Η ψηφιακή μηχανή Canon PowerShot G9 X κέρδισε το υψηλού κύρους διεθνές βραβείο σχεδίασης Red Dot.

Η Canon ανακοίνωσε ότι η κορυφαίων προδιαγραφών ψηφιακή φωτογραφική μηχανή PowerShot G9 X της εταιρείας τιμήθηκε με το Βραβείο σχεδίασης Red Dot: Σχεδιασμός προϊόντος 2016 για τον άριστο σχεδιασμό της. Η διεθνώς αναγνωρισμένη διοργάνωση «Red Dot» διεξάγεται από το Design Zentrum Nordrhein, ένα σχεδιαστικό ινστιτούτο που εδρεύει στο Έσσεν της Γερμανίας.

Η PowerShot G9 X διαθέτει ελαφρύ και μικρών διαστάσεων σώμα, φακό 28-84mm (αντιστοιχία με φιλμ 35mm) με οπτικό ζουμ 3x και αισθητήρα εικόνας 1,0″. Η πολυτελής κατασκευή της, χαρακτηριστική μιας compact φωτογραφικής μηχανής κορυφαίων προδιαγραφών, συνδυάζει ένα πάνελ αφής LCD και έναν δακτύλιο ελέγχου για ενστικτώδη χειρισμό και εύκολη καταγραφή εικόνων και βίντεο υψηλής ποιότητας.

Canon Powershot G9X (2)

Λαμβάνοντας ενθάρρυνση από αυτήν την αναγνώριση για τον άριστο σχεδιασμό του προϊόντος της, η Canon θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειές της για τη δημιουργία προϊόντων τα οποία θα συνδυάζουν τις επιδόσεις και το ντιζάιν στο μέγιστο επίπεδο.

Τα Βραβεία σχεδιασμού Red Dot

Τα Βραβεία σχεδιασμού Red Dot (Red Dot Design Awards), μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 1955, αποτελούν μία από τις υψηλότερου κύρους διεθνείς διακρίσεις στον κόσμο του ντιζάιν. Τα βραβεία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες –Σχεδιασμός προϊόντων, Σχεδιασμός επικοινωνίας και Σχεδιαστικές ιδέες– και απονέμονται στα προϊόντα με την πιο ξεχωριστή σχεδίαση που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αυτόν τον χρόνο, εταιρείες και σχεδιαστές από 57 χώρες και περιφέρειες υπέβαλλαν συνολικά 5.214 συμμετοχές στην κατηγορία Σχεδιασμός προϊόντων, οι οποίες αξιολογήθηκαν βάσει εννέα κριτηρίων –συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου καινοτομίας, της λειτουργικότητας και της εργονομίας– από μια κριτική επιτροπή διεθνώς αναγνωρισμένων επαγγελματιών σχεδιαστών.