H Intel ανακοινώνει κύκλο εργασιών (GAAP) $13,7 δις για το πρώτο τρίμηνο, κύκλο εργασιών (Non-GAAP) $13,8 δις.

H Intel ανακοίνωσε τον κύκλο εργασιών (GAAP) για το πρώτο τρίμηνο του έτους ύψους 13,7 δις δολαρίων, λειτουργικά κέρδη 2,6 δις δολάρια, καθαρά κέρδη 2 δις δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,42 δολάρια. Εξάλλου, η εταιρεία ανακοίνωσε κύκλο εργασιών non-GAAP ύψους 13,8 δις δολαρίων, έσοδα από λειτουργικές δραστηριότητες 3,3 δις δολάρια, καθαρά κέρδη 2,6 δις δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,54 δολάρια. Η εταιρεία είχε εισροή μετρητών περίπου 4 δις δολάρια από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε 1,2 δις δολάρια σε μερίσματα και χρησιμοποίησε 793 εκατομμύρια δολάρια για επαναγορά 27 εκατομμυρίων μετοχών.

“Τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο αποτελούν τεκμήριο του διαρκούς στρατηγικού μετασχηματισμού της Intel, ο οποίος εξελίσσεται ομαλά και θα επιταχυνθεί εντός του 2016” δήλωσε ο κ. Brian Krzanich, Intel CEO. “Εξελισσόμαστε από μια εταιρεία υπολογιστών σε μια εταιρεία που παρέχει ισχύ στο cloud και σε δισεκατομμύρια έξυπνων, διασυνδεδεμένων συσκευών”.

Η Intel, επίσης, ανακοίνωσε ένα σχέδιο διαδοχής του CFO. Ο τωρινός CFO, κ. Stacy Smith, θα αναλάβει νέο ρόλο μέσα στην εταιρεία, επικεφαλής των πωλήσεων, του κατασκευαστικού τομέα και των λειτουργιών, από τη στιγμή που ο διάδοχός του, θα αναλάβει τη θέση του. Η εταιρεία ξεκινά μια επίσημη διαδικασία αναζήτησης νέου CFO και θα αξιολογήσει τόσο τους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς υποψηφίους. Ο κ. Smith θα παραμείνει στενά προσηλωμένος στο ρόλο του και τα καθήκοντά του ως CFO για όλο το χρονικό διάστημα της διαδικασίας αναζήτησης και μετάβασης.

«Είμαστε ευτυχείς που ο Stacy θα αναλάβει νέα καθήκοντα, αξιοποιώντας τη βαθιά τεχνογνωσία και τις ισχυρές ηγετικές του ικανότητες, κατά την 28χρονη καριέρα του στην Intel», σχολίασε ο κ. Krzanich.

intel1

Βασικές Οικονομικές Πληροφορίες και Τάσεις στις Επιχειρηματικές Μονάδες για το πρώτο τρίμηνο

-Τα έσοδα του Client Computing Group διαμορφώθηκαν στα $7,5 δις, σημειώνοντας μείωση 14% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
-Τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα $4 δις, σημειώνοντας μείωση 7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους
-Τα έσοδα του Internet of Things Group διαμορφώθηκαν στα $651 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 22% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
-Τα έσοδα του τομέα των λύσεων μη-πτητικών (Non-Volatile) μνημών, διαμορφώθηκαν στα $557 εκατομμύρια σημειώνοντας μείωση 15% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
-Τα έσοδα του Intel Security Group διαμορφώθηκαν στα $537 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 12% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
-Τα έσοδα του Programmable Solutions Group διαμορφώθηκαν στα $359 εκατομμύρια, στα οποία δεν περιλαμβάνονται $99 εκατομμύρια εσόδων που προέρχονται από προσαρμογές που σχετίζονται με εξαγορές