Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα εκδήλωση για δημοσιογράφους από τη Rainbow για το iPod touch και τις αναρίθμητες εφαρμογές του.

iPod Touch

iPod Touch

Η Rainbow πραγματοποίησε με επιτυχία στις 8/4/2009, παρουσίαση για δημοσιογράφους του καινοτόμου iPod touch της Apple και των χιλιάδων εφαρμογών που υπάρχουν διαθέσιμες στο iTunes Store, οι οποίες επεκτείνουν τη χρήση του και έχουν αλλάξει τα δεδομένα της ψυχαγωγίας, του gaming και όλων των πτυχών της ζωής μας. Η παρουσίαση έγινε στο χώρο εκδηλώσεων του Gazarte, όπου και παρευρέθηκαν πάνω από 40 δημοσιογράφοι από περιοδικά, εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και online media του χώρου.


Την παρουσίαση άνοιξε ο κύριος Χρήστος Περάκης, Διευθυντής Πωλήσεων της Rainbow, ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το iPod touch, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Παρουσίασε επίσης την εντυπωσιακή ανάπτυξη του iTunes Store της Αpple και της υποκατηγορίας του, App Store. Από τoν Ιούλιο του 2008 έως σήμερα, έχουν αναπτυχθεί και γίνει διαθέσιμες μέσω του iTunes Store 25.000 εφαρμογές από 50.000 developers, για το iPod touch και το iPhone με εντυπωσιακή αποδοχή από τους χρήστες, αφού έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 800.000.000 downloads μέχρι σήμερα.


Έλληνες developers, οι οποίοι έχουν αναπτύξει επιτυχημένες εφαρμογές για το iPod touch & iPhone και οι οποίες διατίθενται ήδη με επιτυχία μέσω του iTunes Store, αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση της Rainbow και παρουσίασαν τις εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει, μίλησαν για την πορεία τους μέχρι την επιτυχία καθώς και για τα μελλοντικά τους σχέδια.


Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κατσαλούλης παρουσίασε την πορεία του προς την επιτυχία ενημερώνοντας πως μέσα από τις προσωπικές του ανάγκες ανέπτυξε εφαρμογές που “άγγιξαν” το ελληνικό κοινό. Ξεκίνησε αναπτύσσοντας την εφαρμογή “Γιορτές” , την πρώτη εφαρμογή στα Ελληνικά που ενημερώνει το χρήστη για το Ελληνικό εορτολόγιο και στη συνέχεια την εφαρμογή “Greek Keyboard”, η οποία κατέκτησε τους Έλληνες χρήστες. Ο Παναγιώτης Κατσαλούλης αποκάλυψε μια νέα εφαρμογή που έχει αναπτύξει για ελληνικά SMS στο iPod touch & iPhone, η οποία αναμένεται σύντομα να γίνει διαθέσιμη.


Ακόμα, ο Κώστας Ελευθερίου, ο Βασίλης Σαμόλης και ο Βασίλης Ράππος ανέπτυξαν μία από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, το “iSteam”. Όπως παρουσίασε στους παρευρισκομένους ο Κώστας Ελευθερίου το iSteam βασίζεται σε μια έξυπνη ιδέα, όπου ο χρήστης παρακολουθεί την οθόνη της συσκευής του να θολώνει, καθώς καλύπτεται από εικονικό ατμό. Ο χρήστης μπορεί έπειτα να σχεδιάζει χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά του στον ατμό, όπως ακριβώς θα συνέβαινε σε θολωμένο τζάμι και “φυσώντας” στο μικρόφωνο του iPod touch να ξαναθολώσει με ατμό την οθόνη του. Η επιτυχία της εφαρμογής αυτής είναι τόσο μεγάλη που έχει φέρει το iSteam στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως του “App Store” μετρώντας πάνω από 2.500.000 downloads μέχρι στιγμής. Αναφέρθηκε ακόμα ότι η εφημερίδα “New York Times” της πρηγούμενης Κυριακής είχε σχετικό άρθρο για την επιτυχία της εφαρμογής και φωτογραφία των δημιουργών της. Οι δημιουργοί του iSteam έχουν πλέον συστήσει την εταιρεία GreatApps Ltd και συνεχίζουν να ασχολούνται με την ανάπτυξη εφαρμογών. Το νέο μέλος της νεοϊδρυθείσας εταιρίας GreatApps, ο Βασίλης Παπακυρίτσης-Lewis ανακοίνωσε μάλιστα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι την περίοδο αυτή έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους και έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία που θα αναγνωρίζει διαφορετικά μεγέθη πίεσης που ασκεί ο χρήστης στην οθόνη της συσκευής του.