Η εταιρεία έλαβε το μοναδικό βραβείο στην κατηγορία “Θρησκευτικός Τουρισμός”.

Η Printec, ανακοινώνει ότι στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2016 που διοργανώθηκαν από έκδοση Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του ΕΟΤ, η εταιρεία έλαβε το μοναδικό βραβείο στην κατηγορία «Θρησκευτικός Τουρισμός» για τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Πλατφόρμας Διαχείρισης Θρησκευτικών Προορισμών για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, www.religiousgreece.gr .

H Ψηφιακή Πλατφόρμα Διαχείρισης Θρησκευτικών Προορισμών αποτελεί τη μόνη δοκιμασμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει την ολοκληρωμένη παρουσίαση 280 προορισμών μέσω διαδικτύου και τη δυνατότητα προβολής τουριστικών υπηρεσιών. Ως πρωταρχικούς στόχους, έχει την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου της Εκκλησίας της Ελλάδας, την πολιτιστική ανάδειξη και ενδυνάμωση του πολιτιστικού προϊόντος μέσω της προσφοράς καινοτόμων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, καθώς και την πολιτιστική εκπαίδευση των νέων, μέσα από μια πρωτοποριακή δράση με τη χρήση νέας ψηφιακής τεχνολογίας. Το έργο υλοποιήθηκε από την Printec A. E., σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, το Υπουργείο Πολιτισμού και τις κατά τόπους Εφορίες Αρχαιοτήτων.

religious greece

Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος του έργου, Γιώργος Κεσμεντζής, Senior Pre-Sales Consultant, Printec ο οποίος δήλωσε: « Η ψηφιακή πλατφόρμα www.religiousgreece.gr αποτελεί μια μοναδική στην Ελλάδα λύση προβολής των μνημείων θρησκευτικού πλούτου της χώρας. Με στόχευση και προσήλωση προς τον δυνητικό επισκέπτη, η Printec, σε συνεργασία με τις εταιρείες Dataverse και Greek Geeks, δημιούργησε μια ψηφιακή πλατφόρμα η οποία παρέχει υπηρεσίες προβολής και ανάδειξης της χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης σε 5 γλώσσες. Αυτό που διαφοροποιεί το Σύστημα Διαχείρισης Θρησκευτικών Προορισμών από μια μηχανή κρατήσεων ή από τα παγκόσμια συστήματα διανομής (global distribution systems) είναι ότι δεν εστιάζει σε ένα μόνο προορισμό, ενώ παράλληλα γίνεται χρήση πολυμέσων. »

Το έργο συγκαταλέγεται στα καλύτερα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», και αξιοποιεί 1.500 αντικειμένων multi-media υλικού: φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης, 3D τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, εικονικές περιηγήσεις 360°, αλλά και Giga-Pixel φωτογραφίες. Επιπλέον έχει δημιουργηθεί αυτόνομη εφαρμογή για φορητές συσκευές η οποία είναι διαθέσιμη για τις πλατφόρμες Android, Windows Phone και iOS.