Η σειρά παιχνιδιών Dark Souls επανέφερε στο «game over» λίγη από τη χαμένη των 80s μαγεία.

H συνταγή που καθιέρωσε το Dark Souls ως ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά action role-playing games δεν θα ήταν δυνατό να εγκαταλειφθεί στο τρίτο μέρος της σειράς. Η ζοφερή, βίαιη κι απόκοσμη ατμόσφαιρα που μας μάγεψε στα προηγούμενα μέλη της οικογένειας Dark Souls, απλώνει το βαρύ της πέπλο πάνω από ένα άλλοτε περήφανο βασίλειο, που πλέον έχει καταρρεύσει στο σκοτάδι.

dark_souls_iii_screenshot_20160301195041_11_original-1

Διατηρώντας την κινηματογραφική προοπτική τρίτου προσώπου, η δράση στοχεύει στη δημιουργία έντονων συγκινήσεων, στην ενορχήστρωση στιγμών που θα σας κάνουν να… πεταχτείτε από τη θέση σας και στο χτίσιμο επικών αναμετρήσεων που θα σας μείνουν αξέχαστες.

dark-souls-3-screenshot-2.0

Οι δεξιότητες του παίκτη αποκτώνται με κόπο αλλά ανταμείβονται, ενώ αντίθετα τιμωρείται εμφατικά η οποιαδήποτε προσπάθεια επιπόλαιης ενασχόλησης με τον τίτλο. Ανελέητα κτήνη, ευρηματικές παγίδες και καλά κρυμμένα μυστικά συνθέτουν έναν εφιαλτικό, στα όρια του διεστραμμένου, κόσμο που επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για τυχόν… εύθυμους κι ανυποψίαστους casual gamers.

7H9f0Ee

Ως γνήσιο RPG, το Dark Souls III ξεκινά με τη διαδικασία δημιουργίας του χαρακτήρα σας, επιλέγοντας μία από τις δέκα διαθέσιμες κλάσεις, δίχως αυτή βέβαια να είναι δεσμευτική για την πορεία ανάπτυξης των ικανοτήτων του ήρωά σας στη συνέχεια. Οι δέκα κλάσεις είναι οι: Knight, Mercenary, Warrior, Herald, Thief, Assassin, Sorcerer, Pyromancer, Cleric και Deprived, με την τελευταία επιλογή να τοποθετείται ένα κλικ πριν το αυτομαστίγωμα, καθώς ο χαρακτήρας σας ξεκινά δίχως πανοπλία με ένα ρόπαλο και μια φτωχή ξύλινη ασπίδα!

007_1456754012

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ένα πλούσιο οπλοστάσιο από ξίφη, τσεκούρια και τόξα παντός είδους, ασπίδες, αλλά και αυτοσχέδια εκρηκτικά δοχεία θα παίξει βασικό ρόλο στην επιβίωσή σας. Τα checkpoints στις ακριβοθώρητες εστίες θα «αναθερμάνουν» τις ελπίδες σας για τη συνέχεια, έπειτα από αλλεπάλληλες απεγνωσμένες προσπάθειες να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες του απαιτητικού Dark Souls. Και οι δυσκολίες δεν έρχονται εξαιτίας ενός «δύστροπου» συστήματος χειρισμού, αλλά λόγω μιας καλοσχεδιασμένης μηχανής προκλήσεων. Το gameplay όχι μόνο δεν είναι κουραστικό, αλλά είναι απολαυστικό και επιβραβεύει τον παίκτη που θα εξερευνήσει τα μυστικά του… ­

ds3

ΣΥΣΤΗΜΑ: PC, PS4, Xbox One

ΔΙΑΘΕΣΗ: Bandai Namco Entertainment Hellas

Το επίσημο launch trailer του παιχνιδιού:

Βαθμολογία

0%
Γραφικά
0%
Ηχος
0%
Gameplay
0%
Διάρκεια
0%
Συνολικά