Ξεκληρίστε τις αντίπαλες φαμίλιες και επεκτείνετε την κυριαρχία σας, σε ένα παιχνίδι που βελτιώνει αισθητά την πετυχημένη συνταγή του προκατόχου του.
godfatheriiΤην περίοδο του Πάσχα, οι νονοί έχουν την τιμητική τους. Η EA, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να βρει καταλληλότερη περίοδο για την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού-ύμνου στους “νονούς” (της νύχτας!), αν και δεν θα προτείναμε να το κάνετε δώρο στο 7χρονο βαφτιστήρι σας…


Το πρώτο Godfather ήταν ένα εξαιρετικό για την εποχή του παιχνίδι, που έδωσε νέα πνοή στα games τύπου «Grand Theft Auto», εισάγοντας νέα στοιχεία, όπως η στρατηγική κυριαρχίας σε μια πόλη και η επιβολή… «προστασίας» στα μαγαζιά της.  Οι φανατικοί οπαδοί του τίτλου υπήρξαν αρκετά επιφυλακτικοί όσον αφορά στο δεύτερο μέρος του, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που φοβόντουσαν πως θα αποτελεί ένα ανιαρό «αναμάσημα» του προγόνου του με πιο σύγχρονα γραφικά. Ευτυχώς, η Electronic Arts φρόντισε να τους διαψεύσει και μάλιστα… ηχηρά, με την παραγωγή ενός παιχνιδιού όχι απλά αντάξιου του προκατόχου του, αλλά σαφώς πλουσιότερου και εντυπωσιακότερου.


Στο The Godfather II η πλοκή ξεκινά κινηματογραφικά, στην Αβάνα της Κούβας. Οι κορυφαίοι μαφιόζοι της Αμερικής έχουν συγκεντρωθεί για να μοιράσουν την «πίτα» και να καταλήξουν σε ανακωχή. Τη συνάντηση κορυφής διακόπτει η επανάσταση των κουβανών. Εσείς αναλαμβάνετε το ρόλο του Dominic, μπράβου του Aldo Trapani, πρωταγωνιστή του πρώτου Godfather που τελικά έγινε ο άνθρωπος του Corleone στη Νέα Υόρκη. Στην προσπάθειά σας να δραπετεύσετε από το νησί, βλέπετε τον Aldo να πέφτει νεκρός από τα πυρά των επαναστατών. Ο Michael Corleone σας χρίζει αντικαταστάτη του και η μάχη για την επανάκτηση της Νέας Υόρκης ξεκινά. Αν αναλογιστείτε πως η Νέα Υόρκη αποτελεί μόνο τον πρώτο σταθμό της περιπέτειάς σας, τότε σίγουρα θα συνειδητοποιήσετε πως έχετε ένα… αχανές παιχνίδι να απολαύσετε!


nyc_gunΣτην ανοδική σας πορεία προς το «πάνθεον» του υποκόσμου μπορείτε να επιστρατεύσετε αρκετούς μπράβους, καθένας με τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες, τις οποίες και τον βοηθάτε να εξελίξει. Κάθε προσθήκη συνεργάτη στην ομάδα σας αποτελεί πολύτιμο εργαλείο, μιας και τα μέλη της φαμίλιας σας μπορούν να σας συνοδεύουν στις αναμετρήσεις σας ή να σπεύδουν να υπερασπιστούν μαγαζιά υπό την προστασία σας, όταν αυτά δέχονται επίθεση.


Το στοιχείο της στρατηγικής είναι σαφώς πιο έντονο στο δεύτερο Godfather, καθώς έχετε να κατανείμετε απλούς φρουρούς αλλά και τα εξειδικευμένα μέλη της συμμορίας σας, σε πλήθος τοποθεσιών σε αρκετές διαφορετικές πόλεις της Αμερικής. Ακόμα και οι αποστολές εκτελούνται ευκολότερα έπειτα από λίγη σκέψη. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορμήξετε σε μια τράπεζα με τα όπλα ψηλά και να καταλήξετε σε λουτρό αίματος ή εναλλακτικά, να στείλετε έναν ειδικό να κόψει τα καλώδια του συναγερμού, έναν άλλον να ανατινάξει το χρηματοκιβώτιο και στο τέλος να κάνετε grande έξοδο, ανατινάζοντας τον τοίχο και αποφεύγοντας τους αστυνομικούς!


Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως οι αντίπαλες φαμίλιες έχουν και αυτές τα διακεκριμένα μέλη τους, τα οποία πρέπει να εξοντώσετε ένα προς ένα, με συγκεκριμένο τρόπο, προκειμένου να φτάσετε στον Don και το άντρο του.


Αν στην ποικιλία του gameplay προσθέσετε και το multiplayer στοιχείο, τότε προκύπτει ένα παιχνίδι που θα «φωλιάσει» στο tray της παιχνιδιομηχανής ή του PC σας για πάρα πολύ καιρό.


ΣΥΣΤΗΜΑ

X360, PS3, PC


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8

ΗΧΟΣ: 8,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5


ΔΙΑΘΕΣΗ

EA Hellas