Τα highlights -αθλητικά και κινηματογραφικά- της εβδομάδας έως 6 Απριλίου 2016 του OTE TV.

Μετά το διάλειμμα για τις εθνικές ομάδες, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επιστρέφουν στα αθλητικά κανάλια OTE SPORT, με το Clásico της ισπανικής λίγκας το Σάββατο 2 Απριλίου να είναι το γεγονός που ξεχωρίζει την προσεχή αγωνιστική. Το πρόγραμμα των live, αποκλειστικών και HD μεταδόσεων του ΟΤΕ TV περιλαμβάνει και άλλες συναντήσεις αυτή την εβδομάδα, όπως Λάτσιο-Ρόμα στην Ιταλία, Λίβερπουλ-Τότεναμ στην Αγγλία, Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ στην Γερμανία. Αγωνιστική δράση θα απολαύσουν επίσης οι φίλοι των μηχανοκίνητων, με το σιρκουί του Μπαχρέιν στη Formula 1 και αυτό του Ρίο Χόντο της Αργεντινής, στο MotoGP, οι λάτρεις του τένις, με το ATP Masters 1000 Miami Open, και φυσικά οι φίλαθλοι στο μπάσκετ με το ΝΒΑ.

Στα κινηματογραφικά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει στο ΟΤΕ CINEMA 1HD η πρεμιέρα του Πώς να κάνετε έρωτα σαν Εγγλέζος με τον Πιρς Μπρόσναν και την Σάλμα Χάγιεκ, οι νέοι κύκλοι των σειρών Banshee και Chasing Life στο ΟΤΕ CINEMA 4HD, ενώ στο ΟΤΕ CINEMA 2, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV δεν πρέπει να χάσουν την τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με μεγάλο χορηγό τον ΟΤΕ TV.

Αθλητικά

H επίσκεψη της Ρεάλ Μαδρίτης στο “Κάμπ Νου” για να συναντήσει την Μπαρτσελόνα είναι η τελευταία ευκαιρία που θα έχουν οι Μαδριλένοι να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του τίτλου στην La Liga. Η κάλυψη για τον αγώνα που προγραμματίζει ο ΟΤΕ TV θα καθηλώσει τους φιλάθλους στις οθόνες τους, το Σάββατο 2 Απριλίου (21.30, OTE SPORT 2HD). Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής στην ισπανική λίγκα, υπάρχει και το γαλιθιάνικο ντέρμπι, το Θέλτα-Λα Κορούνια, που θα μεταδοθεί στις 23.05, από το OTE SPORT 8HD.

el-clasico

“Αιώνιο” ντέρμπι υπάρχει και στο πρόγραμμα της Serie A, για την 31η αγωνιστική, αυτό της Λάτσιο με την Ρόμα (Κυριακή 3/4, 16.00, ΟΤΕ SPORT 4HD).

Όπως όλα δείχνουν, θα παρακολουθήσουμε την τελευταία συμμετοχή του Φρανσέσκο Τότι σε ένα από τα πλέον παραδοσιακά ντέρμπι της Ιταλίας. O 39χρονος θρύλος των Ρωμαίων γιόρτασε την περασμένη Δευτέρα (28/3) την 23η επέτειο του ως παίκτης των “τζαλορόσι”. Η κούρσα των Γιουβέντους και Νάπολι για το στέμμα συνεχίζεται. Η “Γιούβε” υποδέχεται την Έμπολι (Σάββατο 2/4, 21.45, ΟΤΕ SPORT 1HD) και oι Ναπολιτάνοι πηγαίνουν στην Ουντινέζε (Κυριακή 3/4, 13.30, OTE SPORT 7HD).

Μάχες τίτλου θα διεξαχθούν στην 32η αγωνιστική της Premier League. Η Λέστερ (66 βαθμοί) υποδέχεται την Σαουθάμπτον (Κυριακή 3/4, 15.30, OTE SPORT 1HD) και η Λίβερπουλ φιλοξενεί τη δεύτερη στην κατάταξη Τότεναμ (Σάββατο 2/4, 19.30, ΟΤΕ SPORT 1HD).

Η 28η ημέρα της Bundesliga θα κρίνει εν πολλοίς ποια εκ των Λεβερκούζεν ή Βόλφσμπουργκ θα παραμείνει σε πορεία Champions League. Θα είναι η νικήτρια της μεταξύ τους συνάντησης, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1/4 (21.30, OTE SPORT 1HD). Ντέρμπι… επιπέδου Champions League ωστόσο, είναι και το ματς Γκλάντμπαχ-Χέρτα (Κυριακή 3/4, 16.30, OTE SPORT 3HD).

Στην Football League ΟΠΑΠ, 9 αγωνιστικές πριν το τέλος της διαδρομής, οι ΑΕΛ, Κασσιόπη και Απόλλων Σμύρνης εξακολουθούν να διεκδικούν επί ίσοις όροις τις δυο θέσεις που οδηγούν στην Super League -τα Τρίκαλα είναι στο κατόπι τους. Από την 26η αγωνιστική, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα παρακολουθήσουν τις συναντήσεις ΑΕΛ-Καλλιθέα (Σάββατο 2/4, 18.30, ΟΤΕ SPORT 6HD), ΑΟ Κασσιόπη-Νέος Αχαρναϊκός (Κυριακή 3/4, 18.00, OTE SPORT 6HD) και Τρίκαλα ΑΟ -Ζάκυνθος (Δευτέρα 4/4, OTE SPORT 3HD).
Οι μεταδόσεις δεν περιορίζονται στην ασπρόμαυρη μπάλα. Πλούσια αγωνιστική δράση υπάρχει και στο τένις με το ATP Masters 1000 Miami Open, στα μηχανοκίνητα (με το σιρκουί του Μπαχρέιν στη Formula 1 και αυτό του Ρίο Χόντο της Αργεντινής, στο MotoGP), αλλά και στο μπάσκετ, μέσω ζωντανών συνδέσεων που θα γίνουν με την Ισπανία και φυσικά το ΝΒΑ.

Ταινίες και σειρές

Την απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με Μεγάλο Χορηγό τον OTE TV, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 19.30 στο OTE CINEMA 2. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η κορυφαία βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία τιμήθηκε για το έργο της. Τιμώντας την, το κανάλι θα προβάλει την ίδια μέρα, αμέσως μετά την τελετή στις 22.00 την ταινία Τζούλια, που χάρισε στην ηθοποιό Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Το αφιέρωμα του μήνα στο ΟΤΕ CINEMA 2 αφορά στον πολυβραβευμένο Γερμανό σκηνοθέτη, θεατρικό συγγραφέα, φωτογράφο και παραγωγό Βιμ Βέντερς και περιλαμβάνει κάποιες από τις πιο εμβληματικές ταινίες του, όπως το δραματικό Η Αλίκη Στις Πόλεις και το θρίλερ μυστηρίου Ένας Αμερικανός Φίλος με τους Ντένις Χόπερ και Μπρουνο Γκαντζ, που θα προβληθούν back2back την Τρίτη 5 Απριλίου στις 20.00 και τις 22.00 αντίστοιχα.

Στο OTE CINEMA 1HD, πρεμιέρα κάνει στην ζώνη Sunday Blockbuster την Κυριακή 3 Απριλίου στις 21.00 η ερωτική κομεντί Πώς Να Κάνετε Έρωτα Σαν Εγγλέζος με τους Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, και Τζέσικα Άλμπα, ενώ την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 21.00 προβάλλεται το πολεμικό δράμα Η κλέφτρα των βιβλίων με τους Τζέφρι Ρας και Έμιλυ Γουότσον σε σκηνοθεσία του Μπράιαν Πέρσιβαλ (About a Girl).

Τον 4ο και τελευταίο κύκλο της βραβευμένης με Emmy σειράς Banshee με τους Άντονι Σταρ και Ιβάνα Μιλίσεβιτς, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε Α’ προβολή και αμέσως μετά την Αμερική οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV, από την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 22.00 στο ΟΤΕ CINEMA 4HD. Επίσης, στις 6 Απριλίου στις 23.00, έχουμε την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της δραματικής σειράς Chasing Life, στο ΟΤΕ CINEMA 4HD.

Στο Village Cinema HD ξεχωρίζουμε σε πρώτη προβολή, την Δευτέρα 4 Απριλίου τη γαλλική ταινία Το Μπλε Δωμάτιο, με τη σκηνοθετική ματιά του Ματιέ Αμαλρίκ (Τουρνέ στο Παρίσι) σε μία ενδιαφέρουσα Χιτσκοκική και ατμοσφαιρική σκηνοθετική μεταφορά του λογοτεχνικού μυθιστορήματος του Ζορζ Σιμενόν.

ngc-the-story-of-god.jpg-1000x500

Ντοκιμαντέρ

Εξαιρετικό το πρόγραμμα με τις νέες σειρές ντοκιμαντέρ αυτή την εβδομάδα στον OTE TV. Ξεχωρίζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ The Story of God with Morgan Freeman, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 3 Απριλίου στις 21.00 στο National Geographic Channel και το οποίο εξερευνά διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες ανά τον κόσμο και επιχειρεί να απαντήσει ερωτήματα σχετικά με το νόημα της ζωής, την ύπαρξη του Θεού κ.ά.

Την Τρίτη 5 Απριλίου στις 23.00 στο Discovery Channel δεν χάνουμε τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ The Last Alaskans που μας ξεναγεί στη ζωή και στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι τελευταίοι κάτοικοι απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών της Αλάσκας, εκατοντάδες μίλια μακριά από τον πολιτισμό, ενώ την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 23.00 και με επίκεντρο την Αλάσκα θα προβληθεί στο Discovery Showcase HD το αφιέρωμα Alaskan April , με το ντοκιμαντέρ Alaska’s Great Race.

Με το ντοκιμαντέρ Australia Just Want to Kill You που θα προβάλλεται από την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 22.00, στο Animal Planet HD, εξερευνούμε τα πιο θανατηφόρα ζώα της Αυστραλίας και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σώσουν τις ζωές μας μέσα από την επιστήμη της βιο-ιατρικής και της βιοτεχνολογίας. Τέλος από την Τρίτη 5 Απριλίου στις 23.00 στο Travel Channel HD αξίζει να παρακολουθήσουμε τα νέα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ Bizarre Foods with Andrew Zimmern με τον food writer, παρουσιαστή και σεφ Andrew Zimmern να διασχίζει τον κόσμο σε αναζήτηση των πιο περίεργων φαγητών.

Από την Παρασκευή 1 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 3 Απριλίου, οι μικροί φίλοι θα μπορούν να παρακολουθούν στο Disney Channel αγαπημένες ταινίες, όπως Ο Όλιβερ και η Παρέα του, Μία Τρελή, Τρελή Φάρμα, Μπερνάρ και Μπιάνκα: Περιπέτειες στην Άκρη της Γης, κ.ά.

Moυσική

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Αμερικανό χορογράφο Alonzo King φιλοξενεί κανάλι Mezzo την Τρίτη 5 Απριλίου από τις 21.35. Το αφιέρωμα αποτελείται από τρία εξαιρετικά έργα του, “Constellation”, “Meyer” και “Writing Ground”, ερμηνευμένα από την ομάδα Lines Ballet, την οποία ίδρυσε ο ίδιος, και θεωρείται από τις σπουδαιότερες χορευτικές ομάδες μπαλέτου του κόσμου.