Από τα πολυάριθμα βραβεία ξεχωρίζει η κορυφαία διάκριση “red dot : best of the best” για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του γυάλινου ηχείου των 360ο της Sony.

Sony NSA PF1 360

Sony NSA PF1 360

Η σχεδιαστική υπεροχή των προϊόντων της Sony αναγνωρίζεται για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες. Δεκαέξι προϊόντα, τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα των προϊόντων της Sony, τιμήθηκαν με το ‘red dot award: product design 2009’ για την υψηλού επιπέδου σχεδίασή τους σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς.

Το high-end γυάλινο ηχείο NSA-PF1 360° της Sony, επιδεικνύοντας την πρωτοποριακή προσέγγιση της εταιρείας στο θέμα του design, ήταν ανάμεσα στις μόλις 49 συμμετοχές από ένα σύνολο 3.000, στις οποίες απονεμήθηκε η ύψιστη διάκριση ‘best of the best’  των βραβείων red dot, για την υψηλή ποιότητα του σχεδιασμού τους. Το ηχείο συγκαταλέχτηκε σε μια ολιγάριθμη ομάδα προϊόντων τα οποία «ενσωματώνουν τολμηρές φόρμες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την σχεδιαστική μας κουλτούρα και δείχνουν το δρόμο για το design του μέλλοντος».


Η επιβράβευση των red dot αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το βαθμό στον οποίο η Sony αμφισβητεί και προκαλεί τα καθιερωμένα πρότυπα στον τεχνολογικό σχεδιασμό και παρουσιάζει ποιοτικά προϊόντα τα οποία είναι απλά… like no other. «Η Sony όχι μόνο επενδύει στον τομέα του design, αλλά πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό θα οδηγήσει μπροστά τις σταθερές αξίες στις οποίες στηρίζεται η εταιρεία, δηλαδή την ποιότητα και την υπεροχή,» σχολίασε ο κ. Kazumasa Sato, επικεφαλής του Creative Center της Sony. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτή την αναγνώριση. Το προνόμιο να έχουμε τη σήμανση ποιότητας ‘red dot’ στα προϊόντα μας δείχνει την προσήλωσή μας στο να σχεδιάζουμε προϊόντα με πρωτοποριακό design και εύκολα στην χρήση τους».


Ο σχεδιαστής του βραβευμένου NSA-PF1, κ. Takahiro Tsuge, Senior Producer στο Creative Center της Sony Corporation, εξήγησε την πρόκληση του να υλοποιήσεις μια πρωτότυπη ιδέα. «Με το NSA-PF1, είχα την δυνατότητα να επικεντρωθώ στην ανάδειξη των τεχνικών του χαρακτηριστικών. Παρ’ όλα αυτά, σε μια σύνθεση που αποτελείτο από μερικά μόνο βασικά εξαρτήματα, τα οποία όμως ήταν ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του προϊόντος, η πρόκληση ήταν να πετύχεις ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα μεγιστοποιώντας την λειτουργικότητα, κάτι που αποτελεί και μια από τις θεμελιώδεις αξίες του design».


Η Sony έλαβε, επίσης, άλλα 17 βραβεία για την σχεδίαση προϊόντων της -συμπεριλαμβανομένων και 3 χρυσών- από το ανεξάρτητο ίδρυμα International Forum Design (iF), μέσα στον Μάρτιο που μας πέρασε.


Το κέντρο σχεδιασμού της Sony, το Sony Creative Center, θα παραλάβει το red dot award:product design σε τελετή που θα λάβει χώρα στο Έσσεν της Γερμανίας στις 29 Ιουνίου 2009.


red dot: ‘best of the best’

Το ηχείο NSA-PF1

Sony NSA PF1 360

Sony NSA PF1 360

Το ηχείο NSA-PF1 είναι μια μοναδική στο είδος της κομψή στήλη, η οποία συνδυάζει γυαλί, δέρμα και ένα σύστημα για την αναβάθμιση του φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου. Διασπείρει την μουσική σε ακτίνα 3600 και μπορεί να αποτελέσει το ηχητικό και οπτικό εστιακό κέντρο για κάθε δωμάτιο. Σε έναν κόσμο όπου η τάση για την απόλαυση της μουσικής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, το NSA-PF1 εκπροσωπεί νέες αξίες, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να συναντώνται σε κοινούς χώρους, να συζητάνε και να απολαμβάνουν την μουσική μέσα από ένα πρίσμα κοινωνικοποίησης. Προσφέρει έναν νέο τρόπο ακρόασης της μουσικής, ο οποίος ενισχύει την επικοινωνία. Το σχήμα του προσδίδει μια υλική υπόσταση σε ένα concept, όπου οι ακροατές μαζεύονται γύρω από το ηχείο για να ακούσουν μουσική, όπως ακριβώς όταν ακούμε μια μικρή ορχήστρα. Οι προτεραιότητες που δόθηκαν κατά την σχεδίαση αυτού του ηχείου δεν ήταν να διαθέτει υψηλές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά, αλλά να δημιουργηθεί ένα προϊόν το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα αντικείμενο εσωτερικού χώρου που ταιριάζει σε διαφορετικές συνθέσεις και διαφορετικά life style


‘red dot’


Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shotTM DSC-T700

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shotTM DSC-T77

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shotTM DSC-W300

Η σειρά ακουστικών Active Style Headphones

Η σειρά S των ψηφιακών Audio Player WALKMAN®

Τα ακουστικά MDR-EX500

Η LCD τηλεόραση Picture Frame BRAVIA EX1

Η SLR ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, α900

Το σύστημα Home Theater DAV-F500

Η βιντεοκάμερα HDV HVR-Z7

Οι ψηφιακές κορνίζες S-FrameTM της σειράς DPF-V

Η σειρά φορητών υπολογιστών VAIO Z

Η ψηφιακή βιντεοκάμερα Handycam® HDR-TG1/TG3

Η ψηφιακή βιντεοκάμερα Handycam® HDR-CX120/CX100/CX105E/106E

Οι ψηφιακές βιντεοκάμερες Handycam® της σειράς DCR-SX