Με συνολικά 32 διακρίσεις στα Red Dot Awards, η LG αποδεικνύει τη κυριαρχία της στον τομέα του σχεδιασμού.

Η LG Electronics (LG), έχει αναδειχθεί ως ο ξεκάθαρος νικητής των φετινών Red Dot Awards στη κατηγορία του σχεδιασμού. Οι 32 τιμητικές διακρίσεις της LG, περιλαμβάνουν δύο “Best of the Best” βραβεία και 30 “Red Dot Awards”. Ως αποδέκτης των δύο “Best of the Best” βραβείων την ίδια χρονιά, αυτή η αναγνώριση από τα κορυφαία Βραβεία ‘Red Dot Awards’, επιβεβαιώνει την πρωτοποριακή θέση της LG στους τομείς της τεχνολογίας αλλά και του σχεδιασμού.

Ανάμεσα στα προϊόντα που διακρίθηκαν για το σχεδιασμό τους με το τιμητικό βραβείο “Best of the Best” ήταν η τηλεόραση 4K OLED TV (μοντέλο 65E6) και o ψυγειοκαταψύκτης (μοντέλο GA-B489SADN/GA-B489TADN), προσφέροντας στην LG ένα πιο διαφοροποιημένο portfolio βραβευμένων προϊόντων από οποιοδήποτε αντίστοιχης ανταγωνιστικής εταιρίας.

Τα Βραβεία ‘Red Dot Awards’, είναι μία από τις τρεις κορυφαίες επιτροπές σχεδιασμού στο κόσμο, μαζί με τα βραβεία iF Design Awards και τα IDEA (International Design Excellence Awards). Φέτος, από τα συνολικά 5.214 προϊόντων που υποβλήθηκαν από όλο τον κόσμο, μόνο περίπου 70 προϊόντα τα κατάφεραν στην κατηγορία “Best of the Best” για την καινοτομία τους και τη σχεδιαστική ανωτερότητά τους.

Η τηλεόραση LG 4K OLED διακρίνεται για την υψηλή αισθητική του προϊόντος, διατηρώντας παράλληλα τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό των premium OLED τηλεοράσεων της LG. Ενσωματώνοντας τη μοναδική Picture-on-Glass φιλοσοφία της εταιρείας, η LG 4K OLED TV αποπνέει ανωτερότητα και εκλεπτυσμό, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των σύγχρονων τάσεων αλλά και του διαχρονικού στυλ. Η εκπληκτική LG 4K OLED TV με γωνία θέασης από οποιοδήποτε σημείο ταιριάζει και ταυτόχρονα ξεχωρίζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

LG

Η έμφαση της LG στον φουτουριστικό σχεδιασμό φαίνεται επίσης ξεκάθαρα και στο νέο ψυγειοκαταψύκτη. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα που ενσωματώνουν δύσχρηστες λαβές που προεξέχουν από την πόρτα του ψυγείου, o ψυγειοκαταψύκτης αυτός διαθέτει τη πρωτοποριακή λαβή Easy Open που βρίσκεται ‘κρυμμένη’ στο κάτω μέρος της πόρτας. Τον κομψό σχεδιασμό συμπληρώνει επίσης ο διακριτικός φωτισμός στα τελειώματά του, καθιστώντας ακόμα πιο εύκολο το άνοιγμα της πόρτας όλες τις ώρες της ημέρας.

Εκτός από τα δύο “Best of the Best” βραβεία, η LG έλαβε 30 επιπλέον τιμητικές διακρίσεις από τη κριτική επιτροπή των ‘Red Dot Awards’. Το Ψυγείο LG SIGNATURE τιμήθηκε για τις λειτουργίες Knock-on Door-in-Door και Auto Door Open, ενώ το πλυντήριο LG SIGNATURE τιμήθηκε για τη δυνατότητα διπλής φόρτωσης καθώς επίσης και για την ενσωμάτωση οθόνης αφής στη γυάλινη πόρτα με προηγμένο περιβάλλον χρήστη. Η κριτική επιτροπή, επίσης εντυπωσιάστηκε από τον ιονιστή αέρα LG SIGNATURE και το διάφανο σχεδιασμό του, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τη διαδικασία καθαρισμού του αέρα κατά την ώρα λειτουργίας του. Η LG SIGNATURE OLED TV τιμήθηκε επίσης από την κριτική επιτροπή για το ultra-thin 2,57mm πάνελ φτιαγμένο από γυαλί αλλά και από άλλα premium υλικά. Το νέο G5 smartphone της LG, το οποίο διαθέτει ένα κομψό, μεταλλικό σώμα με slide-out μπαταρία και Modular σχεδιασμό, έλαβε επίσης τιμητικές διακρίσεις καθώς και τα τρία LG Friends, 360 VR, 360 CAM και TONE Platinum.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτές τις τιμητικές διακρίσεις, καθώς επιβεβαιώνουν τις προσπάθειές μας να ηγούμαστε της σχεδιαστικής καινοτομίας στις ηλεκτρονικές καταναλωτικές συσκευές», δήλωσε ο Noh Chang-ho, Επικεφαλής του Corporate Design, της LG Electronics. «Ο άριστος σχεδιασμός αποτελεί δέσμευση για την LG, και τα βραβεία αυτά μας δείχνουν αναμφισβήτητα ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».