι η λύση σε πολλές από τις προκλήσεις ανά τον κόσμο, με κάθε συνεργάτη να συνεισφέρει την τεχνογνωσία του,» δήλωσε ο Eduardo Martinez, Πρόεδρος του UPS Foundation and Chief Diversity and Inclusion Officer της UPS. «Η UPS αναζητά πάντα καινοτόμους τρόπους έτσι ώστε να ενδυναμώσει τα logistics με ανθρωπιστικό σκοπό και να βοηθήσει να σωθούν ζωές. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Gavi και τη Zipline, ερευνώντας τρόπους για να επεκτείνουμε τις καινοτομίες της κυβέρνησης της Ρουάντα σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Αργότερα φέτος, η κυβέρνηση της Ρουάντα θα ξεκινήσει τη χρήση drones της Zipline, τα οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν την ημέρα έως και 150 παραδόσεις απαραιτήτων μονάδων αίματος σε 21 εγκαταστάσεις μετάγγισης, οι οποίες βρίσκονται στο δυτικό μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Αφρική έχει το υψηλότερο ποσοστό μητρικής θνησιμότητας, το οποίο οφείλεται στην αιμορραγία μετά τον τοκετό, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση σε σωτήριες μεταγγίσεις αίματος, ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες σε ολόκληρη την ήπειρο.

drone (2)

«Η συνεργασία μας με τη UPS και τη Zipline είναι ένα είναι ένα συναρπαστικό βήμα, στη διερεύνησή νέων τρόπων παράδοσης ιατρικών προμηθειών,» δήλωσε ο Dr. Seth Berkley, CEO της Gavi, the Vaccine Alliance. «Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο παράδοσης εμβολίων σε απομακρυσμένες κοινότητες και μας ενδιαφέρει πολύ να μάθουμε αν τα UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) μπορούν να προσφέρουν ένα ασφαλές, αποτελεσματικό τρόπο για να είναι τα εμβόλια διαθέσιμα σε παιδιά που κατοικούν σε δυσπρόσιτες περιοχές»

Το εθνικό δίκτυο drone της Ρουάντα είναι κατά βάση επικεντρωμένο στην παράδοση προμηθειών αίματος, όμως το σχέδιο είναι να επεκταθεί η πρωτοβουλία και να συμπεριλάβει εμβόλια, θεραπείες για τον ιό HIV / AIDS, την ελονοσία, τη φυματίωση, και πολλά άλλα βασικά και σωτήρια φάρμακα. Οι παραδόσεις μέσω drone στη Ρουάντα, αναμένεται να σώσουν χιλιάδες ζωές μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρότυπο για άλλες χώρες.

«Η αδυναμία παράδοσης απαραίτητων φαρμάκων στους ανθρώπους σε ανάγκη, έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Το έργο της συνεργασίας αυτής θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος αυτού» , δήλωσε ο CEO της Zipline Keller Rinaudo . «Με την εμπειρία και το όραμα της UPS, της Gavi και της Zipline , η άμεση παράδοση με drones θα μας επιτρέψει να σώσουμε χιλιάδες ζωές με έναν τρόπο ο οποίος δεν ήταν εφικτός μέχρι σήμερα.»