Η CPI ΑΕ, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των δικτυακών προϊόντων της TRENDnet, παρουσίασε τη νέα σειρά Switch GREENnet με οικολογικό προσανατολισμό.

TRENDnet GREENnet switch

TRENDnet GREENnet switch

Το GREENnet είναι ένα 10/100/1000Mbps Switch της  TRENDnet  που καθορίζει και παρέχει τη κατάλληλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε θύρα του switch, που απαιτείται από τη συνδεδεμένη συσκευή, με γνώμονα το μέγεθος του καλωδίου Ethernet ή την θύρα στην οποία είναι συνδεδεμένη η εκάστοτε συσκευή.


Η GREENnet τεχνολογίας των TRENDnet Switch συνδυάζει τα εξής τρία βασικά στοιχεία για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας:


1. Ανίχνευση Σύνδεσης

Ένα TRENDnet GREENnet switch εντοπίζει αν μια θύρα Ethernet είναι σε χρήση ή η συσκευή που είναι συνδεδεμένη με το switch είναι σε κατάσταση αναμονής και μειώνει την ισχύ του ρεύματος που χρησιμοποιεί. Τα απλά switch δεν έχουν αυτή την δυνατότητα επομένως καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια εκτελώντας τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες.


2. Εντοπισμός Μήκους καλωδίου

Ένα TRENDnet GREENnet switch εντοπίζει αυτόματα το μήκος του καλωδίου που συνδέει το switch με την δικτυωμένη συσκευή και προσαρμόζει αναλόγως την ισχύ του ρεύματος που χρησιμοποιεί. Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί αυτόματα και δεν απαιτεί διαχείριση.


3. Κατάσταση ετοιμότητας

Ένα TRENDnet GREENnet switch μειώνει την ποσότητα της ενέργειας που καταναλώνει λειτουργώντας σε κατάσταση αναμονής όταν δεν χρησιμοποιείται.


Η GREENnet τεχνολογία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 70%, με αποτέλεσμα χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και για το σπίτι και για το γραφείο. Τα δικτυακά προϊόντα με ενσωματωμένη την τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας GREENnet βοηθούν το περιβάλλον μας σε ένα μικρό αλλά πολύ καθοριστικό βαθμό.