Η Nikon Europe ανακοίνωσε την κυκλοφορία της D5000, μιας νέας μηχανής D-SLR για ερασιτέχνες φωτογράφους με αυξημένες, ωστόσο, απαιτήσεις.

Nikon D5000

Nikon D5000

Οι λειτουργίες της D5000 κάνουν εύκολη και διασκεδαστική τη λήψη φωτογραφιών, ενώ η μοναδική LCD οθόνη μεταβλητής γωνίας που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών από οποιαδήποτε γωνία, κάνει τη νέα μηχανή να υπερέχει έναντι των ανταγωνιστικών μοντέλων.


Η μηχανή D5000 κληρονομεί από τη D90 την επαναστατική λειτουργία λήψης video High Definition. Επιπλέον, διαθέτει την κατοχυρωμένη λειτουργία D-Movie της Nikon. Αξίζει ακόμα να αναφερθούν οι εκτεταμένες λειτουργίες επεξεργασίας μέσα στη μηχανή, η μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων σκηνών, ο αισθητήρας 12,3MP και τέλος οι ρυθμίσεις υψηλής ευαισθησίας από ISO 200 έως 3200 (με δυνατότητα επέκτασης έως ισοδύναμο ISO 100 και ISO 6400) για λήψεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, έτσι ώστε να διευκολύνεται περισσότερο από ποτέ η λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας.


Ο Jordi Brinkman, Product Manager της Nikon Europe δηλώνει: “Με αυτή τη μηχανή, η Nikon παρέχει την εξαιρετική ποιότητα εικόνας και την τεχνολογία των κορυφαίων μοντέλων της, έτσι ώστε οι χρήστες να διαπιστώσουν από προσωπική εμπειρία την εξαιρετική ποιότητα για την οποία φημίζεται η Nikon. Με τη μοναδική LCD οθόνη μεταβλητής γωνίας της D5000, μπορείτε να τραβήξετε εύκολα φωτογραφίες από οποιαδήποτε γωνία, προσδίδοντας μια εντελώς νέα προοπτική στις φωτογραφίες σας. Το πρόσθετο πλεονέκτημα της λειτουργίας D-movie (που αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία με τη μηχανή D90) διατίθεται πλέον και στο ευρύτερο κοινό που αναζητά τη διασκέδαση κατά τη λήψη φωτογραφιών, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ή απλά την αναβάθμιση των μηχανών D-SLR που διαθέτει.”


Δείτε τη ζωή από διαφορετική οπτική γωνία

Η οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας 2,7 ιντσών της D5000 παρέχει μια εντελώς νέα προοπτική στη φωτογράφηση για εύκολη λήψη φωτογραφιών από οποιαδήποτε γωνία. Η ευέλικτη, κινούμενη οθόνη παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης της μηχανής στην κατάλληλη θέση ανάλογα με τη γωνία ή την επιθυμητή λήψη και, συνεπώς, εάν θέλετε να τραβήξετε μια καθαρή φωτογραφία του πλήθους σε μια συναυλία από ψηλά ή μια φωτογραφία από χαμηλά, κοντά στο έδαφος, μπορείτε να ρυθμίσετε ανάλογα την οθόνη για βέλτιστη προβολή του θέματος. Κλείστε την οθόνη, για να την προστατεύσετε ή μετακινήστε την στην τυπική θέση για κανονική φωτογράφηση χρησιμοποιώντας το σκόπευτρο. Μπορείτε ακόμη και να την αντιστρέψετε για άριστα καδραρισμένα αυτοπορτραίτα χωρίς κόπο. Χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό της Nikon και τη δυνατότητα ανοίγματος προς τα κάτω, η οθόνη διευκολύνει το χειρισμό και το σταθερό κράτημα του σώματος της μηχανής, αποφεύγοντας το κούνημα. Οι επιλογές είναι απεριόριστες.


D-Movie και Live View

Η λήψη video με μια μηχανή D-SLR προκαλεί τη δημιουργικότητά σας. Χρησιμοποιώντας ποικίλλους φακούς για διαφορετικές προοπτικές και, μέσω των ρυθμίσεων ελέγχου φωτογραφιών πριν από τη λήψη, μπορείτε να απεικονίσετε στα video σας την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα που επιθυμείτε. Η μηχανή D5000 διαθέτει τη λειτουργία D-Movie (με ήχο) – λήψη video υψηλής ανάλυσης, απόλυτα συμβατή με τις πλέον σύγχρονες οθόνες – και έξοδο HDMI για εύκολη σύνδεση. Η πρόσβαση στη λειτουργία Live View με ένα μόνο κουμπί διευκολύνει την προβολή και τη σύνθεση μιας φωτογραφίας ή ενός video στην οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας, έχοντας ως αποτέλεσμα το βέλτιστο καδράρισμα. Η λήψη φωτογραφιών γίνεται ακόμα πιο εύκολη με τις τέσσερις λειτουργίες αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης (αυτόματη εστίαση ευρείας περιοχής και κανονικής περιοχής, αυτόματη εστίαση με ανίχνευση προσώπου και νέα λειτουργία παρακολούθησης θέματος). Στη λειτουργία αυτόματης εστίασης με παρακολούθηση θέματος, η μηχανή ξεκινά εκ νέου την παρακολούθηση του θέματος μόλις αυτό απομακρυνθεί στιγμιαία από το κάδρο, ώστε ο στόχος να παραμείνει σε εστίαση. 


Ρύθμιση σκηνής

Χάρη στα 19 προγράμματα σκηνών συνολικά, δεν χρειάζεται να είστε άριστοι γνώστες της ψηφιακής φωτογραφίας για να τραβήξετε εξαιρετικές φωτογραφίες. Περιστρέψτε απλά τον επιλογέα στη θέση scene, επιλέξτε την κατάλληλη ρύθμιση προγράμματος σκηνών και η μηχανή θα κάνει όλα τα υπόλοιπα. Η μηχανή θα εμφανίσει μια ενδεικτική σκηνή, για να διευκολύνει την επιλογή του προγράμματος σκηνών. Επιπλέον, με το εκτεταμένο εύρος ενσωματωμένων λειτουργιών επεξεργασίας της μηχανής, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες και να δημιουργήσετε οπτικά εφέ μέσα στη μηχανή, πριν ακόμη χρησιμοποιήσετε υπολογιστή.


Και δεν είναι μόνο αυτό

Εκτός από αυτές τις πρόσθετες λειτουργίες, η D5000 παραμένει μια μηχανή ανώτερης ποιότητας. Χάρη στον υψηλής ευαισθησίας αισθητήρα εικόνας CMOS 12,3 ενεργών megapixel, το ταχύτατο καινοτόμο σύστημα επεξεργασίας εικόνας EXPEED της Nikon, το γρήγορο και εξαιρετικής ακρίβειας σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων και το ανθεκτικό και υψηλής απόδοσης κλείστρο, η μηχανή είναι ιδανική ακόμα και για χρήστες με υψηλού επιπέδου φωτογραφικές γνώσεις και απαιτήσεις. Η ποιότητα εικόνας διασφαλίζεται, επίσης, από το μηχανισμό καθαρισμού του αισθητήρα εικόνας με το σύστημα ελέγχου ροής αέρα, το ενεργό D-Lighting και τα στοιχεία ελέγχου φωτογραφιών. Οι διάφορες επιλογές απεικόνισης της D5000 παρέχουν ευχρηστία αλλά και απόλαυση. Μπορείτε να εμφανίσετε φωτογραφίες σε ομάδες έως και 72 φωτογραφιών, ενώ είναι δυνατή και η προβολή ημερολογίου για οργάνωση των φωτογραφιών κατά ημερομηνία και ώρα. Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, η D5000 μπορεί να εμφανίσει ένα ιστόγραμμα σε μεγεθυμένες περιοχές της φωτογραφίας που διευκολύνουν τον έλεγχο της έκθεσης. Είναι, επίσης, βολική στο κράτημα, χάρη στο συνήθη εργονομικό σχεδιασμό της Nikon με ένα συμπαγές και ελαφρύ σώμα. Όσοι τραβούν φωτογραφίες σε πιο ήσυχο περιβάλλον θα εκτιμήσουν τη νέα λειτουργία αθόρυβης λήψης, καθώς και το ενσωματωμένο αναδυόμενο φλας που ανιχνεύει αυτόματα εάν απαιτείται η χρήση φλας ή όχι. Για όσους βρίσκονται εν κινήσει, η συμβατότητα GPS με τη μονάδα GP-1 της Nikon θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την επισήμανση τοποθεσιών λήψης, όπως και η έξοδος HDMI για προβολή των φωτογραφιών σας μαζί με την οικογένεια και φίλους. Η μηχανή D5000 της Nikon είναι συμβατή με μια μεγάλη ποικιλία φακών AF-S και AF-I Nikkor.