Η ΕΕΤΤ αποφάσισε να να προσλάβει ειδικό μελετητή που θα της υποδείξει τις καλές πρακτικές επιβολής προστίμων στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της αγοράς.

Στην απόφαση αυτή η ΕΕΤΤ οδηγήθηκε μετά τις σοβαρές διχογνωμίες που διαμορφώνονταν στο εσωτερικό της, κυρίως σε ό, τι αφορά τα επιβαλλόμενα πρόστιμα στον ΟΤΕ. Το αποτέλεσμα ήταν μερικά πρόστιμα να καταπέσουν ολοσχερώς στα δικαστήρια, ενώ άλλα να μειώνονται δραστικά, συνιστώντας πλήγμα στην αξιοπιστία και στη νομική ετοιμότητα.
Παράλληλα, το προεδρείο της ΕΕΤΤ συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων – ΟΤΕ, κατόπιν αιτήματος του δεύτερου προς το πρώτο. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να έχουν συχνότερες επαφές, αλλά και με τη συμμετοχή των εργαζομένων άλλων παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
