Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι το πορτοκαλί εικονίδιο RSS ή RSS Feeds που βλέπετε σε όλα τα ειδησεογραφικά sites, συμπεριλαμβανομένου και του techpress.gr;

rssRSS Feed είναι μία μορφή δεδομένων που χρησιμοποιείται για να τροφοδοτεί τους χρήστες με περιεχόμενο που ανανεώνεται συχνά. Τα αρχικά RSS ερμηνεύονται ως Really Simple Syndication και είναι ουσιαστικά ένα σύνολο από Feeds, που χρησιμοποιούνται για μετάδοση πληροφοριών μέσω διαδικτύου. Χιλιάδες ειδησεογραφικά sites υπάρχουν, που ενημερώνονται με δαιμονιώδεις ρυθμούς και έχουν αποθηκευμένες πολλές πληροφορίες τις οποίες και είναι αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς. Δεν μπορείτε να ενημερώνεστε από όλα τα sites για το τι συμβαίνει στον κόσμο ή για όποιο αντικείμενο σας ενδιαφέρει, γιατί με τον καταιγισμό πληροφοριών που υπάρχει δεν είναι εύκολο να μην παραλείψετε κάτι.

Το RSS θα σας δώσει τη λύση. Οι πληροφορίες ακολουθούν την αντίστροφη πορεία. Δηλαδή, δεν πάτε εσείς στις ειδήσεις, αυτές έρχονται στον υπολογιστή σας. Τα RSS Feeds είναι ουσιαστικά ένα απλό αρχείο κειμένου που περιέχει κάποιες πληροφορίες και με το κατάλληλο πρόγραμμα (RSS Readers) αυτές μπορούν να αναγνωστούν. Όποτε υπάρχει κάποια νέα είδηση, αυτή θα εμφανίζεται στον υπολογιστή σας και μπορείτε να ορίσετε αν θα βλέπετε όλη την είδηση, τις πρώτες γραμμές ή μόνο τους τίτλους αυτών.


Ανάγνωση

Από τους πιο εύχρηστους τρόπους ανάγνωσης RSS Feeds είναι το igoogle (http://www.google.com/ig )

Μέσα από οποιονδήποτε browser, όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που σας ενδιαφέρουν.  Εισάγετε όσες διευθύνσεις RSS θέλετε και όταν υπάρχει νέα είδηση, αυτή αυτόματα θα είναι διαθέσιμη να την διαβάσετε. Αν θέλετε, για παράδειγμα, να προσθέσετε την ροή ειδήσεων του techpress.gr, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το πορτοκαλί εικονίδιο RSS στην πάνω δεξιά γωνία της ιστοσελίδας του techpress.gr!