Αύξηση τζίρου 23,9% παρουσίασε το 2008 η εταιρία Scan A.B.E.E Συστημάτων Πληροφορικής σε σχέση με το 2007, φτάνοντας στο ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ.

scanΤα κέρδη της εταιρίας  προ φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 2008 αυξήθηκαν κατά 51% αγγίζοντας το ποσό των 680 χιλ. Ευρώ. Ειδικότερα, ο τομέας ScanHR παρουσίασε αύξηση τζίρου 20% σε σχέση με το 2007, σημειώνοντας σημαντική αύξηση εγκαταστάσεων σε νέους πελάτες. Για το 2009 αναμένεται αύξηση τζίρου της τάξης του 5,4% στον τομέα, ο οποίος προβλέπεται να φτάσει στο 53% του συνολικού τζίρου της εταιρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το 47% των “500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα” (βάσει ICAP) χρησιμοποιεί τα προϊόντα και τις λύσεις της Scan για τη διαχείριση μισθοδοσίας, ωρομέτρησης και ανθρώπινου δυναμικού.


Ο τομέας ScanParking παρουσίασε αύξηση τζίρου της τάξης του 43% σε σχέση με το 2007 και η πολύ καλή πορεία του αναμένεται να συνεχισθεί και το 2009, με αύξηση που υπολογίζεται στο 21%. Έτσι, η εταιρία σήμερα κατέχει την πρώτη θέση, με ποσοστό 80%, στην ελληνική αγορά αυτοματοποίησης χώρων στάθμευσης νεόδμητων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων.


Ο τομέας ScanAccess παρέμεινε σταθερός με μικρή αύξηση της τάξης του 1,3%. Στην αγορά κυριάρχησαν οι απλές και φθηνές λύσεις, ενώ δεν υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα που απαιτούν έξυπνα και πιο εξειδικευμένα συστήματα. Η εταιρία, επαναπροσδιορίζοντας τη στρατηγική της, αναμένει για το 2009 αύξηση του τζίρου του τομέα της τάξης του 46%.


Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SCAN, κ. Μίκη Πρωτοπαπά, «Η νέα χρονιά ξεκίνησε καλά, παρά τις αρνητικές οικονομικές συνθήκες. Παραμένουμε αισιόδοξοι, τόσο για τα αποτελέσματα της SCAN σε επίπεδο κερδοφορίας και νέων πελατών, όσο και για την πορεία της πληροφορικής γενικότερα στους τομείς δραστηριοποίησής μας. Βεβαίως, παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να προχωρήσουμε σε μια κατά γενική ομολογία δύσκολη χρονιά».