Η έξοδος της Multirama από το χρηματιστήριο εκτιμάται ότι θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στις επενδύσεις του Πάνου Γερμανού στον τομέα της λιανικής.

multiramaΣε δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% της Multirama προχώρησε στις 14/4 η εταιρεία Vandervelle, η οποία ανήκει κατά 100% στον επιχειρηματία κ.Πάνο Γερμανό, με τίμημα 2,23 ευρώ ανά μετοχή, ανάλογη με τη μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της εταιρείας το τελευταίο εξάμηνο.

Έπειτα από μια σειρά αγορών πακέτων μετοχών, ο Π. Γερμανός κατέχει άμεσα 6.396.483 μετοχές, ποσοστό 74,51% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Multirama.


Σύμβουλος στη Δημόσια πρόταση είναι η Eurobank EFG Telesis Finance ενώ η Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση όλων των μετοχών οι οποίες δεν ανήκουν στην κυριότητα του προτείνοντα, καθώς και τις μετοχές της εταιρείας οι οποίες τυχόν εκδοθούν κατά την περίοδο αποδοχής του από 30/4/2008 Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος μετατροπής των ομολογιούχων.


Το προσφερόμενο αντάλλαγμα ανέρχεται 2,23 ευρώ τοις μετρητοίς ενώ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η μέση χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών το τελευταίο εξάμηνο είναι 2,23 ανά μετοχή, ενώ η υψηλότερη τιμή κατά την οποία ο προτείνων απέκτησε μετοχές κατά τους τελευταίους δώδεκα ανήλθε σε 2,20 ευρώ ανά μετοχή.