Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία στις 28 Απριλίου 2016, η MMD παρουσιάζει έξυπνες συμβουλές για το πώς η ορθή επιλογή οθόνης μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας στο περιβάλλον εργασίας.

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία στις 28 Απριλίου 2016, η MMD, κορυφαία εταιρία τεχνολογίας και brand license partner των Οθονών Philips, παρουσιάζει έξυπνα tips για ένα, όσο το δυνατόν, πιο υγιές περιβάλλον εργασίας.

Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία είναι το εργασιακό άγχος. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την πίεση στην εργασία, αποτελούν τις βασικές αιτίες του εργασιακού άγχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ξοδεύουμε πάνω από το 1/3 των ωρών που είμαστε ξύπνιοι δουλεύοντας, κατά συνέπεια, η μείωση του άγχους είναι πολύ σημαντική.

Οι έξυπνες επιλογές εξοπλισμού στο χώρο εργασίας κάνουν διαφορά στην υγεία και την ευεξία. Η MMD έχει δεσμευτεί για το σχεδιασμό και την παραγωγή οθονών που βοηθούν τους χρήστες να κάνουν αυτές τις έξυπνες επιλογές. Και ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες, οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν παραγωγικοί και υγιείς, ακόμη και αν απασχολούνται καθημερινά αρκετές ώρες στην οθόνη.

275P4VYKEB_00-IMS-el_GR

Philips 275P4VYKEB

  • Μην κουράζετε τα μάτια σας

Για να αποφύγετε την κόπωση των ματιών και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια οθόνη που ελαχιστοποιεί την ένταση. Το τρεμόπαιγμα της εικόνας επιδεινώνει τη συγκέντρωση ενώ η συνεχής έκθεση στο μπλε φως της οθόνης, μακροχρόνια, αυξάνει τον κίνδυνο διαταραχής της όρασης. Πολλές οθόνες της εταιρίας MMD διαθέτουν μια νέα τεχνολογία για την καλή υγεία και ευεξία, τη SoftBlue η οποία μετριάζει τις πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην όραση από την έκθεση στο μπλε φως.

Οι οθόνες που χρησιμοποιούν την ειδική αυτή LED τεχνολογία περιορίζουν τα επικίνδυνα μήκη κύματος του φωτός πάνω από 90% και ταυτόχρονα διατηρούν πλήρη πιστότητα χρωμάτων και φωτεινότητα. Η ανάλυση της οθόνης αποτελεί επίσης βασικό παράγοντα για την ξεκούραση των ματιών, ως εκ τούτου οι οθόνες 5Κ όπως το μοντέλο 275P4VYKEB, είναι η σωστή επιλογή για την αντιμετώπιση της κόπωσης των ματιών.

  • Διατηρήστε σωστή στάση του σώματος

Η σωστή στάση του σώματος είναι καθοριστικής σημασίας για να αποφευχθούν τυχόν πόνοι στη πλάτη, το πιο συνηθισμένο παγκοσμίως πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την εργασία. Επιλέγοντας μια ρυθμιζόμενη βάση οθόνης, όπως τη SmartErgoBase της Philips, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το ύψος, την κλίση και την περιστροφή της οθόνης εξασφαλίζοντας τη ορθότερη θέση στο ύψος των ματιών τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη στάση του σώματος καθώς και μειωμένες πιθανότητες για πόνο στην πλάτη. Μια θετική «παρενέργεια» της ρυθμιζόμενης βάσης είναι ότι περιορίζεται η ακαταστασία των καλωδίων και ο χώρος εργασίας διατηρείται τακτοποιημένος, με λιγότερους περισπασμούς.

5K

Philips UltraClear 5K

  • Μείνετε συγκεντρωμένοι για να κάνετε περισσότερα διαλείμματα

Βασικός παράγοντας για την ευεξία, την παραγωγικότητα και την υγεία μας στο χώρο εργασίας είναι το τακτοποιημένο και καθαρό γραφείο. Η αισθητική του χώρου, όπως και η επιλογή μιας μεγαλύτερης οθόνης, συμβάλλει στη δημιουργία ενός ακόμη πιο ευρύχωρου περιβάλλοντος εργασίας. Με περισσότερο χώρο στην οθόνη για ανοιχτά παράθυρα εργασίας ταυτόχρονα, περιορίζεται η διάσπαση προσοχής που προκαλεί το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο παραθύρων, ή το scrolling.

Επίσης, βασική είναι και η ανάλυση της οθόνης. Εάν ο χώρος του γραφείου είναι περιορισμένος για μια μεγάλη οθόνη, τότε οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου επιλέγοντας μια οθόνη υψηλότερης ανάλυσης. Τα επιπλέον κάθετα και οριζόντια pixels (όπως στις οθόνες Philips UltraClear 5K 27 ιντσών) δημιουργούν πρόσθετο χώρο στην οθόνη. Οι χρήστες, αυξάνοντας την παραγωγικότητα τους, κερδίζουν παράλληλα χρόνο για συχνά διαλείμματα που είναι τόσο σημαντικά.