H Xerox ανάμεσα στις πιο ηθικές εταιρείες του κόσμου για 10η συνεχόμενη χρονιά.

Η Xerox αναγνωρίστηκε από το Ινστιτούτο Ethisphere, παγκόσμιο ηγέτη για τον καθορισμό και την προώθηση των προτύπων ηθικών εταιρικών πρακτικών, ως η Πιο Ηθική Εταιρεία του Κόσμου 2016.

Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την δέκατη επέτειο του Ethisphere και του θεσμού των World’s Most Ethical Companies, ο οποίος επιβραβεύει τις εταιρείες αυτές που κάνουν τις αρχές τους πράξη και διαμορφώνουν τα μελλοντικά πρότυπα του κλάδου υιοθετώντας από σήμερα τις βέλτιστες πρακτικές του αύριο.

Η Xerox αποτελεί μια από τις 14 μόνο εταιρείες που έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα συνολικά δέκα φορές, υπογραμμίζοντας την δέσμευσή της στο να ηγείται της προώθησης ηθικών εταιρικών προτύπων και πρακτικών.

«Από τις πρώτες μέρες της ίδρυσής της, η Xerox είναι γνωστή για την ηθική της συμπεριφορά και ακεραιότητα» ανέφερε ο Don Liu, General Counsel και Secretary της Xerox. «Με την ακεραιότητα κερδίζουμε μια από τις μεγαλύτερες αξίες που μια επιχείρηση μπορεί να φιλοδοξεί ότι θα πετύχει: την εμπιστοσύνη των πελατών, των επενδυτών, των συναδέλφων αλλά και των κοινοτήτων στις οποίες εργάζεται και κατοικεί».

New Xerox Logo Medium Res

Η αξιολόγηση για το World’s Most Ethical Company βασίζεται στο πλαίσιο του Ethics Quotient (EQ) που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Ethisphere μετά από χρόνια έρευνας, και το οποίο έχει θέσει σε δοκιμή και τελειοποιήσει με την εξειδικευμένη συμβολή του Methodology Advisory Panel. Ο δείκτης EQ προσφέρει μια ποσοτική ανάλυση στις επιδόσεις της εταιρείας με τρόπο αντικειμενικό, συνεπή και τυποποιημένο.

Η βαθμολόγηση καλύπτει πέντε κατηγορίες: πρόγραμμα δεοντολογίας και συμμόρφωσης (35%), εταιρική υπευθυνότητα (20%), καλλιέργεια ηθικής (20%), διακυβέρνηση (15%) και ηγεσία, καινοτομία και φήμη (10%) και αφορά σε όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν στη διαδικασία.

«Οι εταιρείες βασίζονται στο Ethisphere για να ενισχύουν και να μετρούν τα πρότυπα της εταιρική συμπεριφοράς. Αυτές οι οποίες επιδεικνύουν ηγετική στάση σε τομείς όπως εταιρική υπευθυνότητα, ακεραιότητα και διαφάνεια, εδραιώνουν ένα βιώσιμο εταιρικό πλεονέκτημα» εξήγησε ο Timothy Erblich, Chief Executive Officer Ethisphere. «Συγχαρητήρια σε όλους στη Xerox για την αναγνώρισή τους ως μια από τις Πιο Ηθικές Εταιρείες του Κόσμου».