Ντοκιμαντέρ με κατεύθυνση προς… Πειραιά μεριά από την εκπομπή «Ελλάδα από το Α ως το Ω».

Αυτή την εβδομάδα στο ΟΤΕ HISTORY, η εκπομπή «Ελλάδα από το Α ως το Ω» μας ταξιδεύει στον Πειραιά, το αφιέρωμα στον σπουδαίο ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρο συνεχίζεται με τις ταινίες «Χατζηκυριάκος Γκίκας» και «Ερρίκος Σλήμαν», ενώ το ντοκιμαντέρ «Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης την περίοδο του εκδυτικισμού» περιγράφει τη συνεισφορά των Ρωμιών αρχιτεκτόνων στη διαμόρφωση του αστικού τοπίου της Κωνσταντινούπολης.

Στον Πειραιά ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα το «Ελλάδα από το Α ως το Ω». Στο πρώτο επεισόδιο, αυτή την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 21.00:

  • Η ιστορικός Ευαγγελία Μπαφούνη μας ξεναγεί στα μονοπάτια της ιστορίας του Πειραιά, ενώ ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Λευτέρης Λαζάρου περπατά μαζί μας στους δρόμους των παιδικών του χρόνων.
  • Με τον επικεφαλής του Zea Harbour Project, τον Δανό αρχαιολόγο Bjoern Loven και την προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι ανακαλύπτουμε τα μυστικά του βυθού του Πειραιά.
  • Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς, που -όπως ομολογεί- δεν μπορεί να φύγει από τις πειραιώτικες γειτονιές, μιλά για τον Πειραιά της έμπνευσης και της συνεχούς αλλαγής.

OTE-TV-AωςΩ-Πειραιάς-1

Ακόμη, το αφιέρωμα του ΟΤΕ HISTORY στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Βασίλη Μάρο συνεχίζεται. Σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου (21.00), θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Χατζηκυριάκος Γκίκας» για τον σπουδαίο ζωγράφο που εισήγαγε τον κυβισμό στην ελληνική ζωγραφική, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ενώ την Κυριακή 17 Απριλίου (21.00) ο κορυφαίος σκηνοθέτης σκιαγραφεί το προφίλ του φιλέλληνα Ερρίκου Σλήμαν, στο ομώνυμο ντοκιμαντέρ.

Επίσης, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 21.00, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης την περίοδο του εκδυτικισμού» που περιγράφει τη συνεισφορά των Ρωμιών αρχιτεκτόνων στη διαμόρφωση του αστικού τοπίου της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα του 20ού.