Top Gun

Η σειρά Ace Combat κάνει το ντεμπούτο της στο X360 στέλνοντας στα… ουράνια όσους λατρεύουν τις αερομαχίες μα δεν θέλουν να βγάλουν δίπλωμα πιλότου για να εξαπολύσουν μερικές ρουκέτες!

Fires of LiberationΚατά καιρούς, η κατηγορία των flying simulators έχει δώσει εξαιρετικά παιχνίδια, τα οποία όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό που απωθεί μια μεγάλη μερίδα gamers: είναι τόσο ρεαλιστικά στο χειρισμό που καταντούν σαδιστικά δύσκολα, αγχωτικά και πολύπλοκα. Από αυτό το στερεότυπο ξεφεύγει το «Ace Combat 6: Fires of Liberation», καθώς αφήνει τον ρεαλισμό να κυριαρχεί μόνο στο επίπεδο των γραφικών, υιοθετώντας για το gameplay ένα σαφέστατα πιο εύχρηστο, διασκεδαστικό και απολαυστικό σύστημα χειρισμού. Με το που θα μπείτε στο κόκπιτ κάποιου μαχητικού, θα προσαρμοστείτε σε χρόνο μηδέν στα controls και σύντομα θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε ελιγμούς που θα ζήλευε και ο Maverick στο «Top Gun»!

Καρφώστε το δάχτυλο στη σκανδάλη και μην κάνετε οικονομία στα πυρομαχικά εξοντώστε οτιδήποτε κινείται στο ραντάρ σας, απολαμβάνοντας κάθε μια από τις 15 αποστολές του σχετικά σύντομου, μα συναρπαστικού, single player campaign. Κατά την διάρκεια κάθε αερομαχίας, το παιχνίδι δίνει την αίσθηση πως διεξάγεται παράλληλα ένας πραγματικός πόλεμος σε πολλά μέτωπα και πως δεν είστε μόνοι σας ενάντια σε μια χούφτα αντιπάλων. Πολλές φορές θα παίξετε ξανά και ξανά μια αποστολή, καθώς θα συνειδητοποιήσετε πως η δράση δεν επαναλαμβάνεται και ανάλογα με τις επιλογές των στόχων σας, τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή. Διαφορετική είναι και η γεύση που αφήνει η ολοκλήρωση ενός level με εναλλακτικούς τύπους αεροσκαφών, αργών μα πάνοπλων βομβαρδιστικών ή ευέλικτων μαχητικών jet. Κατά την διάρκεια της πτήσης μπορείτε να δίνετε εντολές στον wingman που πετάει δίπλα σας, προκειμένου να επιτεθεί ελεύθερα ή να καλύψει τα νώτα σας.

Αν τα πάτε καλά, μάλιστα, βοήθεια μεγαλύτερης ισχύος πυρός θα έρθει και από το σύνολο των συμμαχικών δυνάμεων. Το έδαφος μοιάζει ιδιαίτερα αληθοφανές, θυμίζοντας αεροφωτογραφίες του Google Earth, εμπλουτισμένες με αρκετά φωτορεαλιστικά τρισδιάστατα μοντέλα (πως αλλιώς θα μπορούσατε, άλλωστε, να κάνετε σλάλομ ανάμεσα σε ουρανοξύστες;). Οι κινηματογραφικές σκηνές προσπαθούν να φορτίσουν συναισθηματικά την εξέλιξη της ιστορίας, ποιος, όμως, χρειάζεται κίνητρο για να στείλει 6 ουρανούς πιο πάνω όποιο αεροσκάφος βρεθεί μπροστά του; Τέλος, κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το online multiplayer, με ποικιλία modes, όπως attack & defend siege, free for all, team battle και co-op.

ΣΥΣΤΗΜΑ

Χ360

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 8

GAMEPLAY: 8,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Atari