Το kit WPA4530 Powerline της TP-Link “μεταφέρει” το σημα του Wi-Fi σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

H άνοιξη είναι εδώ, το καλοκαίρι πλησιάζει και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να περιορίζουμε τις δραστηριότητές μας γύρω από ένα router. Τι γίνεται, όμως, όταν θέλουμε να σερφάρουμε στο smartphone, το tablet ή το laptop μας και το σήμα του WiFi εξασθενεί όσο απομακρυνόμαστε από το router; Για εσάς, λοιπόν, που θέλετε πρόσβαση στο internet αλλά και στα αρχεία του τοπικού δικτύου σας ακόμα και… από το μπαλκόνι, το ολοκληρωμένο kit WPA4530 Powerline της TP-Link παρέχει μια αξιόπιστη και ταχύτατη λύση.

Αντίο καλώδια
Η τεχνολογία Powerline εκμεταλλεύεται την υπάρχουσα καλωδιακή εγκατάσταση ρεύματος κάθε σπιτιού, προκειμένου να μεταφέρει δεδομένα από μια πρίζα που βρίσκεται κοντά στο router σας μέχρι μια άλλη, στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του σπιτιού σας, διατρέχοντας απροβλημάτιστα καλωδιώσεις έως και 300 μέτρων!

TL-WPA4530_KIT 2

Έτοιμο σε δευτερόλεπτα!
Η εγκατάσταση του kit (περιέχει τα TL-WPA4530 & TL-PA4020P) δεν διαρκεί πάνω από 2-3 λεπτά. Τοποθετείτε το TL-WPA4530 σε μια πρίζα κοντά στο router. Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένη υποδοχή πρίζας, ώστε να μην στερηθείτε τη λειτουργικότητά της (passthrough). Συνδέετε με ένα καλώδιο Ethernet τη συσκευή με το router. Επιλέξτε μια πρίζα σε έναν απομακρυσμένο χώρο και τοποθετήστε το TL-PA4020P.

Πατήστε τα κουμπιά «Pair» και στις δύο συσκευές και είστε έτοιμοι! Στις τρεις θύρες δικτύου του TL-PA4020P μπορείτε να συνδέσετε παιχνιδομηχανές, τηλεοράσεις ή laptop, ενώ με ένα πάτημα του κουμπιού «Wi-Fi», αντιγράφεται αυτόματα το SSID και ο κωδικός του WiFi σας στην απομακρυσμένη συσκευή, προκειμένου να αναπαράγει ισχυρότατο σήμα με το ίδιο όνομα ασύρματου δικτύου. Ετσι, δεν χρειάζεται καμία επιπλέον ρύθμιση, π.χ. στο κινητό σας, μιας και τα στοιχεία του WiFi παραμένουν τα ίδια ακόμα και στον απομακρυσμένο χώρο που εγκαταστήσατε το TL-PA4020P.

TL-WPA4530_KIT

Τί προσφέρει το 802.11ac WiFi;
Τα ασύρματα δίκτυα είναι βασισμένα σε διαδοχικές εκδόσεις του πρωτόκολλου 802.11. Ξεκινώντας από την παλαιότερη προς την πιο σύγχρονη έχουμε τις γενιές A, B, G, N και καταλήγουμε στην AC. Το ταχύτατο WiFi 802.11AC, το οποίο και υποστηρίζει το TL-WPA4530P KIT, προσφέρει εξαιρετική ποιότητα σύνδεσης στις νέες συσκευές που το υποστηρίζουν (όπως π.χ. smartphones), διατηρώντας ταυτόχρονα τη συμβατότητά του και με παλαιότερες συσκευές. Ταυτόχρονα, κυκλοφορούν οικονομικά AC adapter που επιτρέπουν και σε παλαιότερα PC να αξιοποιήσουν το AC πρωτόκολλο.

Γιατί Dual-band;
Η Dual-band λειτουργικότητα του Kit βοηθά στην αποφυγή… μποτιλιαρίσματος. Αναλυτικότερα, το WiFi σήμα του μπορεί να εκμεταλλεύεται τόσο την «παραδοσιακή» συχνότητα των 2.4GHz όσο και τη λιγότερο «συνωστισμένη» συχνότητα των 5GHz. Ετσι, αν το φάσμα των 2.4GHz έχει παρεμβολές, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ο νεότερος εξοπλισμός που κάνει χρήση της ταχύτερης μπάντας των 5GHz δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα. Το kit της TP-Link παρέχει ασύρματο δίκτυο με ταχύτητες έως 300Mbps στα 2.4GHz και έως 433Mbps στα 5GHz.